HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

23 Jul 2012

Berbuka puasa day 1 and 2


Menu Day 1 at umah my mom

Menu Day 2 at rumah my mertua
  1. Menyegerakan berbuka apabila masuknya waktu atau disebut ta’jil al-Iftar. Ini berdasarkan hadis-hadis yang menyebut perkara ini, antaranya: Daripada Sahl bin Sa`ad bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda:
    “Manusia sentiasa dalam kebaikan selagi mereka menyegerakan berbuka puasa.”
    (Riwayat Bukhari dan Muslim).

    Seronok bila dapat berbuka puasa ramai2 dengan keluarga. Walaupun menunya simple, tapi saat berbuka sama2 itu yang saat yang indah. Macam2 menu, kalau dah 4 org adik beradik...4 orang dengan citarasa sendiri.. Macam2 jenis air...macam2 jenis juadah..
    Day 1 menunya kurma daging, otak2, ikan kembung balut daun kunyit,ikan masin,sambal belacan,sayur bayam,murtabak,kuih tepung pelita dan tak lupa buah kurma.
    Day 2 menunya daging dinding,mehun goreng,mee goreng basah,sayur goreng jawa,murtabak, kuih tepung pelita, keria..air macam2 jenis,,toksah cakap..semua kaler ada. hehehe
    Apapun jangan membazir..

    Selamat Berbuka Puasa..hari ke 3 Ramadhan today..

2 comments:

  1. Yang best air teh o pns..org ty buat mmg sdp!!

    ReplyDelete
  2. Hahahaha..lawaks...mcm ada wat serbuk teh sendiri. Sama je kot if org lain yang buat pun..kan??

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78