HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

18 Jul 2012



First time to Danok and Haatyai, Thailand


Last minit plan...day trip to Danok and Haatyai, Thailand..
Actually tak sangka pun plan main2 ni jadi kenyataan. Seawal 7am mulakan perjalanan with 2 org adik angkat Jida and Diana..Anak3 terpaksa tumpang kat rumah baby sitter as depa tak de passport lagi.
Masa tu kami berhijrah duduk Penang sat, so journey ke border tak de lah jauh sangat..so pergi naik kereta.Vrrrrooooommmm.
 Merasalah tengok negara orang...Nak makan tu tak de lah susah sgt coz ada kenalan Malaysia yang duduk sana.. So masuk Thailand pun naik kereta dia. Dapat lah pergi beli beras wangi, pulut dan paling saya cari mangga kuning ranum tu..SANGAT MURAH. Banyak jugak nak dibeli tapi jenuh nak di angkut dari border ke tpt parking di D ZONE..as kena jalan kaki...huhu




Left to Right - Diana, Jida (both single and available lagi k..hihihi)..and me kat hujung tuh..



Saya di Imegresen Thailand...and my husband tengah tunggu coz once computer key in je SURNAME dia..terus computer lock. Kami bukan terrorist k..hihi






Jom..Foot Massage dulu




Us..tengok2 kat market..murah murah

Pengangkutan di sana..TUT TUT

Bunga2 segar..digunakan untuk pewangi kereta

Beras wangi..pulut dan macam2 ado

5 comments:

  1. waahhh tak pnah pegi Thai lagii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak best pergi bercuti ke Krabi.. Kami jalan2 takat Danok dan Haatyai je...

      Delete
  2. postingan yang bagus....
    salam persahabatan untuk kita ....
    Photo yang cantik dan aku menyukainya...
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ...sekadar berkongsi pengalaman... 1 day trip yang singkat

      Delete
  3. berapa belanja untuk bawa family gi Thai?. =)

    nak prepare belanjawan untuk family juga

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78