HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

29 Jul 2012

Menu Berbuka Puasa Day 5,6,7,8 Ramadhan...Alhamdulillah...

Entry agak lapuk nak di kongsikan....apa kan daya..Saya demam almost 38'c.. Sekadar berkongsi menu kami sepanjang Ramadhan. Bukan bagi uols terliur..tapi mungkin boleh bagi idea pada para2 chef kita yang pening nak masak apa for berbuka nanti...






Semua di atas adalah Menu Day 5th Ramadhan, Ikan Cencaru sumbat, Udang dari Sabah buat masak rendang, otak2 dari bazaar, masak lomak cili padi dan sambal sotong. Tak lupa kuih tepung pelita dan betik.
Menu Berbuka Puasa Day 6..Masak asam pedas ikan tenggiri, ayam goreng, sup ayam, sayur bayam goreng, Betik dan tembikai serta kuih lopez de squareraa..(tapi tak de dalam gambo)


Menu Ramadhan 7th...Hah..masa ni dah nampak chef agak kurang sihat..Menu agak simple. Daging kari, Sambal udang (petai lupa bubuh), ayam goreng..sambal belacan, kuih lopes desquera serata betik yg bagus untuk digestion..



Menu Day 8th Ramadhan... Ni kat umah mertua.. Meehun sup utara, tomyam putih dan udang goreng kunyit dari Kelana Jaya,murtabak 2-3 jenis, karipap, tembikai..pisang dan macam2 jenis air..
Me

6 comments:

  1. Sedapnyaaa...Ramadhan berkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..rezki dariNYA..

      Delete
  2. samalar kita kak.
    gg dgb ibu gg pon penin xtawu dh nk msk apa tok bebuka. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? Hari2 dok fkr,apa nak masak nanti. Bkn apa,buka puasa semua mkn ramai2,jd semua tertunggu2 apa special. Bulan xpose masing2 mkn kdg2 xsama2 ramai2

      Delete
  3. klau wktu sahur simple2 dh kira ok.. paling best dpt mamam kurma ^^

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Atooyaaiii, tgk time2 tgri mcmni..fuhh..bikin juling je mata,hahaha..

    Kat rumah ni, smpai taktau nak masak apa dah..mcm smlm, sudahnya beli kuehtiaw sup kat luar..hari2 makan masakan sndiri,jemu juga.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78