HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

19 Jul 2012

Sebagai manusia biasa, sudah tentu kita tiada terlepas daripada melakukan kesalahan sama ada secara sengaja atau tidak. Sedangkan dosa itu sebenarnya menjauhkan diri kita dengan Allah. Jadi hikmah diturunkan kesakitan atau bala bencana itu adalah sebagai cara untuk Allah menghapuskan dosa kita berkenaan," kata Penceramah bebas, Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman

.Allah berfirman di dalam surah At-Tagaabun, ayat 11 yang bermaksud:
"Tidak ada kesusahan (atau bala bencana) yang menimpa (seseorang) melainkan dengan izin Allah; dan sesiapa yang beriman kepada Allah, Allah akan memimpin hatinya (untuk menerima apa yang telah berlaku itu dengan tenang dan sabar); dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu".

Saya selalu sakit kepala..migraine..sesak nafas. Bila g klinik, kata Doktor flu.. Hm tapi as tak tahan sgt dengan kesakitan..saya pergi ke Assunta Hospital utk further check up. Doktor advise buat CT Brain Scan. Nasib ada ING Insurance to cover the cost. But unfortunately..saya terpaksa handle semua sendirian kerana husband berasa di oversea due to kerja. Anak3 terpaksa lah tinggalkan kat emak dan abah saya. Nasiblah mereka masih ada untuk tengok2 kan cucu2 tuh.
Diagnosis by doktor..saya sangat alahan terhadap habuk, bulu kucing, habuk cili. Semua symtom pening..sesak nafas tu due to lendir yg byk terperangkap kat dlm pipi...yang dikenali sebagau SINUS.
So pada uols out there..jangan amik mudah terhadap apa jua jenis penyakit yang kita hadapi.. Go for further check up.. Kita ikhtiar..Allah yang menentukan..Amin
Uols semua doakan saya akan terus sihat demi membesarkan anak3 dan membahgiakan suami serta keluarga saya....Amin Amin Amin

Oh kenangan....kena admit 1 week..sakitnya

Single Room..selesa

The Progress chart...

Kecut gak masa tgk mesin ni memula..CT Brain Scan

Refer pada filem X-Ray, badly block due to sinus kat bwh pipi kiri ( ur right hand side ffacing the photo)

Dok sepital pun ada 3 persalinan kasut k..hehe..



Hospital Food

Teman ku di hospital..P1MAX, my Mary Kay Skin Care, My hp, room bell and my medicines
Discharge Slip..yes..after 1 week

Wah..candies...enjoy ok :)

2 comments:

  1. Semoga akak cepat sembuh. Kaffarah dosa. InsyaAllah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for the doa..InsyaAllah.. Now kena avoid and pantang towards apa2 je yg boleh menyebabkan sinus as sinus wat kita jadi migrain badly...

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78