HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

2 Aug 2012

Adehhhh...kecederaan ringan di pagi hari Khamis 13 Ramadhan..


LOGO YANG AGAK SESUAI DENGAN SITUASI SAYA. (TAPI SILAP JARI JE)

Salam pagi Khamis semua.. Seronok kan as esok Jumaat..then cuti til Isnin..Yabedabeduuuu...
Tapi di saat ini memang tengah sangat yabedabeduuuu.. Baru je kecederaan jari semasa mop plantai rumah. Aktiviti mengemas kena buat seawal pagi sebelum anak-anak bangun.

Ceritanya cenggini..
Selepas bersahur, saya pun memulakan aktiviti spring cleaning. Masuk baju dalam mesin basuh, basuh pinggah mangkuk, menyapu sampai dan last but not least mengemop rumah.
Setiap sudut kena pastikan di mop. Maklumlah..rumah ada budak2 ni kena extra bersih. Barang mainan letak merata, dan kadang2 bawa masuk mulut. Bahaya tuh leh jd jangkitan kuman..

Jadi terbongkok2 lah saya mop setiap penjuru. Sampai ke meja makan, tetiba alarm hp berbunyi. Dengan tangan pegang mop dan dlm keadaan kelam kabut nak tekan STOP pada alarm, batang kayu mop yang saya pegang tertujah kaki meja makan

ADOOOOOOOOOOOOOOOOOIIIYAAAAIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Sakit tak terkata.. Ingatkan tak de apa..tetiba nampak darah menitik.. Tu dia..kuku ibu jari patah tengah..dan darah tak berhenti. Teruslah saya pi tekup dengan tisu. Dah agak reda baru lah letak minyak. Dan sempat jugak snap gambar untuk kenang-kenangan..hihihi.
Dalam picture nampak biasa aje..tapi yang tanggung ni..huhu.

SAKIT wooo..!!!!!!!!!!!

Apapun puasa di teruskan.. Tak de kene mengena kena berbuka k.. InsyaAllah..


Nampak tak garis putih tuh..kuku terpeletok dan patah..
Jari yang cedera..gambar ni tak berapa nak nampak kecederaan tuh..Tapi hujung kuku yang merah macam inai tu ekceli kccederaan bawah lapisan kuku           



7 comments:

  1. Replies
    1. Huh..toksah cite..kena air pedih.. Nak pakai plaster takut kuku terkopek.. Adeh.. batal pose ke erk?? hihi

      Delete
  2. ouucchhhh... mesti sakit sgt tu

    ReplyDelete
  3. tetiba rasa macam sakit jugak, kesian akak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak..sampai sana sakitnya terasa erk??hihi..Tq 4 the concern.. Tu la pasal..nak jadi SUPERMAK sangat...

      Delete
  4. ouch, ecah dapat rasakn kskitan apa yg akak rasa .. msti skit amat kan??~ Dugaan di bulan puasa... chaiyok2!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78