HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

14 Aug 2012

Kuih wajib setiap kali Syawal

 

Alhamdulillah...Ramadhan dah masuk hari ke 25. Rutin keluarga kami ialah terap kuih raya. Kami memang suka buat di hujung Ramadhan. Kalau buat awal-awal takut kuih cepat hapak atau pun cepat habis!! hehehe.
Ok..nak share kuih yang menjadi pojaan hati kami sekeluarga ialah Kuih Suji Arab dan Kuih Tart Nenas.
Selalunya kami bergotong-royong buat selepas berbuka puasa. Buat ramai2 cepat la siap dan tak de lah boring dan mengantuk. Masa kami menerap tuh, bdk2 kami kerah kan pi main pop-pop. Sat g ada yang nak meratah jam..nak meratah choc rice..dan ada jugak yang sibuk nak tolong. Takut-takut ada yang tercampak sama masuk dalam oven..hihihi..
Maka siap dan selesailah acara membakar kuih. Dan kuih2 pun dah di packing, ada yang untuk rumah sendiri, untuk di sampaikan kepada Ustaz serta nak bawa balik ke mertua
 
Tak reti nak cerita banyak..meh tengok gambo2 yang rasanya lagi jelas menceritakan keadaan..
 
Oven ni dah berkhidmat lebih 10thn. 



Loyang2 yang berkhidmat

Ni lah kuih tart kegemaran. Suka buat yang bentuk bunga supaya dapat banyak jam.

Ini lah kuih Suji Arab. Basically dari kacang mesin dan minyak sapi


5 comments:

  1. jgn lupa bwk blk penang bg i rasa k..hehe

    *xmalu*

    ReplyDelete
  2. jgn lupa bwk blk penang bg i rasa k..hehe

    *xmalu*

    ReplyDelete
  3. jgn lupa bwk blk penang bg i rasa k..hehe

    *xmalu*

    ReplyDelete
  4. jgn lupa bwk blk penang bg i rasa k..hehe

    *xmalu*

    ReplyDelete
  5. nice post :)
    ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78