HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

18 Oct 2012

Premium Beautiful Long Bra : Atasi breast / payudara menjadi kendur, labuh, jatuh, melayut,

Premium Beautiful : ATASI breast / payudara menjadi kendur, labuh, jatuh, melayut

(Entry kali ini adalah entry discussion kepada anda yang berfikiran terbuka tentang kesihatan payudara, bagi yang tidak berfikiran terbuka, ataupun kepada yang gatal2 tu..silalah hormati perbincangan tentang salah satu anggota badan penting kepada wanita, kerana WANITA adalah insan yang istimewa didalam hidup anda, terutamanya BONDA)

 

 Kita sedia maklum, seawal umur akhil baligh, setiap wanita akan mula memilih pakaian dalam mengikut brand favourite, warna favourite, fesyen favourite dan mcm2 alasan yg penting asalkan nampak cantik dan sexy katanya. Tetapi adakah kita sedar, semua itu akan memberikan kesan yang buruk kepada payudara untuk jangkamasa yang panjang? 

 Sememangnya, bentuk payudara akan berubah mengikut kepada perubahan pada badan dan hormon badan setiap individu. Tetapi langkah menjaganya terletak di tangan anda sendiri.

DEGREES OF BREAST DROOP

 

  • Semasa anda mengandung, berat badan anda naik sekurang2nya 10kg dari berat normal, tetapi selepas beranak, berat hilang dengan mendadak. So, lemak yang ada pada breast akan hilang dan menyebabkan payudara anda menjadi kendur

  •  Tarikan gravity yang menyebabkan breast tertarik ke bawah. Ni jugak adalah disebabkan oleh factor pemakanan dan umur yang semakin meningkat. Ini bermakna apabila anda semua semakin tua, memangla breast akan sedikit turun. Takdenyer bile dah tua breast tegang macam anak dara eh.Disebabkan kekurangan hormone estrogen dan dah nak menopause, maka breast akan menjadi kendur.

  • Breast evolution. Ni bermaksud, bila kite beranak, sejenis hormon akan menyebabkan pengeluaran susu pada payudara. Sampai bengkak-bengkak menegang. Bila susu tak diperlukan lagi hormone tu akan berhentikan pengeluaran susu, then breast jadik kosong, maka ia akan mengendur sedikit. Tapi, kenyataan disini adalah, breastfeeding sahaja tidak akan menyebabkan breast sagging, tapi proses dalam badan kite iaitu perubahan badan ketika mengandung dan breast menegang sebab susu (then susu takde), menyebabkan breast menjadi sagging

  • Seterusnya faktor pemakaian coli yang salah. Sepatutnya bra yang dipakai hendaklah bersesuaian dengan saiz bra. Mengikut statistic 8 daripada 10 orang perempuan memakai bra yang tidak sesuai dengan saiz bra mereka. So ukur dengan betul.

     

      Ini bahagian depan Long Bra:

    Gambar Credit to azlinamdtaib.blogspot.com


     Bahagian belakang Long Bra:
    Gambar Credit to azlinamdtaib.blogspot.com

     

     

    PB long bra nie akan meng'up'kan breast anda yang agak jatuh. So, breast anda pon nampak tersusun elok jer. Memang terletak elok pada badan. Ada yang pernah try bra push up, tapi tak berjaya. And long bra memang berikan anda bentuk breast yang anda nak...:)

    Anyway, banyak lagik fungsi long bra nie. Kalau notis, cup long bra nie tak bulat, tapi berbentuk pyramid, sebab untuk memberi peluang untuk puting breast kiter bernafas. And selain daripada itu adalah untuk mencerahkan puting kiter. Seriously ramai yang berkongsi bahawa dah perasan dah jadik macam anak dara semula...:)

    Pemakaian PB secara konsisten at least 8 jam sehari dan minum air masak at least 2.5 litre a day membantu anda mendapatkan bentuk tubuh ideal.

    So, ladies, tunggu aper lagi...:) Tukar jer bra yang you all ader tue kepada Premium Beautiful Long Bra. Confirm you all akan puas hati dengan bentuk breast anda.

     

    Nak tau lanjut mcmana nak beli,macamana nak bayar ansuran, macamana itu dan ini,PM saya 019-2784580

     

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78