HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 Dec 2012

LAKSA HUJAN Taman Melati KL

Buat apa ramai-ramai tuh??


Salam sejahtera semua.
Saja nak kongsi cerita makan LAKSA HUJAN.
Ni berlaku petang Isnin tadi.
Hah ada laksa nama macam tu ker?? 

Sebenarnya..saya dan anak2 serta adik-adik ipar saya ke Taman Melati untuk visit Cikgu Azrine sefamily
Dan tetiba saya yang hantu makan laksa ni dengan gembira suka hatinya nak pi makan laksa as per cadangan cikgu Azrine..hehehe (ayat cover line...padahal memang dah plan nak p pun...hahahaha). Dekat belakang rumah Cikgu Azrine aje pun..dekat sangat.

Sedap laksanya..pekat melekat..mabeles uols..
Kami order jugak cendol. Tapi pekerja kat gerai tu sorang aje..so agak lambatlah kaedahnya...

Sedang sedap2 menghirup laksa...tu diaaaaaaa
Hujaaaannn!!!!

 Kelam kabut la kanak-kanak riang berlari naik kereta.
Adik Aish pun kami swuh lari naik kereta dulu.

Cendol pun kami cancel!!
 
Yang kelakarnya..hujan rintik-rintik semakin lebat..
Tetapi..saya dan adik ipar masih meneruskan MENGHIRUP kuah laksa...
Semakin lebat dan lebat...hirupan terakhir sangat bermakna u..
Maka jadilah namanya LAKSA HUJAN..
 Kalut la kami ni berlari ke kereta dan pulang ke rumah.
Apa-apa pun..harus repeat LAKSA HUJAN and Cendol ni next time..
Janji tau!!! 

p/s : tq to cikguAzrine coz snap2 gambar ni. Kebetulan saya tak bawa kamera hari ni..Maka tak byk snap2 gambar.

5 comments:

  1. Knp xbgthu..kamera i ada..klu i bgthu td mmg i bawak ler..hehe..ni pkai kanera hp jek..nsb ada jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. UISH...kalo ada kemere...alamat byk le gambo dalam hujan coz tak sudah2 nak bergambo la pulak kejenya erk..
      hehe

      Delete
  2. 1st time dgr nama laksa hujan..
    wah, klu dh pekat melekat tu, mesti sedap!!!! huhu :)

    ReplyDelete
  3. Laksa D'Buyong ni pun sedap dan melekat jugak.. area Tmn Melati... tengok gaya mcm baru buka..
    http://www.facebook.com/LaksaDBuyong

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78