HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

12 Dec 2012

Nuffnang : TIPS Pendapatan sampingan blogger



Salam semua..
Hah siapa tak kenal logo kat atas tu kan.. 
Para2 blogger pasti kenal. Pasti hari2 ngadap nuffnang. 
Nak cek traffic, nak cek macam2 info tentang perkembangan blog kita kan?

Saya berblog sejak 16 May 2012.
Baru lagi. Baru nak berkecimpung.
Memula tujuan saya adakan blog ni adalah untuk mempromosikan product business online saya seperti:
  1. kain ela
  2. BBPlus Kolagen Drink
  3. Premium Beautiful Korset dan macam2 lagi
Tapi makin lama, makin seronok plak. Blog ni umpama diary moden bergambar bagi saya. Coz saya akan kongsikan apa saya yang saya rasa sesuai nak di ceritakan.
 Happy, sad, runsing, marah dan macam2 lagi.
Sambil2 bw, kita dapat tambah kenalan, dapat banyak info2 berguna, dapat tau macam2 perkara. 
     
Traffic blog saya tak ada ler havoc sangat. setakat sekurang2nya min 300 viewers sehari.
Earning? Alhamdulillah...awal bulan Dec 2012 ni saya dah berjaya buat cash out yang pertama. InshaAllah..dapat cek nanti saya cerita lagi kat sini. Tak de lah banyak mana pun.. 
Tapi Alhamdulillah..seronok juga..siapa nak bagikan?
Saya tertanya2.. macam mana, bagaimana, apakah ciri2 nak sama dengan mereka yang berjaya menjana angka besar dgn nuffnang ni.
Makanya, saya ada juga buat google search. Terjumpalah info berguna yang dikongsikan oleh
yang bertajuk

Nuffnang : Bermula Gaji Seorang Blogger !


 SECARA KESIMPULANNYA

  1. Pengiklan akan memilih blog untuk kempen CPUV berdasarkan beberapa kriteria seperti sasaran pembaca blog, genre blog dan pengaruh.(sebuah syarikat kosmetik akan lebih cenderung untuk memilih blog yang berkaitan dengan fesyen dan kecantikan)
  2.   Bloggers dengan status glitterati juga diberi keutamaan yang lebih tinggi semasa pemilihan. (jangan sesekali memadukan Nuffnang)
  3.  Memastikan iklan Nuffnang anda diletakkan secara optimum (Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectagular)
  4. Updating your profile blogger and survey ( rujuk SINI)

 credit to tips by Chekgu Azrine

Selamat berblogging. Asalkan info kita tidak memudaratkan. InshaAllah..

8 comments:

  1. Replies
    1. sharing info..utk kebaikan semua :)

      Delete
  2. bagus tips dari fuza..takpa biar bertatih dahulu..uncle amik masa bertahun nak kasi nuffnanf jatuh cinta dengan blog uncle hihihi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Uncle, Fuza pun banyak belajar dan dapat info dari salah satu entry Uncle..

      U klik I klik.. U earn I earn.. :)
      Tak gitu..

      Delete
  3. tips yang bagus... akak baru dapat merasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan bila dapat tu..
      Moga ada rezki saya nanti

      Delete
  4. tips ni semua pnting..yg pnting rjin2 lah amik aty nuffnnag :P ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena blanja depa Durian Crepe erk...hehe

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78