HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

12 Dec 2012

Wet World Resort Air Panas Pedas a.k.a PEDAS Hot Spring








Petang2 hari hujan ni.. tetiba terpandang gambar album 2009... Fuh lama dah ni..
Tetiba rasa patut share dengan uols coz sekarangkan masih musim cuti sekolah, so masih berkesempatan jikalau ada yang plan nak ke arah selatan. 
Boleh lah bawa anak2 dan keluarga bersantai di sini.

Hah...agak nostalgia kan gambar ni..
 Hehe..tengok lah princess Aina... baru setahun kot masa ni..
Seawal pagi elok lah dah sampai ke sini.
 Baru lah tak berebut tempat parking dan senang nak dapat port lepak nanti.


  Sebelum bayar tiket..silah lah sukat ketinggian kat sini. 
Hmm nampaknya Aiman dah kena tiket daa



Hah, sempatlah kami berposing sebelum terjun dalam pool. Masa ni Mr Husband saya bekerja di Penang 2nd Bridge. Maka most of my jalan2 time banyak bersama mak ayah and my siblings. Alhamdulillah..depa concern.


Best tak? Hah..memang budak2 seronok kalau dapat berendam kan.. 
Mak Bapak tok nenek pun boleh jugak..hehe
Released tension katanya erk..


Natural hot spring pools. At about 27C - 34C, the naturally hot water contain minerals that is said to have healing properties.

Memang best dapat berendam didakam kolam ni. Kanak2 tidak dibenarkan.
Tapi memang lega dan segar je rasanya selepas berendam didalam kolam yang nampak berasap je dari jauh.


 Kami bawa khemah plastik..bukan apa, senang anak3 nak baring2. Cuaca pun nasib baik lah redup. Lega
My little Aina Farihah.. GIVE ME FIVE :)





                                             Seronok dapat berendam.. tak henggatt!!! 
Hmm tah bila la dapat nak g holiday lagi ni erk??


Oh ya bagi sesiapa yang nak pergi details as below...


Bagaimana nak ke sini?

Wet World Air Panas Pedas terletak kira-kira 13 km dari Seremban, mengikut jalan lama ke Tampin. Pengunjung juga boleh memandu mengikut lebuhraya utara selatan dari Kuala Lumpur dan pilih susur keluar ke Senawang atau Pedas-Linggi.





Wet World Air Panas Pedas Resort Negeri Sembilan

Lot 603, Mukim Pedas
71400 Pedas
Negeri Sembilan Darul Khusus
Malaysia
Tel: +6 06 6858 027
Fax: +6 06 6858 030
Operation Hours
Weekdays : 1.00 pm - 7.00 pm
Weekends : 10.00 am - 7.00 pm
Closed on Tuesdays, except during School Holidays & Public Holidays


7 comments:

  1. heheh selalu gi wetworld yg kt batu pahat jek,hehe org sane,,=)

    kalau g tempat cmni kan kak, kalau redup syoklah kan=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu pasal g pepagi hari..senang nak cari pot lepak..
      By lunch hour.pergh dah ramai umat..
      Maka kami pun bungkus balik :)

      Delete
  2. Wah!Cantik dan bersih tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..memang selesa di sini. Mungkin tak ramai orang tau tempat ni.. Or maybe kedudukannya yang agak jauh

      Delete
  3. memang nampak cantek tempat ni...ada sungai buatan lagi..tentu anak2 gembira n enjoy kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nora..
      Haah.. tempat dia tak la besar sanagat.
      Tapi mmg ada banyak tempat utk anak2 bermain.
      Selamat.. Asalkan kita awasi budak2 tu..

      Delete
  4. INSYAALLAH SABTU NI NAK G BAWAK USHUK MAMA.HOPE SERONOK

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78