HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

29 Sep 2012

Premium Beautiful dna fungsinya

Premium Beautiful dan fungsinya



Premium Beautiful -  Waist Nipper......Premium Beautiful sangat-sangat membantu dalam membetulkan postur badan dan secara tidak langsung memberi sokongan kepada tulang belakang. Bengkung Premium Beautiful yang terdiri dari  7 tetulang memori sangat membantu dalam membetulkan postur badan si pemakai. Bagi para wanita yang mempunyai masalah tulang belakang memang sangat dianjurkan mencuba produk ini kerana sedikit sebanyak ianya dapat membantu mengurangkan tahap  kesakitan tulang belakang yang anda alami.

Hubungi saya untuk khidmat kaunseling 019-2784580

Premium Beautiful Testimonial Kesuburan

PREMIUM BEAUTIFUL menjamin kesuburan wanita
 

Premium Beautiful Long Girdle

Kesan FIR ke atas rahim dan vagina wanita (dengan penggunaan long girdle) :

Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal

Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim
Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur
Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan
Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi
Menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami :))

TESTIMONIAL

Premium Beautiful membantu menyeimbangkan hormon astrogen & progestron.

Sahabat kepada 
CDM Lin Azlina iaitu Pn Faezah berusia 38 tahun. Mempunyai seorang anak berusia 13 tahun. Sejak melahirkan anak pertama beliau sentiasa menunggu nunggu untuk conceive baby kedua.. tetapi belum rezeki. Bulan November 2010, beliau mula menggunakan set Premium Beautiful dan dalam tempoh 2 bulan (Januari, 2011) Alhamdulillah beliau dah conceive. TAHNIAH untuk faezah dan keluarga... Zuriat kedua yang dinanti telah dilahir pada bulan Oktober 2011.

Rezki dari Allah..kita hanya merancang dan berikhtiar.. InsyaAllah.


Berminat? Contact lah saya di
019-2784580

28 Sep 2012

Kenapa Pilih Premium Beautiful Korset

Ramai wanita memilih Premium Beautiful

KENAPA YERK?

 

  • Tanpa pil pelangsing.
  • Tanpa diet, pembedahan atau senaman.
  • Halus lembut dan selesa pada kulit.
  • Sesuai dipakai sepanjang hari.
  • Fabrik yang boleh mengalirkan udara yang nyaman.
  • Ditenun dengan sulaman F.I.R.
  • Pengiktirafan Badan Kesihatan Dunia.
  • Direkacipta mengikut struktur badan wanita secara terperinci.
  • Keberkesanan dalam masa 5 minit selepas memakainya.
  • Mengelakkan kanser payudara dan rahim.
  • Rawatan alternatif bagi penyakit yang tiada harapan untuk sembuh secara biasa
  • Anti kanser
  • Lemah tenaga batin
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Lemah jantung
  • Gaot, Migraine
  • Asma
  • Sakit belakang & pinggang
  • Lain-lain kegunaan

Sms/Kol saya untuk maklumat lanjut. 019-278 4580
Hargailah kesihatan anda kerana kesihatan kita tiada nilai ukuran RM nya..

26 Sep 2012

Bio Velocity Sleep Mate

Bio Velocity Sleep Mate 


Pelapik tilam yg menggunakan teknologi Korea melalui solar energy.
Merupakan terapi untuk tidur yang sempurna.
Membuang segala radiasi di dalam badan.
Memberi kekuatan, tenaga dan kesihatan yg baik.
Menghilang sakit saraf dan lenguh2 badan.

Juga dikatakan boleh memperkasakan tenaga dalaman lelaki. wow!!!

Untuk order kindly sms/pm me 019-2784580

Premium Beautiful dan kelebihannya

Premium Beautiful

Call saya untuk maklumat lanjut
Fuza 019-278 4580

Jom sarapan dengan sepaket BBplus Kolagen

BBplus Kolagen

Sejak ada BBplus kolagen ni...saya mesti tak terlepas nak minum sepaket tiap pagi. Rasanya umpama anggur segar. Tak ada kesan detox seperti sakit perut, pening. Bancuh dan minum.
Baru 1 week minum, perubahan yang boleh di kongsikan ialah kulit terasa licin umpama memakai lotion.Alhamdulillah..

Kesannya
1) Kulit berseri dan cerah
2) Kulit lebih anjal dan tegang
3) Kulit lebih halus dan gebu
4) Kulit lebih lembab
5) Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6) Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7) Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


Anda bila nak cuba?
Jom dapatkan stock anda dari saya. Stock BBplus ni cepat je "OUT OF STOCK". Dasat sungguh permintaan BBplus ni

Call or pm saya di 019-278 4580

25 Sep 2012

Kebaikan dan Kelebihan Premium Beautiful Korset

Kebaikan & Kelebihan Premium Beautiful

 "Premium Beautiful" direka untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan.


Teknologi pembuatan “Premium Beautiful” amat mengagumkan kerana gabungan pakar-pakar perubatan Jerman, Jepun, China dan USA.  Mereka telah menghasilkan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadyne
Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau “Far Infra Red” (F.I.R).

"Premium Beautiful" direka untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan.
Jadi, hari ini saya nak share kelebihannya dalam bentuk bergambar apabila kita memilih PB sebagai pakaian dalam harian kita :)
 



















Antara Kebaikan Premium Beautiful:

  • Stretchmark semakin lama semakin pudar & akan hilang terus
  • Selera makan kurang
  • Kerap buang air kecil & besar
  • Kerap buang angin
  • Gastric pain tak ada
  • Period pain tak ada
  • Merawat keputihan 100%
  • Kurangkan sakit belakang / slip disc
  • Lebih bertenaga
  • Berat turun
  • Sakit kepala berkurangan
  • Nip breast warna cerah
  • Membantu mendapatkan cahaya mata
  • Girdle tidak bergulung spt yg terdapat di pasaran
  • Breatheable material (aquatek & aquadyne)
Antara Keistimewaan Sinar Infra Merah Jarak Jauh  (F.I.R)
  • Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  • Meningkatkan kadar metabolisma
  • Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  • Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  • Mengeluarkan peluh asid
  • Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  • Mengekalkan kesegaran badan
  • Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  • Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  • Tidur dengan lebih nyenyak
  • Menghilangkan bau badan
  • Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  • Membantu membersihkan udara dalam badan
  • Mengekalkan kepanasan suhu badan
  • Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  • Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
Kelebihan kualiti kain “Premium Beautiful"

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisma.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan ke semua hala, dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh (Far Infra Red) yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan pertumbuhan buah dada.
  • Penyerapan toksid dan asid terbukti apabila kita membalutkan buah yamg masam atau rokok dalam tempoh 20 minit, maka buah tersebut akan menjadi kurang masam dan rokok pula akan menjadi tawar.


                                                            Apa tunggu lagi?
Testimoni-testimoni di Internet, Media Massa & byk lagi sudah cukup membuktikan keistimewaaan & keberkesanan corset ini.
Pakai PB anda hari ini! Pelaburan yang SANGAT berbaloi, malah mempunyai LIFETIME WARRANTY!

Call saya or pm untuk maklumat lanjut..019-278 4580

24 Sep 2012

Premium Beautiful Body Measurement Point

Premium Beautiful ..badan cantik sexy terbentuk..


KIM KARDISHIAN

Wow...
~Sapa yang xnak kan bdn mcm dia..hehehe! 
Sebenarnya saya nak ajar dan nak tunjukkan cara yang betul untuk anda mengukur badan anda before saya jumpa & bagi set yg betul dan padan~
Good Luck :)

A - Peak of the breast
B - Beneath the breast
C - On the waist line
D - Peak of the buttocks

Dapatkan set anda sekarang
PM saya 019-278 4580

REALITI INSAN Lagu pembakar semangat

REALITI INSAN



Lirik Lagu Realiti Insan - Santeekee
Ku layangkan segala anganku
Ku lepaskan semua khayalan jiwaku
Berpijak di bumi yang satu
Memandang tinggi di langit biru

Satu janji di dalam hati

Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Ini bukanlah satu mimpi

Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati

Satu mimpi yang akan ku rae
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin memgapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini

Satu satu janji yang ku gapai pasti

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini

Satu satu janji yang ku gapai pasti




Premium Beautiful dan sistem FAR-INFRARED RAYS

Premium Beautiful serta keistimewaan sistem  
FAR-INFRARED RAYS (FIR)


Menyingkap rahsia kenapa ramai jadikan "PB" pakaian dalam pilihan?

•70% ~kesihatan~rawat penyakit minor dlm badan terutama organ2 penting dlm tubuh cth:breast,cyst.reproduktif,blood curculation
 
•30%~kecantikan (hasil akan nampak hanya dlm tempoh 10 pemakaian)

•keselamatan~bengkung yg ada 7 tetulang membantu support hanya 1 tulang belakang manusia yg jika x d lindungi betul2 blh menyebabkn lumpuh

•protect kulit
badan dr sebarang kecederaan seandainya berlaku kes2 spt :kemalangan,laceration wound,kes ragut,kes rogol

•vit D (suntikan infra merah jarak jauh) yg mengandungi cahaya matahari pagi antara jam 8-10am (14 mikron f.i.r) sgt baik utk kesihatan tubuh manusia

• d gelar korset berubat,doktor peribadi,korset abg sayang...

#Berbaloi-baloi bukan??

So Premium Beautiful ni bukan untuk orang gemuk sahaja..Orang kurus or sesiapa sahaja yang nak jaga kesihatan boleh dapatkan 1 set anda sekarang.


PM saya untuk tempahan set anda sekarang...
 
sms 019-278 4580
fb: fuza musa
page : Jom Jaga Kesihatan 

21 Sep 2012

Premium Beautiful Menjana Masa Depan Anda

Tiada lagi rahsia untuk mendapatkan bentuk badan idaman.



Berminat menjadi dealer PREMIUM BEAUTIFUL secara part-time/fulltime?
Sila jangan segan untuk menghubungi/sms saya di 019-278 4580.

Masih terdapat banyak daerah2 serata malaysia kekurangan dealer. Sedangkan permintaan PREMIUM BEAUTIFUL semakin meningkat dan laris. 

Kepada yang betul2 bersemangat dan berminat,ini peluang keemasan untuk anda!!
Komisen,bonus,profit sharing company dan pakej pelancongan secara percuma serata dunia (1 tahun 3 kali) menanti anda.

Bantuan,kelas,dan bimbingan juga disediakan.
Marilah kita sama2 merebut peluang menjadi usahawan PREMIUM BEAUTIFUL yang terbaik dunia ini.

Jangan lupa hubungi saya di 019-278 4580
atau pm di fb : fuza musa


Berjumpa kita di puncak kejayaan!!!!

20 Sep 2012

BBplus Kolagen Laris Mendapat Sambutan

BBplus Kolagen Laris



Wow..hebat tak hebatnya...stock BBplus Kolagen HABIS di mana2 stokis.
Ramai yang mencari-cari.
Alhamdulillah..Ramai di luar sana yang semakin sedar tentang kebaikan product ini.
Ada yang nak booking order, dah buat order awal2 lagi..
Hah..anda bila pulak?
Ada yang tanya "Apa yang eloknya minum BBplus Kolagen ni?"

Jawapan testimonial leader kami..
"Untuk kecantikan kulit.
Rasanya sedap.
Boleh tahan.
Tak habis lagi sekotak, dah nampak beza kulit wajah dan badan.
Kulit kian halus dan mulus. Serinya berbeza walaupun tanpa makeup.
Tapi dgn BBPlus nyata ketara nampak berbeza.
Wow...lain lah. memang berkualiti produk ni.
Ramai yang dah sangat berpuas hati.
Sebab sebelum ni aku banyak makan kolagen.
Rasanya setakat ni BBPlus terbaiklah.
Payah nak cerita, minumlah sendiri."




Promotion!!!!!
Buy 4
Free 1 Box
Free Crystal Tumbler
(sementara stok masih ada)

dari 1 september 2012 sehingga 30 November 2012


Place your order now.

Interested kindly pm me 019-2784580



The 3 Pieces Premium Beautiful Corset


Premium Beautiful Corset 

 

IS CREATED 
70% for HEALTH AND 30% for BEAUTY


GOOD INVESTMENT
WITHOUT pill, diet, exercise, surgery & injection 
LIFETIME SERVICE WARRANTY!



BENEFITS :
-Improves BLOOD  circulations
-Stabilize metabolic rate
 -SHAPE UP your body and give a good posture,
FIRM UP breasts and buttocks
-Reduce Cellulite and stretch marks
-DETOXIFY body
-Reduce CONSTIPATION
-Improve RESPIRATORY sistem
-Regulate period flow, improve irregular period and eliminate PERIOD PAIN
-Prevent the growth of CANCER cells 
-Prevent MIGRAINE and GASTRIC
-Help people to CONCEIVE baby
-Reduce back pain and good for people having problem with SLIP DISC

and MANY MORE!!! 
 

 Ciri-ciri dan Fungsi:
  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.



Ciri-ciri dan Fungsi:

  1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.



 Ciri-ciri dan Fungsi:

  1. 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.



Paling penting, ianya adalah produk Superbrands dan Lifetime Warranty..apa2 jer yg berlaku pada PB semuanya cover Warranty.. 

Interested kindly sms/pm 019 2784580


19 Sep 2012

Bahasa Jiwa Bangsa

Bahasa Jiwa Bangsa


                   Nak salahkan siapa???

Terserlah Artis Dan Premium Beautiful, Masih tak percaya?

Artis dan Premium Beautiful


SITI NURHALIZA

Penampilan Siti sentiasa di nanti-nantikan..dan dia sentiasa muncul bergaya.


Hah..cuba lah tengok pinggangnya yang ramping..perasan tak? nampak tak apa yang saya nampak?

Gambar yang ini lagi jelas.YES,tak syak lagi Waist Nipper PREMIUM BEAUTIFUL
 So, adakah Dato' Siti Nurhaliza pakai Premium Beautiful? Kalau berkesempatan berjumpa dengan Siti, jangan lupa kita interview dia :)



ROZITA CHE WAN


Bila cerita tentang Rozita Che Wan, teringat yang beliau juga adalah si pemakai Premium Beautiful..padanlah Mantop!!!Cuba tengok latest picture dia ni..Gambor dia mesti nak posing dari tepi...sebab apa??Haaaa..dah tentu la bahagian tu dia terbaikk....tak semestinya orang berumur tak boleh pasang badan...terbaiklah!!



Free fitting di tempat anda. Sangat disyorkan untuk yang menghadapi masalah sakit belakang, sakit pinggang, tulang belakang bengkok dan seumpamanya kerana Premium Beautiful diiktiraf oleh persatuan tulang belakang antarabangsa. 
Testimoni2 kami mengesahkannya.
Pm/sms 019 2784580

Premium Beautiful Dan Kebaikannya

PREMIUM BEAUTIFUL


Sangat disyorkan untuk yang menghadapi masalah sakit belakang, sakit pinggang, tulang belakang bengkok dan seumpamanya kerana Premium Beautiful diiktiraf oleh persatuan tulang belakang antarabangsa. Testimoni2 kami mengesahkannya. 



Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Merangsang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik






Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan

 

Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki


Anda berminat nak tahu lebih lanjut boleh call Fuza, 019 2784580
Dan kalau nak jemput untuk group demo pun boleh. Just inform hubungi Fuza dan  boleh share secara 'live'.
Those yang berada di Lembah Kelang amat-amat di alu-alukan..

18 Sep 2012

Product HAI-O BBPlus Kolagen

Produk Baru BBPlus Kolagen



Hai-O marketing telah melancarkan satu produk baru khusus utk kecantikan wanita iaitu "BBplus Kolagen" yang boleh membantu dalam meningkatkan KECANTIKAN DAN KESIHATAN tubuh badan kita...

Ternyata memang sedap dan nampak perubahan kulit muka yg semakin gebu dan lembap...badan pula rada ringan..

Jadi ini serba sedikit info yang boleh dikongsi bersama..

Apa itu BBplus KOLAGEN

- protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia

- Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan

- Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan


Dimana kolegen terdapat dalam badan kita?

- Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga)

- Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi, dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.


JENIS KOLAGEN

- namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

- Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi

- Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata

- Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim

- Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.

- Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.


FUNGSI KOLAGEN

- menghasilkan asid amino penting seperti :
lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.

- hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.

-alanin, prolin dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.

- arginin -memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.

- melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .

- menegang,menganjal dan melembapkan kulit.

- menampung air dalam tubuh.

- meningkatkan penyerapan kalsium.

- menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit

- meningkatkan isyarat induksi

- menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik


KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
memelihara kelembapan kulit
menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
menguatkan otot dan tulang
membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
memelihara kelenturan sendi
mengurangkan keradangan(inflammation)
memberi tenaga
membantu pola tidur
memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf


KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


TANDA TANDA PENUAAN
kulit kusam
tak bermaya
tiada seri
kulit kedut dan mula kendur
pigmentasi kulit
cepat letih dan lesu
sakit badan dan sendi
mudah lupa
kurang penglihatan


KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN
- Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung seperti yang ada dalam BB Plus Kolegen

- selain kolegen BBplus kolegen juga mengadungi ekstrek anggur dan roselle yg berfungsi anti oksida untuk melambatkan proses penuaan

- Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit

- Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.

- Berat molikul rendah daripada 1000 adalah lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi

- Menyediakan predigested collagen telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.

- Kolagen ikan dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .

-Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).

- Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).

- Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.

- Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..

-Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan

- Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .

-Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.

-Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.

- Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.

-Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.

-Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.

- Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.

- Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.

-Ia membantu menegang kulit dalam melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan

-Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.

- Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.

Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

Jadi memang banyak sangat keistemewaan BB Plus Colagen ni!!! confirm puas hati!!!

Kindly pm saya bg sesiapa yang berminat 

Fuza 019-2784580
fb fuzamusa

Apa Itu Kolagen dalam pengambilan BBPlus Kolagen


Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.


FUNGSI KOLAGEN

  • menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

TANDA TANDA PENUAAN

  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit 
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan

KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN

  • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
  • Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


Dapatkan BB Plus Collagen sekarang..
 
Contact/ sms 019-278 4580
fb fuza musa

BB Plus Collagen Drink

BB Plus Collagen Drink

Promotion!!!!!
Buy 4 
Free 1 Box
Free Crystal Tumbler  
(sementara stok masih ada)

dari 1 september 2012 sehingga 30 November 2012


Terbaru September 2012 ini.
Bagi wanita2 diluar sana yang mengambil berat tentang kesihatan luran dan dalaman..
NAH...ni ada minuman berasaskan kolagen untuk anda dapatkan sekarang.
 Murah jika di bandingkan dengan macam2 product di pasaran kerana, satu sachet contains 15gm, berbaloi x?
Kolagen ni bukan makan sehari je terus kulit cantik.. tapi kena makan setiap hari untuk kesan yang maksimum.. Kenalah berdisiplin.

Nak tau lanjut kepentingan KOLAGEN klik sini




Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan
  • Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air
  • Elakkan menggunakan air panas
  • Kacau & Minum (Mudah Larut Guna Shaker)
  • Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur 
Sesuai untuk
18 Tahun ke atas 
kecuali
Pesakit Buah Pinggang
Vegetarian
Allergic Seafood
Pregnant Women (Dapatkan Khidmat Nasihat Doktor)




Bagi yang berminat bolehlah hubungi
Fuza : 0192784580
email : fuzamusa@yahoo.com
fb :fuzamusa klik sini fb pages





 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78