HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

30 Jan 2013

Ajar Buat FACEBOOK boleh?

 Kisah Dan Telan je laa
Nurul : awak... Tolong ajar saya buat facebook boleh tak?

Firdaus : Boleh. awak dah ada depan komputer ke?

Nurul : Dah. saya dah ada email pun.

Firaus : Cantekk! Ok, skrg awak bukak browser firefox atau internet explorer.

Nurul : Browser tu ape?

Firdaus : Laa. awak klik menu start, lepastu cari tulisan internet explorer.

Nurul : Lepastu?

Firdaus : Kat kotak paling atas, awak type www.facebook.com pastu enter.

Nurul : Oke! Lepastu wak?

Firdaus : Kalo dah keluar gambar, awak isi form pendaftaran sesuai yg ada.

Nurul : Isi yang mana wak? Takde pape pun kat page ni.

Firdaus : Takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Nurul : Paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’.

Firdaus : Oh! awak salah tulis dari awal tu.

Nurul : Betul la saya type, www.facebook.com .

Firdaus : Hmmmm, mungkin connection internet awak mati kot.

Nurul : Eh? Kene ada internet ye? Rumah saya takde internet

Firdaus : Cisss. Senget! Jari saya sampai lebam kasi tau awak. Rupenye rumah awak
takde internet.

Nurul : Hehe. Takpe la. Nanti kalau saya pergi cyber cafe saya sms awak lagi ye.
Thanks ye.

Firdaus : okey, email awak ape weh?

Nurul : www.minumankoko@yahoo.com. Ada kawan saya buatkan. Saya belum pernah buka lagi.

Firdaus : Laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..

Nurul : www tu ape wak?

Firdaus : Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh~

2 comments:

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78