HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

5 Jan 2013

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu ke 8 Tema Rancangan TV

Wah ramainya yang duduk depan  tv menonton MLM 2012 malam ni.

Bertemakan Cerita Rakyat & Radio Maharaja Lawak Mega minggu ini bersiaran dari Terengganu

Pada minggu ini sebanyak 6 kumpulan berentap.

Kedudukan pada awal nya as below :
jozan 
jambu 
shiro 
boboi 
saywho 
 r2

Undi jangan tak undi supaya kumpulan pilihan anda tidak tersingkir



CERITA RAKYAT

Kumpulan Shiro memulakan persembahan dengan lagu Ayam den lopeh.
Cerita Badan...tp kat Ganu panggil Badang!!
Lagenda Badang makan muntah menjadi topik ketawanya... 
"muntah cicah sambal belacan mesti sedap"
hehehe
 

Kumpulan Saywho memulakan dengan lagu watimah watimah landok...
Buncil menjadi Tok Bomoh jampi-jampi.
"Engkau bagai air yang jernih....."
Puteri 2 Mayang Di ulit pun muncul dalam seru  jampi..hehehe
Menarik idea nya. 
 Kata Wulan hari ini agak kurang kuat persembahannya.


Seterusnya Kumpulan Boboi dengan suasana di padang pasir.
Jual beli unta keldai.
Kata Najib.. 3 pakar dalam 1 persembahan boleh dilihat jika di rapikan lagi persembahan. 



Kumpulan  R2 membawakan kisah Jin dan cerek ajaib.
"ko nak penampo? mcmana aku nak bagi kau rumah sedangkan aku jin duduk dalam cerek je"
Kata Lisa...punchline much better. Jalan cerita ok. 
 

Kumpulan yang dinanti-nantikan...Kumpulan Jambu yang diantara terbaik.
 Menceritakan cerita mitos Ikan Duyung.
Cerita dongeng yang di warnakan dengan lawak jenaka 
 Kata Awie...cute sangat Pak Yus malam ini. Idea Jambu memang best..



 Salah seorang daripada ahli Kumpulan Jozan tidak dapat membuat persembahan kerana terpaksa membuat pembedahan demi kesihatan. Makanya hanya Zizan muncul dengan persembahan solo. Muncul sebagai Uzstart Engine yang meniru Ustaz Azhar Idrus.. kemunculannya mendapat sorakan riuh rendah dari seluruh dewan.
 Tajuk nya Batu Belah Batu Bertangkup di kupas, permasalahan emak yang merajuk ralat pasal telo aje..
"Si tanggang. Maknya tu jadi masalah..dok sompah anaknya jadi batu gapo dia"
Kata Wulan agak payah untuk dia faham, tetapi anda bisa menghiburkan kami.
 
  
RADIO
 

 
Kumpulan Shiro membawa suasana konti MAHARADIO.
 Memutarkan lagu..serta menjawab panggilan telefon antara suasana konti yang di ketengahkan.
Kata Najib..mungkin anda masih muda dan mentah tetapi masih dapat terus bersaing dengan yang lain. Teruskan kerana mana tau ianya berbaloi untuk anda.


Kumpulan Saywho memulakan konti radionya dengan Teman Dangdut.
Mencari cinta tidak ketemu menjadi segment pertamanya.
Dimana segment untuk mencarikan jodoh. 
Kata Lisa..syabas dan tahniah. Setiap minggu memang membuat homework yang terbaik.


Kumpulan  Boboi menemuramah 2 orang pakcik yang pekak dan slow. Perbualan dan interview menjadi haru biru.
 Komen Awie watak2 yang diketengahkan hari ni menarik dan sepatutnya di ketengahkan dari awal lagi


Kumpulan R2 pula dengan cerita budak penghantar Pizza yang menjadi bidan terjun menjda jemputan di radio.
Kata Wulan kurang menarik dan punch linenya kurang.
 
 
 Kumpulan Jambu membawakan DJ Zass  Mo Mo Mo..yang membaca lawak2 yang dikirimkan. Situasi rompakan menggamatkan lagi suasana.
 Kata Najib kamu adalah kumpulan yang amat mendapat tempat di hati peminat.
 

Kumpulan Jozan yang muncul solo mencuba memberikan persembahan terbaik.
Menceritakan perwatakan para2 DJ radio.
 Kata Lisa anda bagus walaupun berseorangan. Teruskan




Minggu ke 6..siapa yang tersingkir??
















R2 terpaksa meninggalkan Maharaja Lawak Mega minggu ke 6 ini. Semoga uols sukses.



Minggu hadapan Maharaja Lawak Mega 2012 
akan berlangsung di Perak.
Kejo Yop Kejo!!




4 comments:

  1. minggu ni banyak yg kurang sket la..x tau nape..tema radio tuh x best sgt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..semakin ke final...semakin kurang menyengat..

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78