HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

12 Jan 2013

Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu Ke 9 Separuh Akhir



4 tempat terakhir yang menjadi rebutan di minggu ke 9
Maharaja Lawak Mega 2012 bersiaran dari Ipoh, Perak.


Tema minggu ini PERIBAHASA DAN SILENT.


Kedudukan pada pembuka siaran
JOzan
Jambu
Shiro 
Saywho
Boboi
 

PERIBAHASA

SayWho memulakan Tema Peribahasa.
"Ipoh Mali tak dak sombong"
hehehe cute lagunya.
Cth " Gara2 Nila setitik Rosak Susu Sebelanga"
Katanya susu siapa yang rosak? hehehe ops..

" Guru kencing berdiri murid-murid??..."
Jawapannya :Tunggu di luar!! 

Good job SayWho.. berusaha dengan homework untuk memenangi hati penonton di Malaysia



JOZAN muncul secara solo dengan suasana di sekolah.
Genggam Bara Biar Sampai Jadi Abu katanya tak berbaloi coz sepatutnya Genggam Tangan Rozita Che Wan sampai dapat
Sangat boring ekceli tengok Zizan terloncat-loncat buang masa di atas pentas.
Nampak sangat without Johan.. JOZAN is nothing..
Sori..ini pandangan saya.
Kata Wulan..saya kecewa dengan persembahan kamu malam ini.


Shiro seterusnya dengan situasi Mat Gian kaki rembat.
Nasi Vanggey di Ipoh
Nasi Kandar di Penang
Nasir Bilal Khan di KL..!!
Memang bersahaja depa berperibahasa.
Tahniah Shiro!!
Kata Najib pencapaian dan semangat anda untuk menang sangat ketara.


Kumpulan Boboi di situasi kedai Ayam D Legend.
Menu2nya yang berunsurkan peribahasa.. lawak tp agak tak kena kot. 
Ayam Berak Kapur..and tah apa2 lagi..
Menu Ayam lah.. Menu Itiklah..
Hmm...agak merapu kot pada saya..
Uols kata apa erk??
Kata Lisa...well done


Kumpulan yang hapening Jambu.
Dengan suasana  menonton tv sambil makan nasi kicap..santai!!
" Melentur Buluh biar dari rebungnya "
Soal jawab Kuiz tru telefon..
Ok lah..Idea tu ada..cuma kurang menyengat
Kata Awie..sentiasa improve..


SILENT

Konsepnya tidak boleh bersuara..ala2 charlie chaplin.


SayWho.. dengan agedan di gelanggang tinju.
Idea memang menarik
Best!! Dengan background muziknya yang memang kena dengan gerak geri bisunya..
Kata Wulan..harus mantap lagi


JOZAN yang beraksi solo dengan Persembahan seni silatnya
Dengan pelbagai lagu background yg di gerak gerikan dengan tari seni silatnya.
Kata Najib... itu satu luar biasa kerana kesan dr tindakan kepakaran kurnia yang anda ada


Shiro dengan adegan di Majlis Perkahwinan...sebagai band lagu.
Wow..memang mantop.
Dari persembahan kompang...persembahan silat pengantin..hinggakan pengantin kena tibai..
hhaahaha..memang semua juri terbahak2 ketawa.
Memang A lah Shiro
Kata Lisa..memang terbaiklah ShIRO!!!


Boboiboi.. tampil dengan adgan kereta drift.
Pick up awek dangdut.. dinasihatkan menutup aurat.
Memang best ceritanya.
Dengan peminta sedekah bermain biola,
Bukan senang nak buat lawak tanpa bersuara
Kata Awie..tahniah


Jambu sememangnya sentiasa dengan  lawak bersahaja.
Suasana di padang golf
Memang sangat jugak best dengan suasana memukul bola golf.
Kata Wulan kamu memang lawak and tq for entertaining us


Kata Najib anda semua telah mengorak dunia hiburan lawak tanahair.

SIAPA YANG TERKELUAR MINGGU INI??


Berita gembira....tiada penyingkiran malam ini.
Semua akan beraksi ke Final nanti.
Good Luck uols!!
TAHNIAH...



Final akan berlangsung di Johor
Jom serbu
Undi jangan tak undi

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78