HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

22 Jan 2013

Tips blogging


 Wah..tengok dari graph tu macam cerun curam...
Kecut perut rasanya erk kalau nak lalu cerun tuh hehehe
Ekceli saje nak share..pada 14 Jan..traffic saya tersangatlah bz.
Kerana keyword BERSIH  

Kepada yang nak tau contoh entry daboom saya boleh klik SINI
Setakat ni dah cecah 1500 viewers dalam masa 1 day.
Alhamdulillah. 


Most of the keyword bersekitarkan BERSIH. Memang hit dasat.

Walaupun masih belum merasa BE earnings...tp last week tabung penuh.
Tq uols coz tolong isikan tabung nuffnang Fuza.



So secara simplenya, kepada blogger2 baru, apa tips nak tarik traffic?

1) Keyword yang kebabooommm!! Meaning keyword yang orang akan google.
Contohnya isu semasa. durian crepe sedap, Bersih, Maharaja Lawak. Apek Leuniey.

2) Post entry pada waktu yang ada orang nak baca. Macam mana nak tahu masa bila?
 Hah..refer pada nuffNang.. ada kat situ tunjuk total visitor per hour. So anda boleh buat kesimpulan bila masanya ramai pembaca datang meluangkan masa berblogging.

3) Kalau boleh jangan lah isu cut and paste, coz nothing special untuk orang nak baca..
Buatlah isu deboom..apanya? hah saya pun masih belajar ni..

4) Hah..kalau nak orang jenguk ur blog..u pun g lah luang masa jenguk blog kawan2.
Jangan setakat hai hoi je kat chat box tu..
Sambil2 tu klik2 la tabung depa..barulah orang pun akan klik2 tabung nuffnang kita.
Kalau tidak..apa gunanya berbloggingkan? 



Ada lagi tak yang uols nak share?? Nak tambah tips??
 Silalah bagi idea..
Tak rugi pun..sharing is caring..
InshaAllah

3 comments:

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78