HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

18 Feb 2013

Bayi 4 bulan didera di Kuantan


Kelmarin Buletin Utama di TV3 telah menyiarkan kes dera yang kini gempar diperkatakan oleh semua rakyat Malaysia. Berita di mana bayi berusia 4 bulan didera oleh pembantu rumahnya. Astaghfirullahalazim.
Dah hilang akal agaknya? 
Di fahamkan pembantu rumah tersebut baru mula bekerja di rumah tersebut dan itu merupakan hari pertamanya di situ.
Untung juga ada teknologi I.T di mana ibu kepada bayi malang tersebut dapat menyaksikan kejadian tersebut melalui komputer ribanya semasa dia sedang sarapan pagi di sebuah restoran.
Beliau telah meminta bantu jiran demi menyelamatkan bayi tersebut.




Bayi tersebut di :
campak
lambung
humban 
baling

Semoga pihak polis segera menjalankan siasatan dan mengambil tindakan undang-undang yang setimpal. Bukan kerana kita benci maid warga asing..tetapi sebagai langkah supaya kes sebegini tidak berulang lagi. 
Kursus yang lebih berdisiplin harus dilaksanakan oleh agen-agen yang membekalkan pembantu rumah kepada orang ramai supaya tidak ada pihak yang akan lepas tangan apabila kejadian yang tidak diingini seperti ini berulang lagi.


Semoga bayi tersebut tidak mengalami apa2 kemudaratan kesihatan.
Semoga kedua ibu-bapa bayi tersebut tabah dengan dugaanNYA.
Sama-sama kita doakan ye..


P/S :Sayangilah anak2 anda...

5 comments:

  1. eii...dia igt budak tu roti canai ker?huhu..mental problem rasanya org gaji tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang geram tak terkata!!
      Eii kalau dapat..memang hancus maid ni kena baling!!
      Nauzubillah

      Delete
  2. mmg geram masa tgk video tu
    rasa cam nak lambung gak bibik tu.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sop..
      memang semua orang geram dengan tindakan maid yang tak berperikemanusiaan tu..
      Moh kita panggil Mael Lambong!!

      Delete
  3. Puki dia tak pnh sakit beranak kot..tak der hati perut,mcm hanjing..bustard..klu dpt tu rodok puki dia,kangkangkan mcm dia buat baby tu...buat sampai terkoyak..rasa ko
    menggigil2 suara baby tu kesakitan dan ketakutan...dia senyum jer sambil betul kan coli basi dia tu..eeeeeeeeeeee
    sialllllll....

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78