HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

5 Mar 2013

Majlis Pertunangan Cik Wawa 3 March 2013 Part 1

Salam Minggu Baru semua..
Tak terlambat lagi kot nak ucap Selamat Datang March 2013.
Agak padat jadual minggu lepas kerana sibuk dengan persiapan pertunangan adik ipar, Nurul pada 3/3/2013.
Majlis berlangsung d Subang Jaya dengan suasana sederhana. Hanya saudara mara terdekat di jemput. Rombongan peminangan datang dari Melaka. Wah ..wah..Hang Tuah gitu yer.. 
Kali ni entry nak cerita tentang hantaran dulu yer.. Lepas ni baru kita share posing2 gediks kami di majlis tersebut..hehehe



 Bercerita tentang persiapan majlis pertunangan ini, saya diamanahkan untuk menghiaskan barang hantaran..
Fuh...berpoloh-poloh jugak nak siapkan sebab saya memang tak ada pengalaman nak hias2 ni. Tangan keras orang kata. Makanya...inilah antara hantaran yang berjaya di siapkan.
Tema hantaran pink purple


Bekas bunga rampai..tradisional sikit.. tak mau guna potpuri coz nak ciri2 Melayu. Jenuh nak hiris tuh..hehe



Ini pulak bekas untuk letak kek. Kek sponsor by my mom. Tq mak



 
 Hah, ni simbolik orang Melaka naik beca,makanya saya pilih basikal ini untuk letakkan coklet. 
 Yang ini sponsor by Chekgu Azrine ye.. Tq Cekgu



Ini pula untuk bakul buah-buahan. Hah, siap berskirt ye bakul tu..hehehe



Ini Cake Secret Resipe..sponsor by my biras, Tini Kosnin.



Sireh Junjung..a must dalam majlis adat orang Melayu. Sponsor by my husband. Yang ini saya tempah dari sahabat saya.. Idok ler reti saya nak ngulit sireh ni. Siap dengan kapur, gambir dan pinang yang telah di gubah. Baru lah lengkap Sireh Adat Melayu ni.



So lulus tak? Berapa markah ye boleh bagi dari 1 to 5??

5 comments:

  1. selamat bertunang..kreatif jgk kak fuza nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      idea terkejut tergempaq...
      tq tq

      Delete
  2. lulus cemerlang fuza... 1st time dah cantik camni... pasni pasti meletop!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Anna..
      wah ni kata2 membakar semangat ni..
      tq again..

      Delete
  3. taniahh.. cake secret resipi tuh flavor ape ye dearr

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78