HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

20 Apr 2013

Jalan jalan cuti sekolah ke Cameron Highlands Part 2 : Ronda-ronda


Assalam semua..
Sambungan dari cerita Part 1. Meronda ke Cameron Highlands.




Dah namanya ke Cameron Highlands, semestinya sinonim dengan strawberry. Posing dengan replica strawberry is a must hehehe.
 
 
Jangan lupa try aiskrim Strawbery ye uols. Sama tak sama tu tak sure ler kan..yang penting Made in Cameron Highlands. Manis2 masam. RM1.00 satu..
 
 
 
 

 Lagi satu kemestian ialah cari  buah Strawbery fresh. Saya kurang gemar makan strawberry so tak de lah tapau sangat




 Next..cactus.. Macam2 jenis..macam2 warna dengan harga yang berpatutan.
Beli jangan tak beli





Oh ya.. sayur-sayuran fresh dan murah. Rasa nak tapau semua tapi next time kena naik bawa lori la kot erk? hehehe



 Jangan lupa juga singgah beli buah tangan sebagai kenang-kenangan.. T-Shirt, bantal strawberi, keychains, poskad, dan macam2 lagi. Harga tak de lah murah sangat. Tapi masih mampu beli




 
Panas-panas terik sempat juga nak posing kat depan entrance Genting Lavender.
Nak masuk masa tu tersangat lah ramai orang and ada bayaran yang di kenakan.
 
Boleh Nampak kan colorful lavender kat dalam tu?
 
 
 
 Ok..next trip ialah ke BOH Sungei Palas. Hm tujuannya bukan nak tengok lading tea or beli sekotak dua tea yer.. tetapi.....



 Tu hah!!! Pasal kat tempat tu. Tempat penggambaran Ombak Rindu, scene Aaron Aziz dengan Lisa Surihani. Ada ingat uols? Eh bukan saya yang fanatik yer..Mr Husband!! Percayalah


 Fuhh penat mendaki,,harus ambil gambar buat kenangan. Kalau ajak 2nd time..kena fikir banyak kali kot..


Ok..jom menurun bukit plak..huhu..boleh kurus ke senaman macam ni??
 
Ok..posing tarik nafas sat..huh..mongah den!! Cer tengok makcik kat belakang tu.. Jenuh wei nak mendaki dan menurun bukit ni. (Nampak sangat tak lasak erk. Alasan je ..hehehe)
 
 
Ok...selesai seba sedikit cerita jelajah Cameron Highlands.
Semoga dapat la kot bagi uols gambaran tentang tempat peranginan di Malaysia
 
 
 
 
 

8 comments:

  1. lama benar mia tak datang sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuza pun 1st time dating bermalam kat sini..
      Memamng best lah..

      Delete
  2. thanks Fuza for the info: Genting lavender tu x pernah pergi lagi..baru agaknya..berapa bayaran masuk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best Anna p jalan2 sini sekali sekala
      Rasanya Genting Lavender tu baru kot.
      Before ni tak ada lagi
      Tapi masih ada bahagian yang tak bukak lagi kat dalam tu
      Memang cantik la tgk lavender bermacam warna..
      Tak sure how much coz masa tu ramai sangat yang beratur nak masuk

      Delete
  3. Replies
    1. Strawbery dah b;end jadi jus dat day..hehehe

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78