HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 May 2013

Pos Laju Kain Sulam Kiriman Customer Sulaman Lace Heaven

 
 
 
Assalam semua.
Sihat?
Maaf kerana lambat nak update cerita jalan2 Bandung serta kain2 sulam terbaru.
Balik dari Bandung demam panas. Perubahan cuaca yang drastic.
Tunggu next entry ye uols.
 
 
Ok,,Nak cerita hal kiriman, pembayaran serta penghantaran.
Coz saya masih dapat banyak sms dan email yang agak menekan.
 
 
First of all
Saya ni hanyalah peniaga kecilan.
Buat secara sampingan.
Makanya order yang saya ambil adalah limited.
Setiap design yang available adalah siapa cepat dia dapat basis.
 
 
2ndly
Terma 50% deposit telah hampir setahun lebih saya praktikkan.
Tujuannya adalah supaya customer yang benar2 serious mahu membeli dapat mengesahkan pesanan.
Kerana saya ada mengalami apabila customer cancel order semasa saya minta pembayaran sebelum pengeposan dilakukan.
Aspek percaya mempercayai adalah penting dalam dunia perniagaan online ini.
Jangan samakan saya dengan mana2 peniaga online lain yang pernah menipu anda.
Ada customer yang mengharapkan saya percayakan mereka.
 
3rdly
Saya berurusan secara cash dengan supplier.
Harap kepada yang dah booking tu dan serius nak tempah obey dengan terma payment
50%.
Kerana supplier perlukan deposit semasa saya booking order.
 
 
4thly
Pengeposan akan dilakukan setelah full payment dibuat.
Pos Laju mengambil masa 1-2 hari penghantaran jika tiada masalah seperti Public Holiday
 
 
5th
Sekiranya anda inginkan design dan warna yang lain dari yang saya update, harap anda bersabar kerana saya perlu dapatkan pengesahan dari pihak supplier di Indonesia.
Medium perhubungan kami hanya lah melalui wasup.
Harap anda dapat bersabar sehingga saya dapat reply semula
 
6th
Harga yang saya letak adalah yang terbaik setelah segala cost di ambil kira.
Sekiranya perbandingan di buat dengan online seller yang lain..murah mahal itu terletak pada cost2 yang seller kena tanggung which is tidak akan sama.
 
 
Setakat ini..sebagai muslim yang beragama Islam, segala order pasti akan sampai ke tangan anda dan setakat ini semua memang berpuas hati dan ada yang repeat order.
Setakat ini tiada penipuan dari segi ambil duit dan order tak sampai atau order rosak dan sebagainya.
 
 
Saya amat berharap saya akan dapat kerjasama yang sebaiknya dari anda semua.
Saya juga hanyalah insan biasa yang ada melakukan kesilapan.. Harap maafkan yer
 
Happy Shopping uols :)
Thank you
 
 
 
 
 Nak tengok design baru untuk PRE ORDER JUNE 2013? Klik SULAM MELATI SATIN
 
 
 
p/s : sambil nyanyi " putih putih melati...merah merah delima....."
 
 
 
 
 
 
 


2 comments:

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78