HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

3 Jun 2013

Aktiviti Kukus Kek Coklet Moist petang ahad.. Mudah dan sedap.. Jom cuba

 
Assalam semua
Ok..ni semangat nak share ni.
Hehehe..poyo erk
 
Resepi Kek Moist Coklat  yang di usha-usha dari internet..menjadi. Seronoknya uols.
Coz terus terang ni 1st kek dalam hidup saya..bake sendiri.
Saya lebih gemar nak buat pudding.
So ni kita 1st test for me in baking world.
 
Meh tengok warna-warni saya siapkan kek ni hari minggu, semalam.
Ada ler juadah minum petang kami anak beranak petang ahad tu.
Maklumlah masih cuti sekolah, anak-anak pemakan..ada je request dari depa.
 




Bahan-bahan untuk Chocolate Moist Cake
 
 
Bahan-bahannya memang senang nak dapat.
 So tak ada alasan tak mau mencuba yer..hehehe
 
 
 
Telur mesti pukul betul-betul kembang..for tekstur the best
 
 
 
 
Kukus Kek. Tapi jerang air til menggelegak dulu k
Petua..jangan terus jenguk kek dari pengukus immediately lepas 45 minit tu.
Supaya kek tak penyek yer uols.
 
 
 
Kek Cokelat Moist...after 45 minutes di kukus... wallaaa
 
 
 
Abaikan deco yang cincai tu yer..
 
 
 
Tekstur Chocolate Moist Cake by Fuza...


Alhamdulillah... teruja tak tengok tekstur kek tu?
Memang betul sedap uols. Senang hati dapat pujian dari anak-anak.
Hilang penat uols.
 
Cubalah :)




Nak tau Resepi Kek Moist Coklet KLIK SINI

2 comments:

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78