HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 Jun 2013

Apabila karya entry di blog saya di copy paste bulat-bulat ke FB KakiNetwork

 
Assalam semua pembaca setia
pembaca baru
ataupun yang tak baca pun..
heehehehe
(jangan marah..ini reality..kadang2 saya pun xdan nak baca)
 
 
Apapun Terima Kasih sangat2 kerana sudi singgah ke blog saya yang serba low profile ni.
 
Dukacita?
Straight to the point..saya agak kecewa dan rasa macam tak best apabila entry semulajadi dari idea dan jari jemari saya diblog ini, di copy paste bulat-bulat oleh pihak2 tertentu.
 
Entry yang saya maksudkan ialah tentang Jerebu Lagi? Sila Pakai Mask Kesihatan



Yang kat bawah ini pulak macamana buktinya karya saya yang di CILOK.
Sowi..ni gambar snap dari hp so tak berapa nak clear. Xdan nak print-screen.
Marah punya pasal erk

Karya Ini di Cilok from my Blog... Sebutir-sebutir disalinnya..
Cerita pokok kering layu depan umah saya pun dia copy daa

Sila refer DISINI KakiNetwork
(Sebelum Adminnya delete post tersebut)
 
Saya tak kisah sekiranya anda mahu copy paste maklumat untuk di kongsikan bersama untuk info kepada orang ramai.
Tetapi jangan lah SALIN BULAT-BULAT.
 
 
 
Sekurang-kurangnya..jika sudah copy-paste tu..mentionlah nama pengarang aslinya kan? Setidak-tidaknya bagi lah kredit kepada saya.
 
Ayat semua tu spontan uols.
Idea ilham hak cipta terpelihara milik saya kot.
Hormatilah karya orang lain kan.
Jangan copy-paste untuk naikkan traffic diri sendiri.
Tak baik uols.
Langsung tak di edit uols.
 
 
 
Apa pun.baguslah dia tu sampaikan info demi keselamatan dan kesihatan kita semua bersama.
Tapi tiru meniru tak minta izin tu TAK SIHAT u.
Tak baik CILOK karya orang ye..
 
 
 
 
p/s : Sepandai-pandai melompat....
Harap dia buat pengakuan bahawasaya memang dia dah buat salin terus menerus dari SULAMAN LACE HEAVEN!!
 


20 comments:

  1. Replies
    1. Atleast inform lah kan.. Ni salin buta-buta u.. Marah la jugak.

      Delete
    2. Salam akak..nnt jenguk2lh cn ummiberbicara.blogspot.com yg tak seberapa nih...al-maklumlh br nk belajar...

      Delete
    3. Bagus..ok..nanti akak singgah :)

      Delete
  2. hadoii... org mcm nie pon ade jugakk... haishh... sabar ea dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak sentap lah jugak.. Anggap je dia terlupa erk...hehehe

      Delete
  3. Teruknyaa copy paste.. Sabar2 :) hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atleast backlink lah kan...hmm

      Delete
  4. Alahai . Sabar jer la kak . Pernah kene . Nak marah jugak . huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah tuh.. nak share boleh aje..
      Tapi mintalah izinkan tuan punya karya kan..sedih la jugak.. Coz dia siap blok saya selepas saya dah komen bgtau itu karya saya..jangan post..

      Delete
  5. Ramai gak yg komen, like & share post tu. Kira ilmu yg dia bg tu tak berkat la. Sabo jela cik Fuza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabo bebenor lah ni CK. Tu yang saya sedih..coz dia post utk LIKE & SHARE karya orang lain. Bad...
      Mungkin dia tak sangka tuan punya entry akan terjumpa POST CILOK dia tuh..

      Delete
  6. kena hormat penulis. sekurang-kurangnya minta kebenaran kemudian beri kredit. hurmmm tak apalah yang penting kita punya entri semu ori, kan sis? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..semoga dia sedar jangan senang2 nak copy paste karya orang lain..

      Delete
  7. isk3.. tak patut betul! lain kali kredit r.. ni second case yg zizie pernah jumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke.. hmm, Tak best kan. Dia salin bulat2 tuh...then xmau ngaku..

      Delete
  8. sabar jer...seri kena lagi terok...semua posting tentang peribahasa dan simpulan bahasa habis mereka sapu...ada satu wiki kalau tak silap seri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? Hmm..memula nak ikhlaskan aje...tp tindakan owner FB tu yang tak endahkan teguran agar dia delete karya saya...membuatkan saya rasa dia seorang PENCILOK tegar... :(

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. kalau nak copy paste pon buh la backlink ok la gak

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78