HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

7 Jun 2013

Meehun Singapore Resepi versi Sempoi

Assalam semua.
 
Sekian lama tak borak secara live gitu.
All this while semuanya schedule post.
Banyak hal berlaku this week.
 
 
Ok now nak cerita hal tengahari tadi..
Ada tetamu nak datang singgah visit kami yang demam ni.
Dok fikir..apa nak hidang ni?
Hah..makanya MEEHUN SINGAPORE otw.
Kenapa dipanggil Mehun Singapore? Saya pun tak pasti.
Siapa tahu nanti bagitau Fuza yer..
 
Ok kot ada yang nak resepi. Meh nak share resepi campak2 saya.
 
 
Bahan-bahan for Meehun Singapore


BAHAN-BAHAN
Mehun sepeket
Bawang putih ditumbuk
Lada Hitam di tumbuk (dalam 2-3 sudu aje..ikut tahap pijo yang korang nak)
Lobak merah (Boleh tambah sayuran lain sawi/taugeh)
Isi ayam/daging/udang/sotong atau semuanya sekali pun boleh..hehehe
Tauhu
Sos tiram secukup rasa
Garam secukup rasa
 

In the making

CARA CARANYA
 
Panaskan minyak
Tumis bawang putih yang ditumbuk tadi
Masukkan bahan perencah Isi ayam/daging/udang/sotong
Gaul rata
Masukkan lada hitam
Kacau sebati
Masukkan sayuran tadi
Air jangan banyak sangat nanti mehun lembik
Dah mendidih masukkan mehun selepas masukkan tauhu.
Adjustlah sendiri rasa masin tu ye.
Saya memang tak kuat masin.
 
 
 
Meehun Singapore
 

 Macam ni lah rupanya mehun Singapore resepi campak2 saya.
Alhamdulillah...siap juadah untuk tetamu saya nanti.
Siapa tetamu tu? hehe
 
 
 
 
 
Tu dia...Chekgu Azrine and the kids.
TQ for dropping by :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


6 comments:

  1. Replies
    1. Anggap jer camera tak caj.. tu sebabnya hasil gambo kurang memuaskan..hehehe

      Delete
  2. Huh...pos laju sikit kat CK :D

    ReplyDelete
  3. x pernah mkn beehoon singapore :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78