HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

6 Jun 2013

Penang Second Bridge is Collapsed..Runtuh ke?

Penang Second Bridge
 

 
 Alert: A section of the second Penang bridge which is under construction at Batu Maung here collapsed at around 6.50pm today: http://bit.ly/190JDcC
 
Serious flyover collapsed at Penang Second Bridge


 
 
Pulau Pinang, 6 June 2013
Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dalam pembinaan runtuh dalam satu kejadian kira-kira pukul 7.15 petang tadi.
 
Runtuhan yang berlaku di Lebuh Raya Tun Dr. Lim Chong Eu berhampiran Batu Maung itu dikuatiri menghimpap beberapa kenderaan yang sedang melalui jalan berkenaan.
 
Anggota keselamatan sedang giat menjalan pemeriksaan untuk mengetahui jumlah kenderaan dan mangsa yang terlibat.
 
Runtuhan itu juga mengakibatkan laluan berkenaan ditutup untuk semua kenderaan. - UTUSAN


Lagi Berita UTUSAN © Utusan Melayu (M) Bhd





p/s : Ni info from my kawan yang masih stay at this project

"Semua org please take note.bukan jambatan yang runtuh.but the interchange road yg sambung ke 2nd bridge tu yg collapse..the structure is on the main land.
The bridge masih selamat."


7 comments:

  1. moga mangsa yang terlibat selamat

    ReplyDelete
  2. kecoh jug pasal jambatan ni roboh kan
    hrap berjalan lancar kembali projek ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekceli bukan jambatan yang roboh..
      tu lah..haap tak de apa yg serius..

      Delete
  3. kesian,mcm mana boleh terjadi lagi,last sekali kejadian serupa berlaku di Klang,flyover dari NKVE ke Setia Alam tahun 2005.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga siasatan di lakukan segera

      Delete
  4. Sila baca tulisan saya dari sudut kejuruteraan awam dalam,"Teori runtuhnya jalan penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang".

    http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/06/teori-runtuhnya-jalan-penyambung-susur.html

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78