HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

9 Jul 2013

Kalau CEREWET jangan shopping ONLINE

 
Assalam semua.
Kali ini sengaja saya bawa tajuk ni,
Kenapa?
Kerana budaya SHOPPING ONLINE kini menjadi satu kemudahan membeli-belah buat kita semua. Jimat masa.
 
Saya juga menjual kain ela dari Indonesia. Alhamdulillah.. Sambutannya amat menggalakkan.
Mungkin kerana designnya yang terbaru serta harga yang saya tawarkan sangat lah berbaloi berbanding online yang lain.
 
 
 
(Antara barangan yang dijual di online lain pada masa sekarang)
Gambar Ihsan Google
 
LIMITED EDITION (DENIM & ROSE)
 
 
 
 
OK..bukan itu ceritanya.
Apa yang saya nak kongsi kan ini adalah kisah2 pembeli secara online.
Ada banyak kerenah sebenarnya, antaranya :


  1. Pembeli yang serious nak membeli. Selalunya pembeli seperti ini akan memilih barangan, buat bayaran, obey dengan Terma & Syarat, tunggu barangan yang di pesan. Mudah berurus niaga dengan orang seperti ini. Tidak ada banyak soal-jawabnya. Dia happy..kita pun happy.
  2. Pembeli yang was-was. Selalunya pembeli seperti ini "hati kata YA"..tapi  dok 50-50. Nak ke tak nak ..nak ke tak nak. Pembeli macam ni sebenarnya menyusahkan kita penjual serta supplier. Kalau dah confirm awal2..senang kita nak booking stok untuk dia. Kadang2 last minit kata baru nak nyesal stok dah habis. Lepas tu dok paksa kita cari stok lagi. Apa pun kita layan juga. Coz Customer Alwiz Rite katanya
  3. Pembeli yang saje-saje. Hah yang ini pulak..saja suka2 pm nak Tanya harga..lepas tu senyap. Mungkin budget lari, mungkin juga dia mahu buat perbandingan harga. Apa pun..TERIMA KASIH MENGHUBUNGI KAMI :)
  4. Pembeli banyak cengkadak  CEREWET!! Hah..gerun dengan pembeli under kategori ini. Cara mereka order tu..nak 101% seperti yang mereka idamkan. Nak seperti keinginan hatinya. Umpama kita ni tukang buatkan design tersebut. Memang kena sabar tahap megatron kalau layan customer macam ni. Siap kita pulak dimarahnya. Aikk... Sabar..Sabar....

Kadang2 ada kerosakan yang bukan kita terlepas pandang..tetapi mungkin berlaku semasa proses delivery..or macam2 lah boleh jadi sebenarnya. Sudah pasti kita penjual ni nak pembeli dapat kepuasan Saya pun bukan lah jenis nak kaut keuntungan yang kelak jatuh Haram hukumnya..  Nauzubillah




Dikatogeri mana sekali pun kita, apa yang penting ialah kena lah ada perikemanusiaan sikit. Kalau rasa payah nak shopping online, sila lah pergi beli sendiri di kedai dimana kamu boleh pilih sendiri mengikut kepuasan hati dan kehendak sendiri. Membeli online ni ada banyak persepsinya. Tepuk dada Tanya selera.






    p/s : Tq kepada semua yang telah shopping dengan SULAMAN LACE HEAVEN.




4 comments:

  1. dapat yang paham,senang la kan..tapi dapat yg banyak cekadak,rase nk jerut leher..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..setakat ni..masih boleh control sengih..

      Delete
  2. Replies
    1. Kan.. apa boleh buat..sabar aje lah

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78