HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

16 Jul 2013

Resepi- Pandan chicken in da house

Salam Ramadhan khususnya buat muslimin muslimat sekalian....
Tugasan menyediakan menu berbuka ni makin hari makin blurr
Walaupun baru nak masuk seminggu berpuasa kan..kadang2 nak bagi semua bersemangat semasa berbuka tu memang mencabar uols.
 
Ramai pulak yang mintak saya share resepinya.
Harap2 dapat di kongsikan bersama yer...
 
Ok mana tahu menu kali ini boleh membantu uols mempelbagaikan menu masing2 sepanjang Ramadhan ini kan.
Jom cuba pulak resepi Pandan Chicken.
 
 
Pandan Chicken
 
Bahan-bahan :
 
Ayam di potong kecil
Bawang Putih *
Bawang Merah *
Halia *
Jintan *
Sos Tiram
Madu
Sedikit cili giling
Garam Kunyit
Daun Pandan untuk membalut
 

Cara-cara:

Tumbuk semua bahan di atas yang bertanda *
Sementara itu, ayam yang dah di tos tu..kita lumurkan dengan garam kunyit, kemudian gaul dengan bahan tumbuk
Masukkan sos tiram,  madu, cili giling mengikut kehendak memasing.
Kemudian balutlah ayam tersebut.

Mudah bukan.
Atleast Nampak lah ceria sikit kan hidangan berbuka puasa kita kan.
 
 
 

Bahan mentah Pandan Chicken
 
Pandan Chicken di perap


Pandan Chicken di goreng dengan minyak sedikit
 

Pandan Chicken siap di goreng.

 Selamat Mencuba :)

4 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah..licin CK. Tinggal daun pandan je hahaha

      Delete
  2. Meleleh liuq habaq mai..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Cikgu torai..I makan erk. Nak rasa air tangan

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78