HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

4 Jul 2013

Selamat Pengantin Baru Nurul & Hakim pada 29 June 2013

 
Assalam teman2 blog sekalian.
Beberapa hari ni agak sibuk dengan pelbagai urusan.
Salah satunya ialah perkahwinan adik ipar, adik perempuan sulong to my hubby.
 
Majlis berlangsung di Dewan Prima LJT, KL, pada 29 June 2013.
Kenduri ini dibuat gabung dengan kenduri pengantin lelaki.
Makanya kami diberi tag nama untuk mengenal pasti ahli keluarga both side.
Warna tema family Nurul is Peach. Bagi family Hakim berkebaya nyonya.
 
Kedua-dua mempelai merupakan pensyarah di Politeknik Muadzam.
Jodoh bertemu di sana, Alhamdulillah kuat hingga ke jinjang pelamin.
 
Nurul adalah anak ke-4 dari 10 orang adik beradik, manakala Hakim pula anak sulong dari 2 beradik.
Hakim berasal dari Melaka.
Semoga silaturahim ini berkekalan hingga syurga abadi.
Amin.
 
 
Jom kita jenguk2 cerita dan gambar pada majlis tersebut.
 
 Seawal pagi kami sampai di dewan kerana mak andam perlu memulakan solekan awal coz acara akad nikah akan berlangsung seawal jam 10 pagi.
Tu lah dianya Nurul, sebelum disolek.
Inai tu dia tiru design Diana Danielle.


 Mak Andam yang dipilih ialah Cik Sarah Hata, Siapa tak kenalkan.
Sila google.
Saya pun sempat jugak nak interframe.


 Acara akad nikah berlangsung didewan resepsi.
Jimat masa, jimat hiasan, jimat kos.
 
 
Ayah pengantin yang akan menikahkan anakandanya.
Itulah abah mertua saya :)
Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, maka terikatlah mempelai sebagai suami-isteri.
 
 Sempat juga berposing sekali sekala apabila berkumpul ramai2
 
 
 Saya & hubby..posing dengan Tok, and makcik2 sebelah arwah Umi mertua.
Terharu sangat kerana mereka susah payah dating direct dari Penang walaupun kesihatan Tok tak berapa mengizinkan


 Ayahbonda kedua mempelai
 
 

Kami lagi. Makcik2..sepupu..anak sedara..SENYUM!!
 
 
 Pasangan pengantin ready untuk acara bersanding.
Hah..dua orang cik mek molek tu jadi FLOWER GIRL.
Next entry kita cita pasal depa k
 
 
Raja Sehari Di pelamin
 
 
 Sebahagian daripada family sebelah ayah mertua.



Lace from Bandung in the house. Bergaya sakan na
 

 Slot Karaoke. Duet my dear hubby dengan adik iparnya.
"Hanya Padamu" lagu karok wajib.
 
 

Ni pengantin lama..me and my dear hubby
 
 
Decoration dewan serba serbi pink.
 
 
 
Selamat Pengantin Baru buat adik iparku.
 


5 comments:

  1. cantik..selamat penganti baru..:)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...selamat pengantin baru buat pasangan mempelai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..selesai kenduri. tq

      Delete
  3. wah..meriahnyer...
    selmt pgntin bru (bru xbaru jgk la kan..hehe) juga buat mereka..mga kekal akhr hyt..amin =)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78