HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

26 Aug 2013

Nasi Kandar Beratur Pulau Pinang

Cerita makan lagi.
Hari Raya ni kalau tak cerita pasal baju raya, cerita pasal kuih raya, pasti cerita pasal makan.
 Kali ni nak cerita hal jalan-jalan cari makan Hari Raya ke-3 kami di Penang.
Kali ni kita seberang naik Jambatan Pulau Pinang.
Moh kita ke pulau.
Ekceli tujuan nak beraya sambil melawat adik sepupu suami yang baru menimang cahaya mata pertama.

Tetapi, dikesempatan dah berada di pulau, acara makan nasi kandar is a MUST for family husband.
Saya ni bukan la berlagak orang Selangor sangat, tetapi perut memang sanagat sensitive dengan menu kari mari ni, Makanya Nasi Kandar ni..memang saya x makan. Maaf ye orang Penang.. Demi kesihatan saya..Peace yo!!

Namun untuk pengetahuan semua, Nasi Kandar Beratur yang sebenarnya beroperasi pada pukul 10 malam ye. Yang kami p ni tak tau la nak panggil Nasi Kandar apa.
Disebabkan dia guna pot Nasi Kandar Beratur..maka lekatlah juga nama glamer tuh.


Nasi Kandar Beratur Penang
 
Nasi Kandar Beratur yang terletak di sebelah Masjid Kapitan Keling mengikut ceritanya mula dikenali pada tahun 1943.

Sesampai je di lokasi yang di tuju, cuba lihat tu...BERATUR sungguh kan!!!
Jom cari meja sambil beratur untuk order.


Cik Wawa Kalista dengan anak sulong saya...sambil beratur..posing is a MUST!!


Selepas sejam beratur..semuanya lapaq tahap gaban.
Tak pandang kiri kanan dah uols. Air sirap tu sedap!
 
 
Depa semua pulun sakan Nasi Kandar Beratuq. Saya layan posing..hehehe



Sebahagian keluarga mertua di hadapan Masjid Kapitan Keling Penang

Hampir sejam menunggu baru dapat makanan.
Perghhh dasatkan
Memang kenalah dengan namanya NASI KANDAR BERATUR.
Standard semua pasti akan order air sirap. Memang lah air sirap ni dah biasa kita minum..kat rumah pun boleh buat,tapi Air Sirap kat sini ada keistimewaannya. Dengan wanginya.
Lupa pulak nak tanya depa pakai sirap cap apa..hehehe


Selesai melantak sakan..sebelum gerak ke next destinasi sempat juga berposing depan Masjid Kapitan Keling.
Kalau suruh posing...saya ok je..hahaha.




Next station, p visit adik sepupu Azwan & Zura yang telah menimang cahaya pertamanya.
Walaupun melahirkan puterinya secara Czer, Zura masih boleh tersenyum melayan kerenah kami yang menggamatkan rumahnya.

Berposing dengan anak sedara saya yang baru 4hari usianya.





6 comments:

  1. Replies
    1. Orang ramai lepas gian lepas puasa hehehe

      Delete
  2. ok rasanya mcam pernah p tempat ni dulu.. time tu klu tak silap dah jam 2 pagi kot.. tak ingat dah.. rindu nak p sana lg . haritu singgah pun sbb dr bsukan kat perlis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..the real Nasi Beratur kul 10 malam baru start

      Delete
  3. Amboi!panjangnya line ni,kalau mcm ni saya makan nasi beriani di Restaurant Hameediyah je,he!he!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekceli this is not my fav place la.. Im more interested Hameediyah, Kapitan and Laksa along the Feringgi beach

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78