HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

10 Sep 2013

Apabila kereta demam

 
Adohai..
Patah kaki rasanya apabila kuda putih den ni hah masuk sepital.
Xtau la hai..apo kono eh jang
Pagi tadi bila start kete..bunyinya mengaum sekuat-kuatnya.

Takut den ni hah.
Kot tercabut enjin tu hah. 
Jiran yang dengar ni cakap timing belt ke?
Saya cakap kereta saya ni xd timing belt.. timing chain.
Tak tau lah tu hah..
 
 
PJY kesayangan den


Punya lah risau kot breakdown kat atas jalan, nak pulak masa jenjalan dengan anak3..makanya den p hantar ke pusat service.
Katanya tak esok lusa baru siap.
Sebabnya nak detect apo bondo eh yang berbunyi tu..
 
Dah kebetulan hantar tu,,terus service sekali walaupun belum cukup mileagenya.
Semoga Kuda Putih den cepat kobah demam ehh


Service form



p/s: Dah sakan berhari-raya..keta uols dah service ke belum??

18 comments:

  1. dlm sampai masa utk services milleage tak cukup lagi kak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. lagi 4k nak service..
      takpelah..anto awal
      sambil tu swuh depa cek bunyi2 tuh

      Delete
  2. memang susah ler keta demam..nasib baik x lama..buatnya seminggu..adehh..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..tu lah tu.harap2 cepat leh setel

      Delete
  3. nsb bek xde keta..hehe (^___^)
    *tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...cepat lah beli keta... leh tumpang..hehe

      Delete
  4. harap2 cepat settle, samalah tu kereta kita pakai timing chain jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..reti bawak je..xreti nak cara.. hubby selalu ajar..tp tak pernah nak ingat..hahaha amik mudah je.
      Bila dia dok keje jauh ni..baru terkial kial

      Delete
  5. huhu..semoga kete cepat2 elok ye..mun ni xtahu pasal kete2 ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah.. memang xtau sangat hal kereta ni juga

      Delete
  6. cantiknyeeee keta
    hope keta tu cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Make up tu keje Mr Husband..hehe
      berdoa jugak ni..
      Cepat lah sembuh

      Delete
  7. Replies
    1. Musim sekeluarga xsihat.. Dugaan

      Delete
  8. susah kalau kereta takde, nak keluar patah kaki.. semoga PJY cepat sembuh hendaknya..

    ReplyDelete
  9. alahai, patah kaki dibuatnya kan...
    moga keta sis cepat sembuh ye..
    bagi makan ubat banyak2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ubat dah bagi..siap2 ongkosnya..hehe

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78