HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

30 Sep 2013

Baju Kurung Tulang belut

 
 
 Bila sebut baju kurung teluk belanga, tentulah lehernya berjahit tulang belut.
Zaman sekarang rasanya ramai anak dara mak dara yang dah tak kisah dah pasal tulang belut ni. Kalau tak pandai jahit pun macam tak kisah dah.
 
Ok ni nak share one of my baju kurung yang jahitan tulang belut.
Sejarah baju ni..eceh..ada sejarah la pulak yer.
 
Kain ela ni my abah belikan before saya berkahwin.
Wah..lama dah gitu kain ni.
Then baju ni my mom jahit tangan uols
Hah..terharukan...Tacing la pulak..
 
 
Warna kain tu memang dah warna kesukaan saya which is purple.
 
 
Tulang Belut


Baju Kurung Jahit Tangan
 
 
Baju Kurung Jahit Tangan



Baju Kurung Jahit Tangan masih padan walaupun dah hamper 10tahun umurnya...Klasik




 
Alhamdulillah, baju ni masih padan dan masih cantik.
Maknanya saya ni tak membesar-besar erk..hehehe
 
Sekarang abah dah pencen..so giliran kami pulak belikan baju dia.
Mak pulak dah tak berapa nak nampak nak menjahit.
Saya pulak tak berseni nak belajar menjahit ni. Tak pernah menjadi belutnya.
Terbelit -belit iye le uols...hahaha
 
 
p/s : Thank you mak & abah for this baju.
 
 
 
 
 


14 comments:

  1. cntik coraknyee..ibu TB pon pndai jahit tikam belut bagai ni..cume xturun kt TB lak ..hehe xminat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee..memang tak jadi ..akak dah try banyak kali..bersimpul simpul

      Delete
  2. waaah jahit tangan tuu. cantik! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... skrg jahit guna mesin pun den tak reti haiihhh..haru

      Delete
  3. jahit sendiri puas hati,, mama pun jahit baju sendiri je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..sekarang dah kurang tailor yang nak amik jahit tangan ni...

      Delete
  4. cantik :) mun xreti menjahit..huhu

    ReplyDelete
  5. cantik la corak baju kurung tu kak
    even dah 10 tahun
    terernye menjahit
    Jemput join kak fuza & menangi hadiah bernilai RM550
    Giveaway Butik Comel Collection

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..sweet kan corak tu..
      menarik GA tu...

      Delete
  6. cantik..baju yang ada sentimental value kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt terharu kalo tgk baju ni

      Delete
  7. cntik baju.. =)
    kene dgn orgnye.. ^_^
    untungla xmbesar..senang.jimat bju xya beli bnyk..heeee =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq :)

      haah..muat lagi baju lelama..

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78