HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

6 Sep 2013

Baju Raya 2013 Border Lace Kain Shantung

Tahun 2013 adalah tahun perbagai fesyen yang mewarnai dunia wanita.
Antara yang heboh MUST HAVE by all woman ialah fesyen tribal, peplum serta border lace.
 
 
Alhamdulillah, saya juga tidak ketinggalan hendak mengikuti perkembangan fesyen.
 
Dengan shopping jarak jauh iaitu tru whassup dengan Chekgu Azrine, saya telah pun terpikat dengan warna biru laut ni,.
Material Shantung ni memang saya belum ada lagi dalam koleksi baju kurung.
 
Saya bukanlah seorang yang cerewet.
Chekgu Azrine kata, lawa, gojes, cantik, kebaaabooomm, terus saya grab.
 
 
 
 
Border Lace dan kain shantung




Border Lace Shantung Ocean Blue
 
Pada mulanya plan nak pakai semasa Aidilfitri.
 Tetapi kerana nak jahit ni tailor kata agak remeh makanya baju yang baru je siap ni akan di gayakan pada AidilAdha nanti, InshaAllah.
Simple aje designnya. Tak payah kot nak tambah manik ke labuci kerana semua itu akan melibatkan cost..hahaha (bukan berkira..tapi dah lawa kot macam tu)
 
Nanti kita posing and update erk...
(hahaha, memang suka posing)

4 comments:

  1. Shantung?wah mcm2 ye namanya.hehe but it's nice baju kurung.:) is it kurung right?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..modern kurung yang di modernkan dengan border lace. Trend 2013

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78