HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

27 Sep 2013

Cerita ke Bandung September 2013

 
Salam malam Jumaat semua.
Dah seminggu dari tarikh saya ke Bandung..last week
Cepat sungguh masa berlalu.
Kali ni nak share cerita jalan2 Bandung saya.
 
Just a short trip..so xde lah kemana sangat.
Tambahan pulak saya demam semasa berada di sana.
Aduhai,...kuciwa mokcik xdapat berjalan sakan.
 
 
Seawal 3jam sebelum penerbangan saya dah check in
Apabila sampai LCCT terus timbang beg. tudia..terover weight 1.5kg je.. so kenalah hand carry.

Caryota Hotel Bandung
Sebelum mula jogging, posing dulu depan hotel.. Ada muka bersemangat tak?


Sampai Bandung...DEMAM :(
 Yang tak bestnya, sampai Bandung saya demam. Bertukar angina kot. hmm Walaubagaimanapun..perjuangan perlu diteruskan
 
 
Tetap bersemangat ke Pasar Baru Bandung
 
Terlupa plak yang saya ni demam apabila Nampak entrance PASAR BARU BANDUNG


Kali ni kami sewa CRV
Kami sampai awal, sodapatlah port parking yang strategic.
Sambil tu posing sat dengan CRV. Syok lah dapat naik CRV..sewa RM100 sehari..berbaloi-baloi
 
Dalam banyak-banyak kain..purple jugak yang saya pegang


Posing lagi.. Sulam Melati Hijau




Pasar Baru Bandung


Singgah Rumah Mode Bandung


Borong Kek di Kartika Sari Jalan Dago Bandung
 

Ehem... dapat bunga? Lokasi Paris Van Java Bandung
 
Malam minggu di Bandung sangat Valentine.. Kenapa yer?
Ekceli ramai student yang buat jualan cenderahati dengan tujuan untuk mencari duit belanja tambahan.
So dating lah beberapa student yang menjual bunga rose. Sekuntum tu..ikut ikhlas kita nak bagi depa how much.
So my husband belilah sekuntum dan hadiahkan kepada saya.
Cewah...macam Romeo & Juliet erkk


Last day in Bandung... Breakfast di Bangi Kopitiam Bandung

 Bangi Kopitiam ni dah macam kedia usahasama plak. Pasti akan singgah sini.
Kepada yang memang susah dengan makanan selain masakan Malaysia, boleh lah cari nasi lemak n teeh tarik kat sini.
 

Good bye Bandung, Airport Bandung

 Sempat lagi snap dari tingkap kapalterbang...
Welcome to Malaysia
Sampai di Malaysia adik bongsu saya jemput. Wah..lega rasanya sampai di Tanahairku..
Terus ke klinik sebelum melarat. 
 
So next trip???


20 comments:

  1. nasib baik larat lagi nak berjalan walopon demam..
    comey la anak dara Fuza tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ku gagahkan juga..rugi dtg jejauh kan..hehehe
      Tq.. Aina gediks..hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Jalan2 tak hengat..til demam

      Delete
  3. ouh...rindu nak g Bandung lagi...sally g Bandung 2 tahun berturut...tahun depan tak pasti lg..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali p..pasti nak p lagi...hehehe

      Delete
  4. wahhh seronoknya jalan2 + shopping kat bandung..

    ReplyDelete
  5. memang tak best kalau berjalan tiba2 demam pulak, tapi alhamdulillah shopping tetap ON hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat jugak lah p membeli apa yang patut..lepas membeli..makan ubat..pengsan!!

      Delete
  6. dah sihat ke sis? best tu dapat berjalan-jalan dan bershopping :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sipi2 je sihat..suara rock skit ni...

      Delete
  7. wah ayunye akak
    comel pulak gegirl budak kecik tu
    beznye
    yumida plan nak ke bandung thn depan..insha Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. tq (tersipu sipu)
      p sana make sure jangan pitam jualan erk..hehehe

      Delete
  8. Ingat nak pergi jln2 ke Indon pula ,tengah cari tempat yg unik dan terpencil sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..sound interesting..share gambar k

      Delete
  9. Pergi Bandung sekali, didn't enjoy much (sebab on trip with other professors and master/PhD students) but the shopping was superb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow.. u student p bentang paper erk?
      Macam blogger Chekgu Azrine tu?
      Tak p nanti p lagi k

      Delete
  10. best nyer
    blom pernah gi Indon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 day akan sampai lah tu Sop,,,

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78