HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

4 Oct 2013

Gulai Beracun Ayam Beracun ??

 
Berita Harian 4 October 2013 -  Tajuk Muka depan
 
 
Negara dikejutkan dengan berita keracunan makanan sehingga menyebabkan 4 kematian.
Kejadian tersebut berlaku di Tanjung Dawai, Kedah selepas tetamu terlibat menghadiri majlis perkahwinan. Semuanya berpunca dari AYAM MASAK MERAH yang dikatakan punca tragedy hitam tersebut.
 
 
Pelbagai spekulasi di bahaskan oleh semua.
Agaknya kenapa ye?
 
Adakah kualiti ayam di Malaysia perlu kita was-waskan?
Adakah kerana tahap kebersihan penyediaan menu tersebut puncanya?
Adakah dari sikap tuan rumah yang dah tahu menu tersebut dah basi, tapi masih sayang dan stil hidangkan menu tersebut?
 
Apa pun sekali sebab musababnya, langkah yang sewajarnya harus diambil.
Kita sebagai pengguna haruslah berwaspada dan alert dengan kebersihan persekitaran.
Memanglah malang tidak berbau, Ajal maut di tangan Allah. Namun langkah berhati-hati dan menitik-beratkan kebersihan perlu di utamakan.
 
Takziah kepada keluarga yang kehilangan ahli keluarga.
Semoga kita sama2 ambil iktibar dengan kejadian seumpama ini.
 
 
 


10 comments:

  1. memula datang nak hepi2 , tak sangka berakhir dengan kematian :'/

    ReplyDelete
  2. takziah buat keluarga mereka. aefa pon ada dengar brite ni. tak sangka smpi ada kematian. ingat keracunan biasa je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam takziah buat mereka yang terlibat.. Yang di wad moga cepat sembuh..amin

      Delete
  3. tula, subjek yang sama disebut ayam.

    ReplyDelete
  4. hadoi... apa kes lah ni,... risau betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang kata due tu bekalan ayam belah utara tu ada masalah..Wallahuallam

      Delete
  5. teringt mse raye hari tu rase rmai yg sakit pwot..
    xtaula nape..rmai mbr yg yaya tnye dorng kate raye thn ni xbest sbb time raye sakit pwot..tmsukla yaya..

    adkh sbb makan ayam juga.....?? ayam kat msia ni bmaslah agknye..huuuuu >,<

    ReplyDelete
  6. la..yeke.. mungkin cili tu xmasak betul erk
    kot juga ayam tu x cukup umur erk..hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78