HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

22 Oct 2013

Home made Lamb Grilled

 
Terfikir-fikir nak masak apa malam ni?
Meh kita cuba Lamb Grill. Dalam bahasa Melayunya.. Kambing Panggang.
Sedap, kenyang, mudah nak sediakan.
Makan ngan roti ke, nasi ke or meratah gitu pun sodap aihh..
 
Menu ni saya buat ahad lepas. Ahad nan santai, lepak dok umah dengan anak-anak.
Sekejap je habis.
 
Resepi?
 
Senang aje...tengok gambar2 kat bawah ni..
Halia, bawang putih, bawang merah, serai, cili mesin, herba, semua tu tumbuk.
Jangan blend ok, nanti tak rasa rempah tu pada lamb tu.
 
Sukatan tu ikut lah rasa masing2.
 
Frozen Lamb
 
 


Bahan-bahan nak perap
 


Nak lagi sedap..perap lagi lama
 


Dah siap grill
 
 


Habis... Sedap kata Aiman
 
Cuba jangan tak cuba :)


16 comments:

  1. nanti ai dtg u WAJIB buat tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I nak rasa air tangan u...kata Umi kan...hehehe

      Delete
  2. kalau anak kata sedap..memang sedap la tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..seronok bila anak3 suka makan

      Delete
  3. bru nak mintak skit..dah habis la..:)

    ReplyDelete
  4. Dah lama x makan kambing grillll... nyumm2x

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat simple je... anak3 ramai.. g kedai tak leh nak menambah..maklumlah...harganya pun sure lah mahal kalo makan kat kedai..so buat lah sendiri

      Delete
  5. nampak sedap la kak
    so yummy!
    yumida pun buat kambing kicap tghari td...tp hb je mkn
    yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 - selamat menabung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..sedap tu...akak pun suka daging masak kicap :)
      Tq singgah

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe..jom ber lamb grilled

      Delete
  7. Salam~ Zam singgah dari segmen Kak Mia Liana~ Jemput singgah blog Zam :)) : Segmen 12 Jam BLOGLIST #5 Mialiana.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq singgah...
      Yup..Fuza pun join segmen tu

      Delete
  8. salam kenal..
    lagi puas makan klw kite masak sendiri...
    bajet beli masak sendri lebih myrah
    dari makan kat kedai....sepinggan steak rm18...huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78