HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

22 Oct 2013

Jari Patah!!

 
Terkejut tergempar bila dapat berita ini.
Mr. Hubby ku kecederaan. Terjatuh dan PATAH JARI kelinkingnya.

Dah namanya malang...
Kejadian berlaku sepantas kilat. Katanya tergelicik.

Duduk di kawasan pedalaman di Jawa Barat, susah nak ada klinik atau pun hospital yang berdekatan. Harus ke Bandar yang mengambil masa berjam-jam.
Nak tak nak, terpaksa lah dia berjumpa dengan dukun patah di salah satu daerah yang di kenali sebagai Citapen.
 
 
 
Tangan kanan merah..BENGKAK kerana tulang pangkal jari PATAH
 
 
Perkampungan di Citapen


Jari Patah


Jari Patah tak boleh diluruskan


Kemas kini balutan kerana kesakitan melampau
 
 So far katanya sudah ke Klinik.
Doktor bagi ubat lega otot.
Kata Doktor, patah tulang ni terserah kepada individu.
Ada yang cepat pulihnya, ada yang memakan masa sebulan, dua bulan.
 
Walau bagaimanapun, Mr Hubby tak dapat cuti sakit kerana tugasan yang padat.
Lagipun dia baru je balik bercuti last week.
 
Doakan semoga kecederaan Mr Hubby Fuza cepat sembuh ya.
Risau sangat-sangat.


12 comments:

  1. Semoga hubby Fuza cepat sembuh...kena lebih hati-hati

    ReplyDelete
  2. semoga ur darling cepat sembuh..
    ai dah tgok sapa yg cuak sangat bila ur darling patah jari tuh..uhukuhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah...tau tak pe.. Miskol kat I u..hehehe

      Delete
  3. huihh..jatuh sampai camtu sekali...betul la malang mmg tak dapat diduga...get well soon utk hsbnd akak ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sally.. Risau lah kan...mcmana lah dia kat perantauan tu

      Delete
  4. semoga hubby fuza cepat sembuh ye. Patah jari....fuh...sakit woooo!

    ReplyDelete
  5. Berat mata memandang.. Xleh lurus lagi katanya..oucch

    ReplyDelete
  6. semoga jari husband akak cepat sembuh..aamiin..

    ReplyDelete
  7. Patah jari sakit sebab kalau patah mesti bengkak. Semoga cepat sembuh..AMIN

    ReplyDelete
  8. moga jari husband sis cepat sembuh..memang sakit tu

    ReplyDelete
  9. Patah ke?tak simen ke?semoga cepat sembuh

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78