HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

1 Oct 2013

Koleksi Baju Raya Fesyen 2013 Koleksi Sulam From Bandung

Assalam uols..
Masih lagi mood raya?
Kali ni mood Raya Haji. InshaAllah lagi 2 weeks kita akan sambut Hari Raya Aidiladha.
Makanya hari ni saya nak share antara koleksi baju raya saya yang dah di tayang semasa Aidilfitri before..
Alhamdulillah tahun 2013 mostly tema kain SULAM BANDUNG.

Semuanya saya beli sikit demi sikit dan makanya lama-lama penuh almari. hehehe
Bukanlah niat nak menunjuk atau pun membazir.
Cuma dalam tahun ini kebetulannya ada banyak walimatul urus.
Dan ada juga peluang saya ke Bandung beberapa kali.
So di kesempatan itu lah saya berpeluang menempah beberapa koleksi sulam dari Bandung.
 
  
 
Koleksi Kain Sulam Bandung Indonesia 2013
 Ini adalah sebahagian koleksi Sulam Bandung yang sentiasa berubah fesyen di sana. Mostly setiap bulan pasti ada saja design baru.
 
 
 

Sulam Rose Timbul Pelangi menjadi pilihan di pagi Syawal.
Sulam Rose antara sulam yang sangat mendapat sambutan hangat pada tahun 2013 ini.

Sulam Bunga Padi digayakan pada Syawal ke-2.
  
Sulam Kenanga ni memang memang mendapat sambutan hangat juga.
Yang plain ada, yang tone pun ada
 

Batik Lukis Cotton menjadi pilihan Chekgu Azrine di pagi Syawal 2013.

Purple is a MUST in my collection




 

Bergaya sakan di lebaran 2013 kali ini.
Alhamdulillah.
Kepada yang berminat, tunggu stok baru yang akan saya updatekan nanti.
InshaAllah

Terima Kasih kepada yang shopping dengan SULAMAN LACE HEAVEN.
Kongsilah gambar baju sulam uols :)
 
 
 
Nak tengok antara customer SULAMAN LACE HEAVEN?

Klik SINI : Sulam Bunga Ros Timbul Erma

Klik SINI : Sulam Melati 1000 Purple Diana

Klik SINI : Sulam Kalong Hoodie Merah Sri

Klik SINI : Sulam Bunga Ros Timbul Ani

Klik SINI : Sulam Bunga Ros Timbul Shasha

Klik Sini : Sulam Fox Tail Fuza Ini koleksi saya sendiri :)


10 comments:

  1. waa best sgt baju2 sulam dari bandung ni kan :) cantik je. kalau sy ke bandung nanti nak juga la borong byk2 haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti akan terjebak dengan shopping..hehehe :)

      Delete
  2. salam..

    cntik2 bila da jadi bju..heeee ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Cik Yaya..
      memang rambang mata..sampai juling.hehehe

      Delete
  3. Comelnya yg berbaju oren tu u..bahaha

    ReplyDelete
  4. semuanya comel especially rose timbul pelangi peach tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...yang sulam rose paling dapat sambutan

      Delete
  5. woaah, cantiknyaa. semua cantik! :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78