HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Oct 2013

Tips Bercuti Ke Jakarta-Bandung dan Tarikannya

Bandung destinasi yang bakal kerap akan ku kunjungi.
Kenapa??
Sebab utama ialah kerana my better half is working there. Eh dia Malaysian, tapi al-maklumlah.. Bidang kejuruteraan ni selalu kena bertugas mengikut projek.

Ok.. itu bukan ceritanya.
Bandung!! Heaven??? Best sangat ker? Jom baca cerita saya ke sana.
Ramai yang sedang usha info tentang Bandung..jom baca sini :)

 OK..Before nak start jalan2.. Tips Nak SHARE dengan uols jika nak ke Jakarta/Bandung

1) Tiket
Kalau nak tiket yang murah kena lah rancang bila nak fly.. Nak turun Bandung ke? Jakarta ke?
If nak ke Bandung terus Air Asia selalu ada promosi tiket murah.
If turun Jakarta ada byk je Airlines..ikut kemampuan uols pada promosi yang berpatutan. KLM, MAS, Lion Air, Garuda Indonesia, Singapore Airlines macam2 ada..


2) Baggasi
Kalau memang plan nak pergi bersoping adalah di NASIHATKAN jangan lah bawa banyak pakaian. Memang ada je plan tak mau soping..tapi sampai je sana, semua benda nak beli..Ada pulak yang kena shopping beg tambahan pulak!! Mungkin bawa la sehelai dua baju buat spare.


3) Kasut
Hah..Toksah la nak bertumit tinggi bagai. Pakai lah kasut yang flat or yang selesa untuk berjalan sebabnya...sampai di sana memang rasa tak cukup masa nak jalan ke semua tempat.. Makanya berjalan tu macam tak cukup tanah je..hahahaha.. 


4) Duit / Bank
Adalah dinasihatkan tukar siap2 duit RP di Malaysia. Elakkan tukar di Airport k, coz agak mahal. Bukan apa..sampai sahaja di sana,  pasti tak cukup RP sokmo..
Aktifkan akaun bank tempatan anda for International withdrawal. Maybank and CIMB paling banyak dan mudah di jumpai di sana. Tapi ada caj yang agak mahal la kot.


5) AIRPORT TAX
Masa sampai…ingat..MASA SAMPAI okkk..bukan balik…asingkan rp75, 000 per person utk tax AIRPORT…sebab kalo korang dah shopping separuh jiwa dan raga kang dengan segala pukau menyoping.. lupa plak duit tax balik nanti…tapi tax tu mmg leh dibayar dalam RM, tapi harganya up la sket dari harga dalam rupiah…so, mmg tak berbaloiii…

RALAT : BERMULA 1 MAC 2015 , Airport Tax telah pun dicaj didalam tiket penerbangan anda.


6) HOTEL
Masa beli tempahan hotel, ikutlah bajet korang…nak berapa bintang pon tak kisah…kat sana memang belambak hotel…motel…rumah tumpangan…tapi, saya nak suggest kalo boleh, carilah tempat penginapan yg berhampiran bandar…or tempat2 makan…sebab bila korang sewa pak supir, servicenya bukan sampai 24jam….dorang pon manusia kannn…bukan robot..perlu rehat…working hours dorang biasanya dari 8-12jam aje..so, kalo korang cari tmpat menginap yg senang access utk makan or jalan2 bila malam…boleh lah korang kluar sendiri…
Saya memang dah jadi tetamu rasmi di Caryota Hotel ataupun Royal Dago. Nak mewah skit boleh berbelanja skit ke Sari Ater. Memang kelas uols.


7) Makan
Makan plak, yg ni biasa org bagi nasihat…jgn makan tepi2 jalan if  perut korang tak tahannn…please makan kat restoran…jgn risau, restoran kat sana memang bersih…bukan apa..bagi yg perut tak tahan, akan sakit perut nanti…bimbang akan kebersihannya ajeee…tapi kalo korang nak thrill, nak pengalaman pahit manis..ya..silakan…hehehe…


8) TIPS
Di Bandung ni memang amalkan budaya tips..even pak supir nak buat u-turn pon kene bayar tips kat org jaga jalan tuh…(bukan polis hoccay!!!...) so, sentiasa get ready ngan duit2 kecil…silap2 haribulan terbagi duit besar plak…hehehe -  kite perlu sediakan duit kecil utk tips, sebarang pertolongan bukan percuma ya.Semuanya perlukan tips.Hulur sajalah seberapa ikhlas yang mampu walaupung cuma IDR2k, sudah cukup besar bagi mereka.


9) Pengangkutan /Supir
Ok, saya tak ada dapat tips ye tolong promosikan ni. Kami memang cukup selesa dengan Pak Agus +62 8780 5350770. Dia memang mahir dengan selok belok jalan di sana. So tak de lah buang masa apabila pak supir sendiri nak kena tengok map kan. Pak Agus juga pandai bagi idea kemana nak pergi. Berkenaan dengan kereta apa yang nak sewa, bilangin aja sama Pak Agus total tetamu kamu. Dia bisa membantu ya :)


10) Beli KEK
Masa beli kek, tanya pekerja kedai..sebab sesetengah kek dorang letak RUM untuk tahan lama…so, please soal selidik dulu yer before you buy any cake product…. Kartika Sari, Holland Bakery yang paling famous.


11) UBAT-UBATAN
Saya memang selalunya akan sediakan bekalan ubatan seperti PCM, Aktif fast, pil chi kit teck aun, ubat demam untuak anak2. Cuma ada tambahan sket, kalau ke bandung jangan lupa bawa minyak angin and vicks yer. Cuaca sejuk senang nak sakit perut lah..flu lah.. Lagi pun kita tak biasa dengan ubat-ubatan yang terdapat di sana


12)  ADAPTER
Yang ni pun tersangatlah penting!! Beli Plug adapter. Sebab kat Indon ni plug diorg lain mcm sikit.. so belilah plug adapter utk senang korang nak cas hp ke..kamera ke... .tp kalu terlupa beli kat pasar baru pun ada jual.. so kena bw plug adapter dari sini lagi senang... Saya beli kat Paris Van Java uols..grand tak? hahaha

 

 
 PALING BEST!!!
********Yang paling saya sangat suka kat Bandung ni ialah toiletnya
Bersih dan langsung tak ada bauuu..dari airport…hotel…restoran…di toilet awam.. di Station Minyak...sampailah kat Pasar Baru yang mana tempatnya sesak…toiletnya buruk tapi tak busukkk…memang selesa la toilet dorang..cayalahhh…!!!


Ada banyak lagi ekceli..tapi semua di atas adalah yang paling basic..


 1st time saya ke sana ialah pada 15 March 2012. Trip plan last minit actually.

 Trip ni saya, Aina, adik ipar saya Nurul dan my sis angkat Azida turut serta menghuhakan suasana.

 Our trip kesana tru KLM..Penerbangan glamer u. Kapal terbang omputih. Seatnya luas, makanannya sedap. Yang menariknya, harga tiket dah nett, dah termasuk makanan and check in luggage. Murah? Hmm kena plan la bila nak fly baru boleh dapat harga promosi.


 Ok..dalam flight tak de lah boring sangat coz ada tv ni..boleh tgk movie, boleh main Sudoku..


Arrival..Bukti dah sampai Jakarta :) 
Yabedabeduuuuuuuu


Jenjejennnnnggg.. Sampai2 je terus cari Money Changer somewhere dekat dengan Mall Kelapa Gading.

Nak cari tempat makan? Klik Sini Restorant Captain's Di Bandung
Nak tengok Sari Ater? Klik SINI
Factory Outlets

Klik Sini juga TRIP KE BANDUNG


Lagi Cerita..Next entry.

Pengumuman : PADA 27/2/3014 Pak Agus telah pulang ke Rahmatullah kerana Strok. Mari kita semua doakan agar roh Arwah dicucuri RahmatNYA. Al-Fatihah

78 comments:

  1. Wah!Tips2 yg amat berguna kalau saya pileh utk ke Indon nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Something to share..
      Harap2 membantu :)

      Delete
    2. Assalamualaikum ..
      jom bercuti ke bandung bersama ABIM TRANSPORT
      murah jer... ( cheap price )

      pakej bercuti
      3D2N
      2 orang RM 250 / orang. (1 bilik)
      4 orang RM 199 / orang. (2 bilik)
      6 orang RM 170 / orang. (3 bliki)
      8 orang RM 165 / orang. (4 bilik)
      10 orang RM140 / orang. (5 bilik)

      Hotel facilities:
      -Ac
      -Free Hot spot / wi fi
      -Cable-Tv
      -Breakfast
      -Hot & cold water
      -Free parking

      * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

      transport facilities:
      * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
      * include petrol / minyak
      * include parkir
      * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

      *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

      Group yang sudah kami layani
      -CIMB Group Company From Malaysia
      -Tv 3 malaysia
      -My bank group company
      -Petronas Company
      -Family trip
      -Pelajar Trip
      -Back pac trip
      -Dan lain-lain

      *service insya allah memuaskan
      *Your comfort is our priority

      boking now ,,,
      WhatsApp : +6287722411941 (fast response)

      Delete
    3. Thank you for the sharing

      Delete
    4. Salam
      jom gi bandung
      Trans 459 menyediakan perkhidmatan pakej pelancongan di bandung,
      beberapa pakej lawatan kami kemas agar sesuai dengan keperluan anda.
      Sila tanya tanya free

      Contact us.
      visit websit. : www.trans459bandung.com
      e-mail. : trans459bandung@gmail.com
      whatsapp. : +6285322230787

      Regards

      Delete
    5. Salam
      jom gi bandung
      Trans 459 menyediakan perkhidmatan pakej pelancongan di bandung,
      beberapa pakej lawatan kami kemas agar sesuai dengan keperluan anda.
      Sila tanya tanya free

      Contact us.
      visit websit. : www.trans459bandung.com
      e-mail. : trans459bandung@gmail.com
      whatsapp. : +6285322230787

      Regards

      Delete
  2. Assalamu'alaikum. Salam perkenalan tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung atau melancong ke bandung bisa coba hubungi travel agency MalaysiaBandung.com, harganya murah dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk ditampilkan ya kakak, harap-harap membantu

    ReplyDelete
  3. Hai, saya pun first time nak pergi bandung-jakarta. tp tak pergi under agent, save kos. so boleh sy tahu mcm mana cik deal dengan transportation n tempat tinggal dekat sana? feel free to email me at korelenko@gmail.com. nice tips btw. terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai..saya dah email
      Harap membantu :)

      Delete
    2. boley saye nk detail skali? ley tolong email kan kat saye? normunirah88@gmail.com thank anyway

      Delete
    3. hai boleh tak bantu saya untuk hotel n tranportation flight dari jakarta email sy eiramuin91@gmail.com

      Delete
  4. RENTAL CARS IN BANDUNG
    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013










    1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

    PAKET MURAH : RP 450.000 / 136 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH LEMBANG AREA : RP 500.000 / 167 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH CIWIDEY/GARUT : RP 700.000 / 213 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    NEED HOME STAY


















    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
    CP: AULIA
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com

    ReplyDelete
  5. saya baru blik dari bandung smalam..banyak pengalaman & pengajaran yg saya dapat contoh:

    kesalahan pertama:
    - beg muatan semasa nk g lbh saiz kena bayar kt kaunter: rm105

    - semasa g bandung gatal naik teksi yg kete vios ken caj kaw2 pnye..jln dago ke toko tiga: 50rp seaptutnya dlm 15 ke 20 rp je..

    - trlepas flight slh tgk itinearary airasia. trlalu ashik shoping kt sini smapai trtinggal flight hehe..kne beli tket baru blik mlaysia rm320.

    tips
    for new experience, try angkut diorang sangat best sila kua skit dri 'comfort zone'..
    bayaran sekitar 2rp-3rp je..

    driver angkut lg jujur dari drive taksi diorang..



    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly..
      Tak mencuba mana nak menimba pengalaman kan

      Delete
    2. Salam
      jom gi bandung
      Trans 459 menyediakan perkhidmatan pakej pelancongan di bandung,
      beberapa pakej lawatan kami kemas agar sesuai dengan keperluan anda.
      Sila tanya tanya free

      Contact us.
      visit websit. : www.trans459bandung.com
      e-mail. : trans459bandung@gmail.com
      whatsapp. : +6285322230787

      Regards

      Delete

  6. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  7. Salam sis..boleh email kan tak brape total bajet ke sana...camne sis deal dengan pak agus..and penginapan kat jakarta dan bandung.sebab saya pun nak ke sana bulan 8 ni..ni email saya

    tengkusarah91@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Salam Puan

    Terima kasih kerana berkongsi pglmn pjln di Bandung. Saya akan ke Bandung melalui Jakarta pada bulan depan, nak minta tolong puan email contact no transport company kat sana bolh tak? Email saya cerikola@gmail.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  9. fuza nak tanye pak agus tu di jakarta atau bandung. saya plan nk ke jakarta. nak rasa naik klm pulak.

    ReplyDelete
  10. Prabuwardana Transportasi
    "Kepuasan pelanggan adalah aset bagi kami,Kepercayaan pelanggan penghargaan bagi kami untuk terus dapat melayani dan memberikan yang terbaik".

    email:prabutransportation@gmail.com
    Phone:081282268477
    BB :22CB207C


    drop off/pick up airport Jakarta to Bandung (hotel) RM 205 (include driver, petrol,Toll Fee, Parking airport.

    ReplyDelete
  11. Salam Syawal.. Che' Fuza., saya first time nak pergi Bandung-Jakarta.. Boleh tak email ke saya tips2 @ cara bagaimana Che' Fuza berurusan dengan Pak Agus?
    mrkejora@gmail.com
    Thanks ea..

    ReplyDelete
  12. Salam sejahtera untuk anda semua

    Mine Home Hotel Cihampelas

    Cheap, Clean, Comfortable & Safe
    Enjoy the ambience of the hotel at home

    PRICE STARTING From Rp. 250.000 -300.000 / Night

    ##5 minutes from the Cihampelas (center Ciwalk & jeans) 15 minutes on the way home Setiabudhi fashion factory outlets. 15 minutes from the dago, 20 minutes, towards new markets, 20 minutes into the plaza bandung.

    facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone : +622 203 9130
    Mobile : +6281322511883
    Email :hotelminehome@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik harus dijadikan reference

      Delete
  13. hai,boley bg tips x cmne nk book hotel kat jakarta?? hotel kat pusat bndar dan berpatutan..sya g ngan family,kne sewa car jgk ke @ just naik public transport je kat sane..please email me

    maya_enora87@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Mine Home Hotel cihampelas

    Promo .. Promo .. Promo ..
    Jummm .. Holiday...

    Start From USD : 27 / Night
    IDR : 250.000 / Malam
    MYR : 80/ Malam
    Facilities :
    -Ac Split
    -Free Hot spot
    -Breakfast
    -Hot & Cold water
    -Tv cable
    -Parking Area
    -Cafe

    Terima kasih

    Operasional Manager
    Chepy suryana

    Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas - bandung
    Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
    Email : hotelminehome@yahoo.com
    Web : www.chepycar.com
    Blog : http://minehomecihampelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. •Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki : Bandung City Tour Utk Bandung = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

    Email: setiawantransport@gmail.com ;

    No Office: +622261699456 (call only) ;

    Facebook add : setiawantrans@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Salam mcm mne nk cntct dgn pak agus tu? Dan tau x name syarikat sewa kete yg lain yg bleh dpercayai?

    ReplyDelete
  17. Salam mcm mne nk cntct dgn pak agus tu? Dan tau x name syarikat sewa kete yg lain yg bleh dpercayai?

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan/ Puan
    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, fee parking tiket, makan pemandu.

    Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
    Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

    Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete
  19. " DIDOT RENTAL "
    MOBIL BANDUNG - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto ) +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    Whatsapp :
    +6281221988186 ( Andri )
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    andri.hardiansyah@gmail.com
    astri.ryunita@gmail.com

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthsin ( IDR 100 rb )

    ( Avanza, APV, Inova, H-1, Pajero, ELF )

    Day One Tour Bandung
    1. Jemput at Husein Sastranegara Airport

    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at toko tiga
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera

    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  20. Mine Home Hotel Cihampelas – Bandung

    Start From
    USD : 27 / Night
    IDR : 275.000 / Malam
    MYR : 80/ Malam

    Facilities :
    -Ac Split
    -Free Hot spot
    -Breakfast
    -Hot & Cold water
    -Tv cable
    -Parking Area
    -Cafe

    Contak Us
    Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas – bandung
    Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
    Email : hotelminehome@yahoo.com
    Blog : minehomecihampelas.blogspot.com
    Fbook : mine home cihampelas

    Chepy Car Tour & Travel

    DIJAMIN TERMURAH
    Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia

    Melayani berbagai keperluan anda
    -Transport /Rental car Start From MYR :
    -Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
    -Tour Package Start From MYR : 380/Pax
    -Meeting package Start From MYR : 24/pax
    -Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax

    Hubungi Kami :
    Mobile : +6281322511883
    Phone : +622 – 95103147
    Email : tourbandung833@yahoo.com
    Whatsapp : +6283821529157
    Website : http://www.chepycar.com

    Terima kasih
    Chepy suryana
    C.e.o Chepy car tour & travel
    Mine Home cihampelas Hotel manager

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum..

    Mine Home Hotel Cihampelas – Bandung
    With
    Chepy Car tour & travel Bandung

    Start From
    USD : 27 / Night
    IDR : 275.000 / Malam
    MYR : 80/ Malam

    Facilities :
    -Ac Split
    -Free Hot spot
    -Breakfast
    -Hot & Cold water
    -Tv cable
    -Parking Area
    -Cafe

    Contak Us
    Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas – bandung
    Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
    Email : hotelminehome@yahoo.com
    Blog : minehomecihampelas.blogspot.com
    Fbook : mine home cihampelas

    Chepy Car Tour & Travel

    DIJAMIN TERMURAH (tanpa mengurangi quality service terhadap costumer)

    Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia
    "Solusi perjalanan anda"

    Melayani berbagai keperluan anda
    -Transport /Rental car Start From MYR :
    -Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
    -Tour Package Start From MYR : 380/Pax
    -Meeting package Start From MYR : 24/pax
    -Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax

    Hubungi Kami :
    Mobile : +6281322511883
    Phone : +622 – 95103147
    Email : tourbandung833@yahoo.com
    Whatsapp : +6283821529157
    Website : http://www.chepycar.com

    Terima kasih
    Chepy suryana
    C.e.o Chepy car tour & travel
    Mine Home cihampelas Hotel manager

    ReplyDelete
  22. PROMO PACKAGE JANUARI 2014 - APRIL 2014 :

    1.CITY TOUR BANDUNG IDR 425,000.00 + SNACK BUCKET @IDR 30,000.00
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

    2.NORTH BANDUNG TOUR / LEMBANG AREA IDR 500,000.00 + SNACK BUCKET
    @IDR 30,000.00 + FREE VISIT TO RUMAH BUNGA RIZAL / CACTUS GARDEN
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

    3.SOUTH BANDUNG TOUR / CIWIDEY AREA IDR 550,000 + SNACK BUCKET @30,000.00
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
    *** rumah rizal garden tour ( anggrek garden, succulent, ornamental plants, etc )

    4.Homestay IDR 525,000.00 Capacity for 5-10 pax w/complete facilities + Breakfast + Snack @IDR 30,000.00

    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
    ***breakfast variety ( chicken porride/curry rice/bread )

    MORE INFO :

    whatsapp/ text +6281235111103 ( astri )

    ReplyDelete
  23. wow nice info kakak

    sekalian nambahin kunjungi

    http://www.padmatnt.com/

    ReplyDelete
  24. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  25. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete

  26. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila kan. Moga maklumat bermanfaat :)

      Delete
  27. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  28. ASSALAMMUALAIKUM TUAN/PUAN
    JOM CUTY BANDAR BANDUNG-JAKARTA
    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )

    ReplyDelete
  29. Saepul Silwin7/16/2014 1:38 pm

    Travel Terbaik

    ReplyDelete
  30. Silwin Travel7/16/2014 1:46 pm

    " Silwin Travel "
    ( Jakarta-Bandung-Jogjakarta-Surabaya-Bali )

    We Provide :
    ~ Ticketibg Flight
    ~ Hotel Reservation
    ~ Transfortation ( AC, Wifi, softdrink )
    ~ Volcano Trip
    ~ Car Rental ( AC, Wifi, Softdrink )

    " Service Transfort Class dengan Pelayanan Ikhlas "

    " ... TERBAIK DAN ANTI MAHAL ... "

    Contact :
    +6285 888 997 598
    +6281 222 123 598

    ReplyDelete
  31. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  32. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam
      rm245/ seorang ka?

      Delete
  33. Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  35. Salam. Nak tanya. Better tukar duit kat money changer malaysia or indonesia? Ada beza tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.
      ada beza sis. Selalu kami tukar disana.
      tapi jangan di airport

      Delete
    2. Kalau kat jakarta..kat mana ya?

      Delete
  36. Salam..trip bajet ke bandung!
    Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Hotel facilities:
    -Aircond
    -Free Hot spot / wifi
    -TV cable
    -Free Breakfast Buffet
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    tersedia juga pakej lain seperti jakarta - bandung - bogor (puncak) - bali - yogyakarta

    Service insya allah memuaskan
    Your comfort is our priority


    Term and condition :
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax ~ 235rm per person
    kalau 4 pax ~ 275rm per person
    kalau 2pax ~ 395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    call : +62 88 12057848
    whatsapp +62 838 2178 9103
    bandung-indah.blogspot.com
    fb page : Bandung Amanah Tours & Transport

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

    Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

    Pakage untuk 6 orang keatas

    Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
    RM180 / seorang

    1 day : Bandung City Tour (Shooping)
    2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping

    Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
    RM220 / seorang

    1 day : Bandung City Tour (Shoping)
    2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping)
    4 day : Bandung City Tour (Shooping)
    ** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

    Program Free & Easy
    Kunjungi web kami
    Www.tourmalaysiabandung.com
    Www.baladewatour.com
    W.a. +6282216910022
    +6281251200062
    Lider Agus Priyo Utomo

    ReplyDelete

  38. Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

    Minta maaf apabila mengganggu blog anda

    kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

    Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

    special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

    Rate per Kereta per Day

    Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

    Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

    Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

    Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

    Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

    *company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

    WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
    email mekarwangibandungtour@gmail.com
    facebook page mekarwangi bandoeng tour

    king regards,
    Bimo
    mekar wangi bandung syariah tour

    ReplyDelete
  39. Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 or
    E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
    FB:ayung bandoeng (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  40. Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 or
    E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
    FB:ayung bandoeng (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  41. Salam
    jom gi bandung
    Trans 459 menyediakan perkhidmatan pakej pelancongan di bandung,
    beberapa pakej lawatan kami kemas agar sesuai dengan keperluan anda.
    Sila tanya tanya free

    Contact us.
    visit websit. : www.trans459bandung.com
    e-mail. : trans459bandung@gmail.com
    whatsapp. : +6285322230787

    Regards

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
    Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
    Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
    Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
    Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

    Wassalam 
    Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

    ReplyDelete
  43. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat) Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat) Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat) Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  44. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat) Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat) Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat) Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  45. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 atau
    E-MEL : tourbandung0805@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..
    dan di bawah ini adalah promotion rate kereta untuk (bandung tour)

    Rate Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 540.000 or RM 157

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 640.000 or RM 182

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 840.000 or RM 242

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
    *Include : kereta,supir,minyak, parking & tol

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap TOUR BANDUNG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    Regard

    (Kang wahyu) tour bandung

    ReplyDelete
  46. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 atau
    E-MEL : tourbandung0805@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..
    dan di bawah ini adalah promotion rate kereta untuk (bandung tour)

    Rate Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 540.000 or RM 157

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 640.000 or RM 182

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 840.000 or RM 242

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
    *Include : kereta,supir,minyak, parking & tol

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap TOUR BANDUNG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    Regard

    (Kang wahyu) tour bandung

    ReplyDelete
  47. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 atau
    E-MEL : tourbandung0805@gmail.com (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..
    dan di bawah ini adalah promotion rate kereta untuk (bandung tour)

    Rate Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 540.000 or RM 157

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 640.000 or RM 182

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 840.000 or RM 242

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
    *Include : kereta,supir,minyak, parking & tol

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap TOUR BANDUNG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    Regard

    (Kang wahyu) tour bandung

    ReplyDelete
  48. Salam

    MBTS Holidays adalah legal company kat bandung menyediakan transport services and pakej holidays akak and abang kat bandung or jakarta Indonesia.

    Jom pegi bandung 175rm per person for 3day 2 night (included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba diBandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    * Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)
    *factory outlet area riau street,the secret, heritage,oases, etc

    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer


    Term and condition

    *included transportation for 3day2night type kereta 6seater all included

    *included 3 room deluxe ~king bed size or twin hotel 3star also include free buffet breakfast

    *rate is not included entrance fee per kereta dan entrance fee per person

    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa

    *Rate 6 pax~175rm per person

    *not included lunch and dinner

    *not included ticket flight and airport tax

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung


    Best regards,
    Mohd Tony
    Whatapp : +62 858 6137 8328 (fast responses)
    Email : tonytransportbandung@gmail.com
    Website :Mbtsholiday.890m.com

    facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution

    ReplyDelete
  49. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
    FB : ayung bandoeng
    PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah)
    dan kami pon menyediakan *pakej transport+hotel 3star (hotel di kawasan bandar bandung)

    -pakej transport+hotel (2pax)

    *3D2N = RM 270/pax
    *4D3N = RM 385/pax
    *5D4N = RM 490/pax

    -pakej transport+hotel (4pax)

    *3D2N = RM190/pax
    *4D3N = RM 270/pax
    *5D4N = RM 340/pax

    -Pakej transport+hotel (6pax)

    *3D2N = RM 160/pax
    *4D3N = RM 230/pax
    *5D4N = RM 300/pax

    Mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    Regard

    Ayung bandoeng

    ReplyDelete
  50. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335

    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung.. ^_^
    Wassalam..Wr.Wb..

    ReplyDelete
  51. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

      Perkenalkan Mohd arifin dari BANDUNG INDAH TRANSPORT
      Sebuah syarikat muslim kat Bandung.. yang menyediakan perkhidmatan tour service untuk di bandung dan jakarta Insya Alloh harge kami berbaloi,dan service 5 bintang
      driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa tuan / puan ke semua tempat favorit kat Bandung / Jakarta dengan selamat.

      Special offer 2015... Joom tempah transport murah kat Bandung jer.

      Rate per Kereta per Day :
      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: IDR 400.000 or RM 115

      # Toyota Innova (7 seat) / KIA Pregio (8 seat)
      Rate: IDR 550.000 or RM 160

      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: IDR 650.000 or RM 185

      # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245

      # Toyota Hiace commuter (12 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245

      *Masa sewa : 14 jam (8AM to 10 PM)
      *Include : minyak, parking fee, tol, driver fee, driver meal and kereta
      *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
      *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
      *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

      Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

      Terimakasih,
      M.ARIFIN BANDUNG INDAH TOUR
      Call/ Text/ WhatsApp : +6282115813608
      E –mel : mohamadaripin168@gmail.com

      Delete
  52. sallam..
    abang/akak..

    Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT
    menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
    untuk melancong kat bandung dan jakarta, garut atau pun bogor..
    kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
    dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..

    harga kereta yang kami tawarkan :
    -toyota avanza : RM 130/day
    -suzuki APV : RM 130/day
    -daihatsu luxio : RM 130/day
    -suzuki ertiga : RM 130/day
    -kijang inova : RM 150/day
    -KIA Pregio : RM 170/day
    -isuzu ELF (15 seat) : RM 195/day
    -isuzu ELF (19 seat) : RM 250/day

    harga kereta tersebut sudah termasuk :

    -minyak
    -parking dan pemandu
    -boleh guna dari pukul 08 hingga 10 malam

    kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

    3D2N :
    2 orang RM255/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM199/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM170/orang. ( 3 bilik )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    4D3N :
    2 orang RM355/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM295/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM270/orang. ( 3 bilik )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    5D4N :
    2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM295/orang. ( 3 bilik )

    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
    **jangan ter agak-agak bila abang/akak menginginkan pakej yang sesuai bajet..

    service inshaAllah memuaskan, YOUR SATISFACTION IS OUR PRIORITY!

    hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa
    ade pula pakej jimat transport & homestay / guesthouse / apartment,
    untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...

    SEBARANG PERTANYAAN SILA CONTACT :
    whatsapp : +62 83821789103
    call : +62 8812057848
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    FB page : https://www.facebook.com/bandungamanah
    blog : bandung-indah.blogspot.com

    ReplyDelete
  53. Salam 1 Malaysia,


    Kami alifa bandung syariah tour sedia pakej jimat transport kat bandung...

    Rate per car daily TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKEJ MURAH PROMO "1" murah jer rate daily mulai 105rm jer

    >12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , OR BUS WITH SPECIAL PRICE

    CALL OR TEXT OR WHATAPPS :
    +62 852 9446 6131

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com



    facebook : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131

    ReplyDelete
  54. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  55. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: RM 115


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 160


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 185


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: RM 245



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  56. Bismillah ..
    Assalam / salam sejahtera Tuan,puan,abang & akak.
    Perkenalkan kami team kusuka bandoeng, kami ada menyediakan perkhidmatan supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
    Pakej 2 = supir,hotel & makan (per pax)
    Pakej 3 = supir & hotel (per pax)
    Pakej 4 = khidmat supir sahaja (per day)
    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115
    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160
    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185
    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. Harga yg kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat & berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Whatsapp : +6282115111550
    Fb syarikat : kusuka bandoeng
    Fanspage syarikat : kusuka bandoeng
    Email syarikat : kusukabandung@gmail..com
    Website syarikat : www.kusukabandung.com
    Nb : walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung. Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  57. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6285318686464 / +6289619522797 atau
    E-MEL: ayunk.hayukka@gmail.com
    FB: ayung bandoeng
    PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaik/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama tim ayung bandoeng . Murah jer !! TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78