HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

11 Oct 2013

Tu sebabnya dengar cakap Mak....

 
 
 
Kisah Anak OH Anak
 
Hujung minggu lalu, saya ke Giant Hypermarket untuk membeli barang dapur.
Dah kebetulan ke situ, lepak lah minum sat.
 
Sementara order nak sampai, Aina ni punya lah tak duduk diam.
Berlari sana kemari.
Memanjat kot mana yang boleh di paut.
huh..jenuh saya pesan "Aina...jangan panjat, nanti jatuh.."
 
Fuhh..elok je nokhtah, gedebum..prung..prang..kecepeh!!! (dasat sound epeknya)
Aina jatuh!!!
 
Kot lah dah jatuh tu boleh dok sengih kan...
Hmm, tangan tu berdarah..tercalar kot mana pun tak tau lah
Menitiklah air matanya..panic sebenarnya tuh.
 
"Tu sebabnya dengar cakap mak....!!"
 
Terus saya cuci dan lekatkan plaster..
 
Aina bersuara " Mak ni baguslah...masak kat Aina, jaga Aina, hantar Aina sekolah..siap ada plaster jugak dalam handbag...macam doctor je mak ni"
 
 

Aina memanjat sambil posing PEACE


Luka

Plaster Princess

Muka sebek...tangan sakit..
 
 
 
p/s :Hehehe..terharulah mak dengar pujian Aina tu..terus xjadi nak marah.

12 comments:

  1. muka sebek pun Aina tetap comey jugak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka berlakon kuat ni..hehehe

      Delete
  2. comel muke diee buat gitu..ptih melepak anak akak ni..mak mane laa xsyg anak kn ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...putih pasal ngenan tgk cite Hindustan kot..hehe

      Delete
  3. apa pun dia tetap comel, kadang2 kanak2 ni nak rasa dulu lepas tu baru tak buat dah...next time terus ingat...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 macam tu la Farah...mmg ligat Aina ni

      Delete
  4. comel la muka anak akak
    dh besar sure ayu mcm mamanya
    1st yumida tgk plaster mcm tu..cantik pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Yumida..
      Plastik mcm tu cantik je..xlekat kuat..

      Delete
  5. comelnya aina.. dah sekali jatuh mesti dia akan ingat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiza....TAK DE NYA..Aina ni ligat

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78