HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

5 Nov 2013

Aplikasi Komik Bitstrip Menyerang

Assalam semua.
Wah sakan cuti erk uols
Iols pun cuti dok rumah je.
 
Hari ni nak cerita tentang BITSTRIPS.
Hah..sure uols familiar kan.
Kalo tak pasti, meh nak cerita.
 
Bitstrips ni ala2 komik diri kita sendiri.
Hah..pelik tapi benar.
Uols boleh edit komik tu ikut jalan penceritaan sendiri
Kiranya kalau kreatif, sure menjadilah komik uols tu.
 
Nak tergelak pun ada bila tengok diri sendiri dalam versi komik ni.
 
Apa kata uols cuba download yer.
Ramai kawan-kawan Facebook iols yang dah tergoda selepas Nampak komik2 saya as below.
 
Macam-mana kaedahnya nak download???  Ikut langkah mudah seperti di bawah.
(Yang pastinya uols sure ada handphone yang canggih manggih kan...lagi senang)
 
1) Belek dan cari Google Play ataupun Playstore
2) Lepas tu cuba cari Bitstrips
3) Install
4) Open Bitstrips
5)Tadaaaaa...Ready to compose.
Selamat berkarya
 
Mudah je arahan yang di beri kat situ. Senang nak faham
 
Bitstrips Supermak
 
Hah ni antara adegan-adegan yang dapat saya karyakan..
Ada ok??
Komik saya berkisarkan tentang saya, suami dan anak-anak.
Best pulak melayan Bitstrips ni.
 
 

Bitstips Supermak dengan anak-anaknya

Bila di lihat semula komik ni, ada yang benar2 berlaku dalam kehidupan seharian saya.
Memang tergelak sorang sendiri bila tengok semula
hahaha

Bitstips Suami Isteri Solehah
 
 
Apa lagi ditunggu...jom kita berkarya, suka-suka..released tension :)

11 comments:

  1. wahhh.. menariknya.. mia pun nak cubalah nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saje cuba daya kretiviti kan

      Delete
  2. salam..

    owh bitstrp namanye ye..ptt pun cm pernh tgok je cmtu kt fb..rupenyer ni dorng men ye..huhu kelakar pon ade ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah..memula pun dok heran apa benda lah kartun2 ni penuh FB..sekarang dah jadi rutin plak post Bitstips..hehehe

      Delete
  3. uncle pun dah cuba guan bitstrips ni hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..best kan leh create Komik sendiri

      Delete
  4. Replies
    1. Cuba lah Aiza..mcam comel jer...

      Delete
  5. ohh patutlah dah ramai yang mula letak kat fb..nak try la nanti :)

    ReplyDelete
  6. Aduh!! kak fuza nak tergelak pulak saya tengok komik ni...tak naklah download takut terjebak cam candy crush saga tu naya nanti.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78