HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

29 Nov 2013

Kurung Moden Kain Shantung Border Lace Bermanik

  Assalamualaikum semua.
Ingat lagi entry KAIN SHANTUNG
 
Sepatutnya pakai masa Raya AidilAdha.
Tapi masa amat lah limited coz Mr. Husband cuti sekejap je masa hari raya haji tu.
Cerita RAYA HAJI
So baju ni tak diposingkan lagi.

hehehe..Glamer pulak yer baju ni asik masuk entry aje.

Sebenarnya, apabila duduk sesaja...saya tenung lah baju ni, dok gantung kan almari tu hah.
Hmmm..
"Macam tak berseri je.
Macam Tak cantik je.
Macam tak artis je"

Makanya saya bercadang nak tepek2 manik ke, labuci ke, reben ke. mahkota ke..(overlah tu kan)

Buat sendiri!!!??
Oh semestinya tidak la mahirkan.
Jenuh la google mencari sana sini nak swuh siapa touch up baju ni.
Tailor yang biasa hantar tu p holiday la pulak.
Adus..

Dok belek2 FB, ternampaklah adik QAQC UEM ni, Shasharina Mokhtar namanya.
Sila lah ke BLOG SHASHARINA
Dia dok sakan menjahit memanik kat tudung bawal untuk jualan ye.
Lawa2 juga hasil tangan dia.
So saya pun usha lah kat Shasha ni.

Memula tu risau dia nak buat coz takut saya tak berkenan.
Saya cakap, tak kisah la nak tepek macamana, asalkan ada cheerful skit baju ni.

Kebetulan kami berpakat nak buat warna tema BIRU semasa kenduri akad nikah adik Mr Husband.
So sempatlah kot nak posing baju ni pada 29 November 2013 (hari ni lah uols).
InshaAllah.
 
 
Kain yang baru je sampai dari penjual
 
Baju Kurung Moden Kain Shantung Border Lace siap

Baju Border Lace Plain
Batu and pearl Swarovski
 
Border Lace Sulam Manik, batu dan pearl swarovski
 Tunggu saya posing baju ni nanti ye...
 
 
Cerita awalnya KLIK SINI

2 comments:

  1. salam jumaat.. mesti cantik dah siap nanti.. menabung transitions.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalah pengantin gitu..hehehe

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78