HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

16 Nov 2013

Majlis Berkhatan Beramai-ramai cuti sekolah 2013

Hooooraaayyyyy...
Cuti sekolah 2013 bermula hari ini.
Apa progam sepanjang cuti sekolah?
Kenduri-kendara bakal penuh dalam jadual?
Bercuti sana-sini?
 
Bagi saya, antara program yang telah pun saya dan Mr. Husband plan sejak awal tahun ialah, KHATAN kan Alif Farhan, anakanda kedua kami.
Tahun ini Alif berumur 8 tahun so umur yang sesuai untuk masuk JAWI.
 
Selalunya program BERKHATAN ini dilakukan secara berkumpulan menjadi pilihan.
 
Ada banyak baik buruknya. Antaranya..
1. Kosnya murah dilakukan dalam kumpulan daripada khatan individu.
 
2.Adalah menyukarkan kerana, sekiranya anak anda antara peserta yang kemudian, dia akan berderau dan panic. Nak pulak apabila dilihat sahabat-sahabat yang menangis, meraung dan menjerit kesakitan.
 
Tetapi bagi saya, dibuat secara berkumpulan ini adalah bagus coz dapat memotivasikan diri anak-anak, selain ibubapa dan ahli keluarga yang lain.
 
Kepada yang masih mencari mungkin boleh cuba menghubungi urus setia Kompleks Tabung Haji.
 
 
Tempat : Masjid Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya
Tarikh : 1 December 2013
Masa : 8am - 1pm
Harga : RM180.00 untuk seorang kanak-kanak
Kaedah : Laser
 

Program Berkhatan Masjid Tabung Haji Kelana Jaya
 
Aturacara Majlis
 
Hikmah Berkhatan
 
 
Doktor dari Hospital Pakar Al Islam

10 comments:

  1. cuti sekolah, jalan ray pun mula lengang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalanraya lengang..rumah riuh sis...hehehe

      Delete
  2. selama bercuti kak fuza..kemane cuti kali ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti sekolah..tapi kat rumah tak cuti..huaaaaa

      Delete
  3. aah..dah start cuti sekolah kan..

    ReplyDelete
  4. In Shaa Allah..kalau jadi anak akak pun nak khatan jugak 24 ni....anak bujang pertama yg nak khatan..rasanya cam Umi dia pula yg tak sabar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menjaga budak dalam pantang bersunat kak.
      Saya dah ada pengalaman jaga yang sulong...jenuh juga..

      Delete
  5. 180 tu kira murah ye?
    biasa berapa ea..

    eh tnye mcm yaya ni ade ank pulak..hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak ikut group..rm1000

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78