HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

7 Nov 2013

Resepi Puding Mangga bersama sos Kastard

 
PUDING MANGGA Bersama KASTARD VANILLA.

BAHAN-BAHANNYA :

1 peket serbuk agar-agar
1000 ml air
150 gm gula


 BAHAN KISAR : 400 gm mangga masak
200 ml susu cair
100 ml air

CARA : campurkan gula, air dan serbuk agar-agar dan renehkan sehingga gula larut, sentiasa di kacau.
Masukkan *Bahan Kisar* dan kacau sehingga sebati. Renehkan sebentar dan tapiskan.
Masukkan ke dalam acuan dan sejukkan sehingga set!


 KUAH KASTARD VANILLA 300 ml susu cair
100 ml air
2 biji kuning telur
2 sudu besar vanilla
6 sudu besar gula
sedikit garam
1 sudu besar tepung kastard

CARA : Campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan kacau dengan menggunakan whisker dengan api sederhana.
Kacau sehingga kuah agak pekat,
angkat dan tapiskan, sejukkan terlebih dahulu baru di tuangkan di atas puding mangga
 
 
Puding Mangga sos Kastard
 
Tadaaaaa...dah siap.
 
Terima Kasih kepada RESEPI PUDING kerana sharing resepi ni.


Puding Mangga
 
 


20 comments:

  1. Bestnya..sya mmg suka mkn puding..tima asih sgt2 kongsi resipi ni..mmg sya akan try but la nnti.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba tau..resepi ni tak tipu..exactly salin dari Page

      Delete
  2. sedapnya..nanti boleh cuba ikut resepi kak fuza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba k Fiza
      Resepi tu xtipu
      Akak tak leh nak komen kat blog Fiza...tak tau kenapa

      Delete
  3. meleleh leleh sos kustard dia, ailio kenit pun dah nak start meleleh tengok puding kustard ni yummmy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah..mesti sedap..cuba lah

      Delete
  4. menu yang sungguh menyelerakan huhuuu..uncle mmg suka puding

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh swuh Aunty try nanti hehehe

      Delete
  5. yeayyy...tak payah susah2 buat..sebab ada orang buatkan..yeayyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni I tjk resepi supaya u try...

      Delete
  6. nampak sedap la kak
    mcm nak rasa sikit, nak rasa byk pun ade...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak rasa semua pun boleh hehehe

      Delete
  7. sedapnya.... lagi sedap kalau baru keluar dari peti sejuk. yummy.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78