HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

28 Feb 2013

Sample Colgate FREE dah sampai



Salam sejahtera semua.
Somewhere in Dec 2012, ada saya post tentang FREE GIFT. Saya dah dapat semalam. Yeaaaaaa...
Macam mana nak dapat?

Hah, melalui berblogging, saya telah klik iklan NUFFNANG.
Kalau uols setakat klik dan tak baca isi iklan tu...rugi uols.
Ye lah..memang ler setakat gift kecik cenonit ni, tetapi pada saya, disini memang terbukti iklan-iklan tajaan ni adalah SAHIH.

Saya dah dapat 1st gift free melalui iklan NUFFNANG.
Anda tak nak ker? Tipsnya senang aje..sambil jenguk2 blog gang, kliklah iklan NUFFNANG tu. Kita support each other k.
  
Semoga akan dapat lagi..dan lagi..dan lagi hadiah tajaan yang lain.
TQ Colgate!!


 Selamat berblogging uols.
Hah..uols boleh refer entry awal saya tu di sini. Klik SINI

Sibuk dengan hantaran pertunangan

Salam Sejahtera kawan2 yang rajin follow blog saya.
Minta maaf lah yer,,Minggu ni agak bz, tu yang dok sepi tak de update tuh.
Tetiba last minit saya dengan sendirinya rela nak tolong siapkan hantaran. Itu pun dengan sokongan my husband.

Saya ni memang tak pernah le reti nak buat benda2 hantaran ni.
Tetapi tetiba dapat ilham aura gedebuk ni.
Alhamdulillah.

Bila nak bertunang?
Siapa nak bertunang?
Apa barang2 nya?
Nanti saya update di next entry k, 
Ni tak siap lagi.
Baru nak kumpul2 bahan..    




Doakan lah ye semoga hasil keras tangan saya ni menjadi.
Tak dapat pujian pun tak pe, tapi asalkan dapat melengkapkan majlis. Amin

26 Feb 2013

Surprise Birthday Aiman 10 tahun

Aiman Faris dah 10 tahun


Alhamdulillah


Ini plan my younger sis Rahimah Musa.
Saya pun tak tahu dia nak buat simple surprise ni.
Petang 22hb Feb tu, anak2 seperti biasa baru balik dari sekolah nak bersiap2 untuk ke kelas KUMON.
Tiba-tiba dari arah dapur mak suruh saya ready camera..ingatkan adik saya ni nak bawa balik kamera.

Once saya dah ready, adik saya nyanyi lagu Birthday.

 Aiman yang pada masa itu dah ready nak ke kelas..terkejut..terkedu..and segan gak kot ada cheese tart special idea from Aunty cHun nya..




Hahahaha...posing punya posing, gambar ni memang sangat bermakna.
Sepatutnya idea saya nak depa bertiga ni ambil gambar muka bertingkat..
Tiba2 adik saya bersuara "Aiman janganlah jengkit!!! Xnampak muka Aunty Chun.."
Rupa-rupanya...Aiman memang x jengkit...
Aunty cHun tu yang comel sangat til anak sedar pun dah nak sama tinggii...



Thank you for the small little party sis.
Appreciate it so much
Yang penting budak2 tu happy

BBPlus Kolagen dah cuba baru tahu


Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan

Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air
Elakkan menggunakan air panas
Kacau & Minum (Mudah Larut Guna Shaker)
Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur

Sesuai untuk
18 Tahun ke atas
Bagi yang menyusu badan, boleh minum selepas menyusukan anak

KECUALI
Pesakit Buah Pinggang
Vegetarian
Allergic Seafood
Pregnant Women (Dapatkan Khidmat Nasihat Doktor)

Product HALAL dari Korea

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
memelihara kelembapan kulit
menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
menguatkan otot dan tulang
membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
memelihara kelenturan sendi
mengurangkan keradangan(inflammation)
memberi tenaga
membantu pola tidur
memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf




Ada yang berminat? 
Dah cuba baru tahu.
Setiap individu mungkin lain kesannya, ada yang kulit licin, tumit pecah pulih, sinus sembuh dan ada juga yang hilang ketagih kafein.
Hah apa tunggu lagi??
 
Silalah contact saya 019-2784580
email fuzamusa@Yahoo.com

24 Feb 2013

BB Plus Kolagen Menguatkan Otot dan Tulang


Kenapa BBplus Kolagen Drink??
Sedap umpama makan anggur segar...

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
memelihara kelembapan kulit
menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
menguatkan otot dan tulang
membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
memelihara kelenturan sendi
mengurangkan keradangan(inflammation)
memberi tenaga
membantu pola tidur
memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
Kesannya lagi
1) Kulit berseri dan cerah
2) Kulit lebih anjal dan tegang
3) Kulit lebih halus dan gebu
4) Kulit lebih lembab
5) Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6) Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7) Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
 

Jom dapatkan stok anda sekarang!
PM/Wassup saya for details :)
019-278 4580

Durian Crepe versi "malas nak kopek"

Selamat Berhujung Minggu
Ceria-ceria selalu

23 Feb 2013

Hujung Minggu bersama tersayang


Humara Dil Aapke Paas Hai


                    


Sebuah film drama Bollywood hasil arahan sutradara Satish Kaushik yang popular pada tahun 2000 iaitu "Hamara Dil Aapke Paas Hai"
Dikisahkan seorang gadis cantik, Preeti (Aishwarya Rai) harus mengalami nasib malang karena harus menjadi saksi mata kejahatan pembunuhan yang dilakukan Bhavani Chaudry (Mukesh Rishi). Lantaran menjadi saksi yang memberatkan Bhavani di pengadilan sehingga saudara lelaki Bhavani, Babloo (Puru Raj Kumar) marah dan berencana membalas dendam kepada Preeti. 
Tanpa perikemanusiaan, Babloo memperkosa Preeti.
Dapat dibayangkan hancur hatinya Preeti yang mendapati dirinya ternoda oleh penjahat keji. Lebih hancur hatinya karena keluarganya justru mendapat malu karena masyarakat memandang rendah korban perkosaan. Sehingga Preeti yang tidak mau membebani keluarganya lagi, pun pergi dari rumah. 

Dalam kebingungan kemana harus mencari tempat berteduh, Preeti bertemu dengan pria yang lembut dan baik hati, Avinash (Anil Kapoor). Pria tersebut memberikan tempat berteduh bagi Preeti di rumahnya. Selain Avinash, juga tinggal kedua adik tirinya yang juga merupakan korban karena adalah hasil penyelewengan ayah Avinash dengan para wanita lain selain istrinya.
Di rumah Avinash yang aman dan penuh kasih sayang ini, Preeti cuba untuk memulakan kehidupan barunya.Memang dapat si jangka bahwa Avinash jatuh cinta kepada Preeti. Namun Preeti yang ternyata juga mencintai Avinash, merasakan tidak layak menerima cinta pria tersebut. Penolakan Preetikerana dia tidak mahu Avinash hanya kasihan kepadanya dan juga merasa dirinya yang sudah ternoda tidak sesuai bagi pria tersebut. Avinash yang memang lembut, pun tidak memaksanya. 

Masalah lain yang timbul adalah munculnya Khushi (Sonali Bendre), gadis sepermainan masa kecil Avinash yang glamor dan baru saja kembali dari Amerika. Khushi ternyata jatuh cinta kepada Avinash, namun tidak menginginkan ada wanita lain seperti Preeti dalam hidup Avinash.


Jangan lupa uols saksikan nanti yer.
Siap2lah dengansekotak tisu yer..kot ada yang emosi nanti.
Siap2 juga ye baju 3-4 pasang persalinan nak golek2 dengan lagu2 Hindustan yang memang menusuk kalbu.

Happy weekend uols. 

Doa Hilang Stressed

Mari kita amalkan..InshaAllah

22 Feb 2013

Naluri Wanita


Buat renungan kita bersama
Berpesan-pesan sesama kita

Happy Birthday Aiman Faris... 10 Tahun sudah...

Aiman semasa berumur 3tahun



Ni 1st day Aiman ke sekolah..Darjah 1..


22 FEBRUARY 2003
 SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 10TAHUN AIMAN FARIS

Sekarang Aiman dah masuk 10 tahun.
Sekejap je rasanya Aiman dah besar.
Semoga Aiman menjadi anak yang soleh..
rajin ngaji
rajin belajar
rajin ajar adik2..
rajin tolong orang
teruskan usaha suka menghafal ayat-ayat Al-Quran.
hormat semua orang
Dan mak doakan abang cemerlang di dunia dan di akhirat,
Doa mak hanya yang terbaik untuk anak2 mak.


p/s : Nanti kita celebrate birthday k
 

Mendidik Anak-anak mengikut Sunnah Rasullullah



Ihsan from www.littlekhaleefblog.com

21 Feb 2013

Kain Ela Sulam 3 Tone Latest Design 2013


Kain Ela Sulam Batu 3 Tone
4 Meter
Tidak memerlukan lining
 
 (Most of the patern dah tidak di keluarkan. Tapi uols boleh request untuk lihat design baru. Yang serius dan betul2 berminat boleh email fuzamusa@yahoo.com)

No1 Purple Status : SOLD OUT




No2 Grey Status : SOLD OUT




No3 Green  Status : SOLD OUT

 

No4 Biru Status :SOLD OUT

  

No5 Hijau Lumut Status :SOLD OUT



No6 Peach Oren Status : SOLD OUT



No7 Pink Status: SOLD OUT


Ada sesiapa yang berminat?
Tapi dah out of stock di sini?
Jangan risau.
Sila pm/wassup saya sekiranya ingin membuat tempahan lagi. Latest by end of February 2013.
  T&C apply. Serious buyer only k.

Fuza 019-2784580 

Jom soping dengan harga yang berbaloi... 

Ini sample baju yang sudah siap dari Kain Sulam 3 Tone No6

Kain Sulam Rose "S" Hot di pasaran, Payment Advise

Kain Sulam Rose "S"
Mendapat permintaan yang tinggi.
Wow!!!!!!
By the way sulam yang saya tunjuk ni dah OUT OF STOCK  Dah tak de re-stock warna ni ye uols.
 
Bagi yang dah ready nak buat payment, boleh start buat payment.
Sila email to fuzamusa@yahoo.com untuk dapatkan detail bank akaun saya.

Sila juga confirmkan di dalam email tersebut :-
1) Design yang di pilih / warna / pcs yang di order.

2) Alamat untuk saya pos kan kain order tu nanti/ No hp anda

3) Sila masukkan email address saya di info E-banking jika anda membayar menggunakan ONLINE BANKING. supaya saya alert kepada yang telah buat bayaran.
atau 
wassupkan bukti pembayaran ke 019-2784580
atau
 emailkan bukti pembayaran ke fuzamusa@yahoo.com 

4) Payment 50% perlu di buat sebelum saya proceed dengan order. 
Sekiranya anda ingin membuat 100% payment, sila alert saya k.

5) Sekiranya tiada feedback dari anda by 15 June 2013, saya anggap order anda TERBATAL


Kerjasama dari anda saya semua sangat saya hargai.
Tq for shopping with me. 


Anda mungkin juga nak usha :

 

BB Plus Kolagen Hasil Kulit Cantik




Makin ramai sudah mula mempercayai BBPlus Kolagen selepas habis stok sekotak. Repeat order lagi..dan lagi dan lagi.
Alhamdulillah.
Siapa yang dah cuba pasti dapat mengalami sendiri kelebihan nya.
Jom

Hasil Kulit Cantik selepas consume BB PLUS COLLAGEN
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


Wahhh.. banyak betul kelebihan BB PLUS COLLAGEN!!
Berminat??
PM/Wassup saya 019-2784580

Ciuman Ibu


19 Feb 2013

Selamat Pengantin Baru Izran & Zida 16 Feb 2013

Tahniah... Izran @ Mamat dengan pasangannya Zida kerana telah selamat melangsungkan perkahwinannya pada 16 Feb 2013 di Dewan Kastam Kelana Jaya.
Acara akad nikah telah berlangsung di Taman Maluri pada 1 Feb 2013.





Antara juadah yang di sediakan. Yang paling menarik dan menjadi trademark kami yang berasal dari Kuala Selangor ialah Kuih Baulu Kemboja. Hah, yang warna hijau tu yer. Itu bukan kuih bingka/bengkak pandan yang b iasa kita dapat kat pasar malam tu. Next round buat entry pasal kuih ni ye..hehe

Hah ini lah dia pasangan pengantin. Happening.
Ni acara pengantin nak bawak lari kek!! hahaha

Masa wedding ni lah nak kumpul jumpa dengan sanak-saudara.
Jumpa aunties, uncles, cousins, nephews, nieces dan jumpa semuanya lah.
Memang payah nak jumpa coz masing2 bz dengan urusan harian.


 
Ini group photo, MY FAMILY dengan pasangan mempelai.
Yang tak ada dalam gambar ni ialah my husband, and adik ipar yang dok merayap kemana tah.

 Ini pula gambar group photo with cousins, Cucu-cucu arwah atok Haji Mohamad Bin Haji Idris dengan atok Rajmah Binti Pe'i.

L to R
Shahir Redzuan Musa, Mohd Izhar Ibrahim, Irme Rahfan Ibrahim, Irmohizam Ibrahim, Mohd Izran Ibrahim, Mahfuzah Musa, Haslina Hashim, Musfa Aini Musa, Hasnida Hashim.
Yang duduk L TO R 
Irma Rahayu Ibrahim, Rahimah Musa
(MIA Fudin, Herry, Zety, Tiah, Harisah,Fitri)


 
 Oh ya, pada hari ni, anak-anak bujang saya di tugaskan membawa bunga manggar. Last minit plan, so tak de lah prepare baju melayu. Yang Aina pun sibuk la nak bawa jugak. Makanya..terpaksa lah posing dengan dia..Haru aihhh

Hah ini lah dia tuan rumah,  makcik sulong saya, Ustazah Rafeah Binti Haji Mohamad, kami panggil dia Yong. Dia dah tak berapa sihat, sakit kaki so tak boleh nak berjalan dan berdiri lama. Makanya kami sediakan kerusi khas untuk dia agar mudah dia nak menyambut tetamu nanti.


 
Kami ni kalau berjumpa..memang HUHA..riuh rendah. Ada aje acara posing yang wajib dilakukan,hehehe.

Huh kami lepak till majlis selesai around 5pm.
Setel kemas dewan...baru kami pulang. Pada masa tu memang dah tak ada tetamu yang hadir.

Jom kemas jom.....

Amah di penjara 20 TAHUN dera bayi 4 bulan di Kuantan


Pembantu rumah warga Indonesia dipenjara 20 tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini selepas mengaku bersalah terhadap dua pertuduhan menghempas dan menganiaya bayi berusia empat bulan, Jumaat lalu.
Untuk tuduhan pertama, dia dipenjara dijatuhkan hukuman penjara 15 tahun manakala tuduhan kedua selama 5 tahun. Bagaimanapun, hukuman berkenaan berjalan serentak

Hukuman tersebut berkaitan dengan kejutan negara apabila telah digemparkan dengan berita Amah mendera bayi 4bulan di Bukit Setongkol, Kuantan Jumaat lalu 15/2/2013.

Bayi tersebut Mohamed Hareez Mohd Zamri dilaporkan mengalami sesak nafas. Namun keadaannya di laporkan stabil. 




Berita Awalnya BACA SINI

Bio Velocity Sleep Mate untuk siapa

Bio Velocity sesuai untuk semua.
Kebaikan anugerah dari alam untuk kesihatan yang sejahtera.


Jom dapatkan stok anda sekarang!
PM/Wassup saya for details :)
019-278 4580
 
 

Mary Kay Gorgeous Must Have



Special-edition Mary Kay® Sheer Dimensions Powder illuminates your best features.

  • Couture-inspired designs make each compact a gorgeous fashion accessory.
  • The color is so pure, every shade works beautifully on every skin tone.
  • Easy to create the effect you want with the custom NEW special-edition Mary Kay® Kabuki Brush.

Provides a flawless, high-definition finish!

That´s the beauty nine out of 10 women experienced while wearing Mary Kay® Sheer Dimensions Powder.
Imagine transforming the look of your skin with results like these:
  • 97% said it creates a soft-focus effect and is easy to apply.
  • 94% agreed it provides allover luminosity and a camera-ready complexion.
  • 97% said it does not settle into fine lines, and skin looks fresh and radiant all day.




Bagi yang berminat nak tahu lanjut tentang rangkaian product Mary Kay,
 sila klik sini PRODUCT MARY KAY
Ada yang berminat nak order? Boleh pm/wassup your Beauty consultant  
Fuza 019-278450





 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78