HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

30 Sep 2013

Baju Kurung Tulang belut

 
 
 Bila sebut baju kurung teluk belanga, tentulah lehernya berjahit tulang belut.
Zaman sekarang rasanya ramai anak dara mak dara yang dah tak kisah dah pasal tulang belut ni. Kalau tak pandai jahit pun macam tak kisah dah.
 
Ok ni nak share one of my baju kurung yang jahitan tulang belut.
Sejarah baju ni..eceh..ada sejarah la pulak yer.
 
Kain ela ni my abah belikan before saya berkahwin.
Wah..lama dah gitu kain ni.
Then baju ni my mom jahit tangan uols
Hah..terharukan...Tacing la pulak..
 
 
Warna kain tu memang dah warna kesukaan saya which is purple.
 
 
Tulang Belut


Baju Kurung Jahit Tangan
 
 
Baju Kurung Jahit Tangan



Baju Kurung Jahit Tangan masih padan walaupun dah hamper 10tahun umurnya...Klasik




 
Alhamdulillah, baju ni masih padan dan masih cantik.
Maknanya saya ni tak membesar-besar erk..hehehe
 
Sekarang abah dah pencen..so giliran kami pulak belikan baju dia.
Mak pulak dah tak berapa nak nampak nak menjahit.
Saya pulak tak berseni nak belajar menjahit ni. Tak pernah menjadi belutnya.
Terbelit -belit iye le uols...hahaha
 
 
p/s : Thank you mak & abah for this baju.
 
 
 
 
 


29 Sep 2013

Pre-Order Koleksi Design Kain Terbaru October 2013

 
 
Tapi untuk order sulam yang ini saya ambil FULL PAYMENT yer.
Stok adalah limited.
Closing date untuk order til 5/10/2013.
Harap Maklum.

Boleh Contact saya di email fuzamusa@yahoo.com
or
WASSUP SAHAJA 019-2784580 
 
 

Sulam Batu Material Shiffon


Baby Pink : BOOKED

Maroon Fanta : BOOKED

Oren :STATUS  BOOKED






 
 
Sulam Manik Biru


Kenduri Aqiqah

 
Salam weken semua.
Apa aktiviti hujung minggu uols?
 
Ini cerita hari minggu saya.
Semalam Sabtu 28/9/2013 dapat jemputan kenduri majlis Aqiqah anakanda ke3 sahabat bff sejak sekolah rendah, Nor Aini Bachok.
TQ for the invitation.
 
Alhamdulillah, rezki makan kenduri, macam-macam ada.
Nasi minyak, gulai daging, gulai kambing, ayam masak merah, pelbagai jenis kuih-muih.
Door gift pun ada untuk kecik besar tua muda semua dapat uols
 
Bb Irfan Rayyan ni anak ke-3 Ani. Anak sulong Ani ni sebaya anak sulung Fuza.
Semoga persahabatan ini akan berterusan berkekalan. InshaAllah
 
 
 
 
Anakanda makan kenduri
 
 
Posing sebelum makan
 
 
 
Nasi Minyak

Baby Rayyan cukur jambul & aqiqah

Nor Aini Bachok sahabat sejak sekolah rendah

Door Gift
 
 
p/s: Tahniah Ani on ur new born baby


28 Sep 2013

Koleksi Shawl Aisar Yaya MagicShawl

(Re-post entry)


 Assalam Uols..
Count down to Aidilfitri..
Tak esok..lusa kita akan sambut Aidilfitri.
Bagaimana dengan ibadah puasa anda semua?
Semoga amal ibadah sedekah jariah kita diterimaNYA.. Amin


Alhamdulillah, pasti segala persiapan telah dilaksanakan seawal mungkin.
 
Baju raya, kuih raya, tukar duit raya, zakat dah bayar, kasut raya dan segalanya berkaitan dengan raya telah pun disiapkan.

Kali ni nak cerita tentang shawl raya.
 
Siapa pernah dengar YAYA MAGICSHAWL ?
Siapa yang tak pernah dengar sila lah ke Facebook Yaya Magicshawl

Aisar Shawl
 
COLOR:GREY MATERIAL: CHIFFON JOJET
 PRICE: RM30 + FREE GIFT
 
 
 
 Ok saja nak tolong promote. Kita kawan2 tak mau lawan...hehehe
Saya dah dapatkan beberapa helai shawl dari Yaya Magicshawl.
Tapi koleksi Aisar ni menarik coz lain dari yang lain.
Semuanya atas hasil tangan Yaya. Gigih Puan Yaya kita ni...
Ada bakat menjahit, itulah kelebihan dia.
Material shawl dari koleksi Yaya selesa, pakai pun terletak, harga berpatutan. Siap ada gift lagi uols.
 
 
Aisar Black
 
 

Aisar Brown


Aisar Black Grey


Aisar Baby Blue Grey

Kepada yang berminat dengan perbagai jenis shawl hasil tangan YAYA, sila lah ke
facebook YAYA MagisShawl


Ini lah dia owner Yaya Magicshawl.


p/s: Dah iron baju raya?


27 Sep 2013

Cerita ke Bandung September 2013

 
Salam malam Jumaat semua.
Dah seminggu dari tarikh saya ke Bandung..last week
Cepat sungguh masa berlalu.
Kali ni nak share cerita jalan2 Bandung saya.
 
Just a short trip..so xde lah kemana sangat.
Tambahan pulak saya demam semasa berada di sana.
Aduhai,...kuciwa mokcik xdapat berjalan sakan.
 
 
Seawal 3jam sebelum penerbangan saya dah check in
Apabila sampai LCCT terus timbang beg. tudia..terover weight 1.5kg je.. so kenalah hand carry.

Caryota Hotel Bandung
Sebelum mula jogging, posing dulu depan hotel.. Ada muka bersemangat tak?


Sampai Bandung...DEMAM :(
 Yang tak bestnya, sampai Bandung saya demam. Bertukar angina kot. hmm Walaubagaimanapun..perjuangan perlu diteruskan
 
 
Tetap bersemangat ke Pasar Baru Bandung
 
Terlupa plak yang saya ni demam apabila Nampak entrance PASAR BARU BANDUNG


Kali ni kami sewa CRV
Kami sampai awal, sodapatlah port parking yang strategic.
Sambil tu posing sat dengan CRV. Syok lah dapat naik CRV..sewa RM100 sehari..berbaloi-baloi
 
Dalam banyak-banyak kain..purple jugak yang saya pegang


Posing lagi.. Sulam Melati Hijau




Pasar Baru Bandung


Singgah Rumah Mode Bandung


Borong Kek di Kartika Sari Jalan Dago Bandung
 

Ehem... dapat bunga? Lokasi Paris Van Java Bandung
 
Malam minggu di Bandung sangat Valentine.. Kenapa yer?
Ekceli ramai student yang buat jualan cenderahati dengan tujuan untuk mencari duit belanja tambahan.
So dating lah beberapa student yang menjual bunga rose. Sekuntum tu..ikut ikhlas kita nak bagi depa how much.
So my husband belilah sekuntum dan hadiahkan kepada saya.
Cewah...macam Romeo & Juliet erkk


Last day in Bandung... Breakfast di Bangi Kopitiam Bandung

 Bangi Kopitiam ni dah macam kedia usahasama plak. Pasti akan singgah sini.
Kepada yang memang susah dengan makanan selain masakan Malaysia, boleh lah cari nasi lemak n teeh tarik kat sini.
 

Good bye Bandung, Airport Bandung

 Sempat lagi snap dari tingkap kapalterbang...
Welcome to Malaysia
Sampai di Malaysia adik bongsu saya jemput. Wah..lega rasanya sampai di Tanahairku..
Terus ke klinik sebelum melarat. 
 
So next trip???


26 Sep 2013

Perjalanan Hidup Kita

 
 
 
Semoga kita sama-sama ambil ikhtibar untuk meneruskan kehidupan kita di muka bumi Allah. Ikutlah perintahNYA
 
Semoga sama-sama mendapat keredhaanNYA
Amiin.
 
 
Alam kehidupan yang dilalui oleh setiap insan
 
 
 
 
P/S : Renung-renungkan lah bersama.

Nombor telefon kecemasan di Lebuhraya Malaysia

 
Pernah tak terfikir nak simpan nombor-nombor ni di dalam phone book anda?
Pastikan sekarang juga anda update telefon bimbit anda.
Mungkin diperlukan semasa kecemasan.
 
Nombor telefon kecemasan di Lebuhraya Malaysia


25 Sep 2013

Adam AF2 terima Fiza Ellite

 
 
 
 
 
Gambar Ihsan Astro Gempak
 
Cinta tidak mengenal usia mahupun status.
 Begitu juga dengan Adam AF2 yang tidak kisah dengan status janda bakal isterinya juga seorang penyanyi dan pelakon, Fiza Elite.
Inilah yang dinamakan jodoh ditangan Allah.
 
 
Pasangan ini dikhabarkan akan melangsungkan acara akad nikah secara kecilan di Jabatan Agama Islam Selangor, Shah Alam esok, 26 September ini , pada jam 10.00 pagi.

Selain itu, Fiza juga menyatakan majlis perkahwinan ini mungkin hanya akan dibuat di sebelah pihak Adam sahaja kerana pihaknya tidak bercadang untuk mengadakan majlis berkenaan setakat ini.

Fiza atau nama sebenarnya Siti Zaidatul Fiza Abd. Halim telah bercerai dengan Ahmed Farriq Zainul Abidin, 33, pada 4 November 2010.
 
 
p/s: Semoga berbahgia. Mana tau akan ada group husband & wife hidupkan mood rap semula nanti Adam ligat menari..Fiza pernah sertai Elite..ok lah tu... hehe
 


BLEACH

 


Demi nak cantik sanggup buat apa saje :)

24 Sep 2013

Apabila anak dara mengemas rumah

 
Assalam semua.
Selasa nan BUSY.
Balik dari Bandung ni banyak pesanan nak di post..nak di delivery.
So rumah lebih kurang tongkang pecah.
 
Ini cerita semalam.
Orang kata untung ada anak dara dalam keluarga.
Alhamdulillah...walaupun ada Aina je sorang anak dara wat masa ni, baru 5 tahun pun umurnya..tetapi rjin dia tu boleh lah diharapkan.
 
Tapi yang tak tahan tu pot pet dia tu
(tu tiru sapa erk? mak dia elok ja..hahaha)
 
"Apa ni sepah-sepah..penat orang nak kemas...Sapah (sampah) sana sini. Rimas"
Kata Aina sambil menyapu mengemas rumah..
 
Hahahaha..
Anak oh Anak
 
 
 
Aina rajin mengemas rumah
 
 
p/s : Kain baju menimbun tak lipat...bila nak ada mesin lipat baju ni??
 


23 Sep 2013

Baju Raya Fesyen 2013 - Sulam Kurung Fox Tail Indonesia

 Lagi mood Bandung.
Kali ni nak share dengan uols koleksi saya lagi.
Simple aje sulam ni.
Kurung Fox Tail namanya.
Tak de manik-manik. Semuanya benang semata-mata
Kainnya jenis semi-silk.
Senang nak iron.
 
 
SULAMAN LACE HEAVEN


Sulam Lavender


Saya selesa dengan baju fesyen Kurung Moden.
Boleh pakai masa bila-bila aje walaupun trend berubah.
Melainkan size badan berubah ye uols...hehehe


Bila nak bukak order lagi?
Hah..ada ke yang berminat..silalah komen ye.


p/s: Saya peminat tegar warna purple dan sewaktu dengannya...

20 Sep 2013

Facial Treatment

 
Salam petang Jumaat uols.
Weken is around the corner..yeaaa
 
Hari ini saya ambil peluang santai-santaikan diri.
Facial Treatment pulak.
 
Petang ni nak ke Bandung jumpa Mr. Darling..makanya..lelawa la skit erk.
(hahaha..ayat gatai erk)
Hahaha..dah kertu tu tetap kertu...xd maknanya boleh tukar.
Cuma tujuan saya p Facial Treatment ni untuk relax..hilangkan stress..rehatkan minda.
 
 
Facial Treatment
 
Seronok tau bila p spa muka ni. Rilex sangat.
Harga? Eh yang saya buat ni murah aje.
Tak de diamond diamond nya.
Nak merasa lah katakan ye.
 
 
COLLAGEN MASK
 
Hasil selepas Facial Treatment ni..memang terasa lah muka ni bersih dan tegang.
Lagi pun kulit muka saya ni tak de lah masalah sangat.
 
Xdan aihh nak cara ke muka kat rumah.. Sibuk memanjang.Makanya sekali sekala p lah ke saloon.
 
Ok..lepas ni siap ke Airport....
Selamat Bercuti to me :) 
 
p/s: Treatment tradisional yang saya amalkan... Lumurkan tomato yang dah diramas ke muka. InshaAllah..muka akan rasa licin and fresh. Cuba tau :)
 


Dah siap ke packing...

 
Salam 20 September 2013.
Yes.. hari yang dinanti2kan .
I am flying today.

Setel packing..setel wat senarai apa nak beli..setel rekod pesanan teman-2.
Semua yang penting udah masuk beg, Adapter, boarding pass, duit, passport..
Fuhh..macam2 nak bawak ni
Stok makanan xperlu, cuma nak bawa bekal Sambal Daging untuk Mr Darling.
Jom..siapa nak ikut??
 
 
 

Adapter, Power Bank, Charger semua dah ready.


Check currency then siap2 duit matawang Negara yang anda nak lawat..senang nanti
 
 
 
Print Boarding pass both ways..senang.. Sat g system down lah..bla bla bla..banya
 
 
 


 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78