HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

31 Dec 2013

‘Bloglist Puterikasih.com 2014

 
 
1) Buat entri bertajuk ‘Bloglist Puterikasih.com 2014 dan linkkan ke entri ini.
 
2) Selitkan banner simple yang kat atas tu.
 
3) Lengkapkan ayat ini “Saya ingin tersenarai dalam bloglist puterikasih.com 2014 kerana ……………..” (tidak kurang dari 10 patah perkataan
Siap. Tinggalkan link entri diruangan komen.
 
 
Tarikh Tutup: 7 Januari 2014
 
 
 
 “Saya ingin tersenarai dalam bloglist puterikasih.com 2014 kerana kitakkan kawan, tak mau lah lawan-lawan, bila dah kawan pasti hati suka"

BLOGLIST PART #1 BY DIARI FARISHA

http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/12/bloglist-part-1-by-diari-farisha.html

Jemput Blogger seantero Malaysia join
"Bloglist Part #1 By Diari Farisha"

Seramai 50 orang Blogger Hot & Marbeles diperlukan bagi
mengisi kekosongan jawatan di bloglist blog beliau

Klik Banner untuk join

Selamat Tahun Baru 2014

 
 
 May 2014 bring us good health, joy, happiness and wonderful wealth & sucess.
Have a blast
 


Cerita Aina demam Part 2

 
 
Assalam semua.
Cerita Part 1 Klik kat atas tu ye.
 
Ok sambungan cerita budak demam ni.
 
Demam Aina kejap ada ..kejap tak de.
Sekali demam, terus suhu dia meningkat ke 39.
Siapa yang tak risau.
 
Yang bertambah runsing apabila makan minum semua Aina x berselera.
Katanya sakit tekak. Apabila Doktor periksa, rupanya ada Ulser pada tonsilnya
Adoi...peritnya.
 
Makanya Doktor startkan dengan beberapa ubat.
 
Dari 25.12.2013 til 28.12.2013 kena warded.
Boring lah juga coz kena tunggu sensorang coz Mr. Husband di perantauan.
Dugaaan buat saya.
Cabaran buat insan bergelar Emak
Ada hikmahnya..saya mesti kuat.
 
Moh layan beberapa gelagat semasa Aina di dalam ward.
 
Nak tau apa pulak kisah semasa discaj?
Tunggu lah Part 3 ye.
 
Jangan boring udah ye uols..
 
Abang-abang dan opahnya antara visitor terawal

Tiba-tiba suhu mendadak lagi. Kesian Aina

Atok tapau Nasi Goreng buat Aina.

Doktor Paranjothy Pakar Pediatrik yang merawat Aina

Aunty cHun pun luang masa melawat

AyahCik Akmal pun dating visit Aina.

Ni adik sepupu Aina, Amirul. Datang visit kakak Aina, tapi dianya lena..Comel

Inilah akibatnya kalau tak reti duduk diam. Back Flow.
 
Wan pun dating visit. Ni ayah mertua saya. Tq Abah luangkan masa visit

Mai plak demam dia... Lena lagi. Kesian lah anakanda tak bermaya
 
 
 
 
 

30 Dec 2013

Cerita Aina Demam Part 1

Assalam semua.
Hampir beberapa hari senyap dari BLOG.
Kemana? Oh pastinya bukan p bercuti,
 
Sejak 22/12/2013, Aina demam panas hingga mencecah suhu 39.9.
Setelah makan ubat, demamnya masih tinggi makanya saya decided untuk dibawa rujuk ke hospital.
 
Oleh kerana saya dapat merasakan demam tinggi macam ni sure kena warded, makanya, saya dah siap packing beg pakaian.
Beg pakaiannya satu aje.Yang banyaknya beg buku Aina, beg selimut, beg susu dan teddy bear.
 
Sesampai di Hospital Assunta, terus ke Emergency Ward.
Tidah syak lagi demamnya tinggi.
Terus pasang drip dan masuk air untuk mengelakkan dihidrasi. Aina selamba je semasa jarum di pang ke tangannya.
Pemeriksaan darah juga di lakukan untuk memastikan tiada positif denggi ataupun Influeanza A.
Nauzubillah.
 
Alhamdulillah, dengan adanya kemudahan Insurance company husband, kami entitle untuk single bedded. Alhamdulillah, selesa sikit sebab katil tido untuk ibu yang menunggu di sediakan.
 
Ward Sang Kancil ni dah di baik pulih. Makanya segalanya Nampak baru.
Sistem pintu berkunci merupakan system keselamatan yang sangat saya puji.
 
Lepas tunggu entry kisah Aina di ward. Acara berkampung si Hospital...
 
 
Surat dari Klinik
Luggage macam nak p bercuti



Di Emergency Ward...suhu 38
Perlu pasang drip
Aina Demam Panas


Meehun

 
Room 11,  single bed Sang Kancil Ward, Assunta Hospital, Selangor



Ward Kanak-kanak Hospital Assunta


27 Dec 2013

Ronda KLCC Popcorn Garret is a must

 
Sambungan cerita ronda KLCC
 
 
Selepas lega sebab dah menjumpai barang yang hilang, saya dan anak-anak ke food court.
Makan dulu sebelum ronda-ronda di Taman KLCC.
Masing-masing dah ada menu idaman.
 
Agak ramai manusia di luar KLCC.
Oleh kerana cuaca agak panas, saya singgah strolling sekejap je di Taman KLCC.
 
Sebelum pulang, popcorn Garret mesti tapau sepaket dua.
Yang Medium dalam RM22.
Sedap ok...
 
Nasi Ayam


Spagethi


Mak pun nak posing juga


Olio Seafood


ABC


Garden KLCC


Popcorn Garret is a must
 
Caramel Crisp is my Favourite


26 Dec 2013

COZUMA Mattifying Lipstick baru from HAI-O

 
PENGUMUMAN
 
Koleksi Lipstik dengan 5 warna untuk pilihan wanita-wanita bergaya di luar sana.
 
Lolly Pink
Berry Me
Shanghai Tang
.Berrry Me
Pandora Red

COZUMA Mattifying Lipstick baru from HAI-O

Cozuma Mattifying Lipstick Berry Me
 Cozuma Mattifying Lipstick Lolly Pink


Cozuma Mattifying Lipstick Rose I Love You.
 
Cozuma Mattifying Lipstick Shanghai Tang



Saya mencuba Lipstik baru "Lolly Pink"
Ada 5 warna menarik.
Pilih ikut kesesuaian imej anda
 
 
Kepada yang berminat nak order sila
 
 
wasup 019-2784580
 

Beg Sekolah Design Terbaru 2014

Selamat pagi semua.
Sekejap aje sudah hari Khamis.
Lagi seminggu akan bermula lah persekolahan tahun 2014;
Ramai yang masih berbelanja untuk persiapan persekolahan anak-anak.
Ada yang mencari beg sekolah tahan lasak?
 
Meh tengok ni.
Hah...idea ni by anak sulong saya Aiman Faris.
 
Katanya, beg macam ni banyak keistimewaannya.
 
1- Murah
2- Banyak buku boleh isi
3-Senang nak cari buku
4- Tahan lasak
 
 
Saya bagitahu Aiman, so abang beli beg macam ni sudah.
Hahahahahaha
 
Macam-macam lah kerenah budak-budak ni.
 
 
Beg Sekolah Tahan Lasak


25 Dec 2013

Cermin mata hitam ku HILANG

Assalam semua.
Sambungan dari cerita ke Petrosains.
 
Nak cerita kisah gabra kat sana.
Semasa di Petrosains, memang sakan lah singgah ke semua booth sains yang disediakan.
Sampai tak ingat dunia kata orang.
 
Sampai di station yang hampir di penghujung exit Petrosains, di dalam panggung 3D, baru saya perasaan...cermin mata hitam ku seperti photo di bawah HILANG!!!
 
Gilosbabas la mencari kehulu kehilir.
Sehinggakan patah balik jalan yang pernah kami lalui.
Punah harapan...
Tak ada uols.
Sedih la sebab sentimental value tu. Walaupun murah kan..
 
Saya buat laporan di kaunter khidmat pelanggan.
Dan katanya dalam masa 2 hari mereka akan hubungi saya sekiranya mereka jumpa.
Adoi...macamana nak bagitau Mr. Husband ni.
Cuak sangat2 ni.
 
Posing tiket dan Spek Mata Hitam Ku
Posing sana sini..tak ingat...

 
Tetapi uols...
Dalam masa saya nak melangkah keluar, petugas ni kaunter memanggil saya.
Saya Tanya "Dah jumpa ke?"
Petugas "Kami minta puan kenal-pasti barang yang kami jumpa ni"
 
YaRabbi..
Alhamdulillah, itu memang cermin mata hitam saya.
Lega sangat-sangat.
Yang penting memang rezki saya kuat.
 
Terima Kasih kepada pihak Petrosains KLCC kerana kejujuran dan kecekapan dalam ISO menjumpai semula barang yang hilang.
Dalam masa 45minit dari masa yang mereka terjumpa cermin mata hitam ni, barang yang dijumpai sudah berada di kaunter dan telah pun saya terima
Lega, kalau tidak,.jenuh nak kena dengan smash boom bang dari Mr Husband...
 
Alhamdulillah 
 

BBplus Kolagen pilihan saya

BBplus Collagen Drink Pelbagai Khasiatnya untuk kesihatan kulit anda
  

 7 Hasil Kulit Cantik 1. Kulit wajah berseri dan cerah...

2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
 
 
BBplus Collagen Drink , 25 sachets x 15g
TESTIMONI SENDIRI
 
Saya mengamalkan pengambilannya setiap hari sudah hamper setahun.
Setiap hari satu sachet.
Lain orang lain rasanya.
Tumit pecah-pecah sudah kurang tahap kekeringannya.
Kulit muda dari usia. Sentiasa yakin walaupun tanpa make up.
Cuba peratikan, bintik hitam sudah mula kurang, pipi saya nampak bersih dan putih gebu.
Bagi saya perubahan ketara apabila ada makcik yang tegur selepas bersalaman dengan saya "Lembutnya tangan, makan apa?"
 
Bangga sakan uols.
Hah, tak mau cuba ke?
 
Kepada yang berminat sila:-
 
atau
wasup 019-2784580


24 Dec 2013

Sensasi.. Kembar Zain Saidin Che Ta

 
Sama tapi tak serupa!!!
Dunia hiburan di kejutkan dengan kehadiran seorang lelaki sipi-sipi tampan yang mirip Pengantin Baru Zain Saidin suami kepada Rozita Che Wan
 
Lelaki tersebut sebenarnya berasal dari Nepal terkejut apabila ramai aweks yang frust dengan perkahwinan wedding of the year tersebut, telah menyerbu untuk berkenalan dengan beliau.
 
Glamer tak uols?
 
hehehehe
Sumber berita ni tak taulah lawak ke gurau ke or saje2 nak bagi sensasi.
 
**Apa pun tak boleh**
 
Rozita Che Wan bersama suaminya, serta kembar suaminya
 
Gambar Ihsan : Google

Petrosains KLCC kami datang

 
Ini cerita minggu lepas.
Pada 18/12/2013, Rabu lepas, saya telah pun membawa anak-anak ke Petrosains yang terletak di KLCC Kuala Lumpur.
 
Oleh kerana sekarang ni waktu cuti sekolah, saya keluar awal untuk mengelakkan kesesakan untuk masuk ke sana.
Hanya 45 minit dari LRT Kelana Jaya. Senang. tak perlu kesesakan lalulintas, tak perlu cari parking.
 
Sampai di KLCC, terus menuju ke Petrosains.
Alhamdulillah, next trip tiket jam 1.30 tengahari.
So ada lagi 30 minit sahaja untuk menunggu.
 
Ramai juga ibubapa lain yang mengambil kesempatan untuk membawa anak-anak beriadah sambil mendapatkan ilmu sains.
 
 
Tiket masuk RM5 untuk kanak-kanak
Tiket dewasa RM15.
 
Berbaloi sangat dengan harga tiket..Ilmu banyak kalau betul2 menghayati setiap bahagian sains yang di pamerkan.
 
 
Petrosains KLCC kami datang
 
Tiket Petrosains
 
Beratur masuk yang panjang
 
Kami while waiting for kereta rentas masa.. Yeke ..entah apa namanya...
 
Yang mana satu real Aina?
 
Petrosains...magnet
 
Aiman dengan heli speed..RM2 per ride
 
Anakanda happy di Petrosains KLCC
 
Racing jom
 
Mak pun nak jugak interframe :)
 
Penuh gaya...
 
Dinosour menyanyi rapping.. Dasat
 


 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78