HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

13 Jan 2014

Petua Kuew Tiaw Goreng

 Cerita hari minggu kami.
 
Semalam anak-anak request Kuew Tiaw Goreng.
Alhamdulillah, bahan-bahannya pun ada, walaupun tak cukup tapi bedal je lah ye anak-anakku.

Sejak anak-anak dah besar ni depa memang dah pandai request itu ini.
Seronok rasanya apabila anak-anak nak kita masakkan untuk mereka.
Sedap tak sedap tu belakang cerita.
Selalunya LICIN uols.
Tidak meninggalkan kesan ok.
Moh layan gambarnya.
 
 
Kuew Tiaw Yang baru keluar paket

Kuew Tiaw yang telah pun dileraikan satu persatu

Daun Kucai

Bahan-bahan tambahan

Kuew Tiaw digaul semuanya

Kuew Tiaw siap digoreng


Ok nak share petua apabila nak menggoreng KUEW TIAW.
Jangan  terus goring kuew tiaw tersebut sebelum meleraikannya satu persatu.
Kerana kuewtiaw ni bukan macam mee kuning mahupun mee hun.
Sekiranya anda terus masukkan kuew tiaw ia akan membuatkan hasil gorengan yang berketul dan tidak sekata.
Kemungkinan juga kuew tiaw tersebut akn menjadi lembab dan lembik.

Selamat mencuba.

10 comments:

  1. sedapnyee...siap ber udang..argh boleh buat klu mls nk masak heavy2 hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kenyang makan kuew tiaw

      Delete
  2. alamkkkk sedap nya. favourite ni :))))))) nanti liza dtg sana blhla rasa masakan akak hehe

    ReplyDelete
  3. aaaa sedapnye kak
    byk2 mee, mee ni yg yumida ske..mmg sedap

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78