HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 Feb 2014

Apabila Air Di catu di Negeri Selangor bermula pada 25 Februari 2014

 
Catuan air di Selangor akan bermula esok, kata Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, hari ini.
Beliau berkata, catuan air tersebut bermaksud bekalan air akan disediakan untuk dua hari dan dua hari lagi tanpa air..," katanya dipetik daripada The Star Online.
 
Beliau akan membuat kenyataan hari ini untuk mengumumkan senarai penuh tempat yang terjejas dengan catuan air esok.
 
Selain catuan air, pembenihan awan boleh dilakukan untuk meningkatkan kadar hujan dan menambah bekalan air di empangan.
 
 Berita ONLINE KLIK SINI
 
Apabila dengar je pengumuman di atas semasa Buletin 1.30 TV3 24/2/2014.. terus saya menjelajah ke hardware mencari tong air untuk menadah air bekalan.
Kalau 2 hari tiada bekalan air... mau kambing pun lari uols.
 
Yang menjadi isunya bekalan tong air kehabisan stok di kebanyakkan kedai.
haaaahhhhhhh!!!!!!!!!!!
 
Kebanyakannya tinggal tong kecil dan baldi tanpa penutup.
Apakan daya..bedal je lah apa yang ada.
Harganya pun melambung tinggi tiba-tiba.
 
Alhamdulillah...Berjaya juga tadah air.
Semoga bekalan air tadahan ini mencukupi untuk kami sekeluarga.
Semoga isu air ini dapat diatasi segera.
InsyaAllah.
 
Uols semua dah tadah air??
 
 
Baldi pun pandai posing..hehe
 
Ini aje baldi dan tong air yang available. Semuanya size kecil
 


1 comment:

  1. kami tdah dalam kolam air ajer..suami tadah dlm periuk2 besar & baldi yg ada ajer...sian dekat Mertua la..sebab jaga anak..takut tak cukup air nanti

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78