HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

19 Feb 2014

Apabila Dinasour ditemui di Malaysia


 
Dinosour dijumpai di Malaysia??
 
Sudahkan anda membaca akhbar tempatan hari ini?
 
Lima penyelidik Malaysia dan Jepun temui gigi Dinosaur Spinosaurid yang PERTAMA di MALAYSIA.
 
Fosil gigi tersebut dijumpai oleh Prof Madya Dr. Masatoshi Sone dari Jabatan Geologi, Fakulti Sains Universiti Malaya (UM) yang merupakan ketua pasukan penyelidik.
 
Selepas dikaji permukaan gigi yang mempunyai "micro-ornament" iaitu ukiran yang sangat halus adalah salah satu ciri gigi Spinosaurid. Spesies ini adalah semi aqua dinosaur seperti badak air. Ia merupakan dinosaur karnivor yang makan ikan.
 
Semoga dengan penemuan ini akan membawa kepada pembangunan kajian palaentologi di Malaysia sehingga merealisasikan penubuhan muzium dinosaur pertama di Malaysia.
InsyaAllah.

Pakar Palaeontologi Reptilia mengenal pasti bahawa sampel fosil gigi adalah milik DINOSAUR SPINOSAURID

Fosil gigi dinosaur sebesar syiling 20 sen
Size 14 meter atau lebih besar, panjang daripada itu

Dinosaur Spinosaurid

Sumber gambar Akhbar Berita Harian 19 Februari 2014 dan Mr Google

11 comments:

  1. ouh...macam best ni...moga-moga jumpa yg lain jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysia akan terkenal di mata dunia..InsyaAllah

      Delete
  2. woahhh.. baruu tauu. zara xda tgk news paper pg td..

    ReplyDelete
  3. dino ni ada dimana2 agaknya serata dunia pada zaman batu dahulu..tak mustahil kan jumpa di sini juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah entah bawah tapak rumah kita pun ada kan..hehehe

      Delete
  4. ini penemuan yang mengagumkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..moga Malaysia akan populer nanti

      Delete
  5. Boleh ke disorok2,sekejap lagi habis bocor rahsia.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78