HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

12 Feb 2014

Hair & Beauty Salon Muslimah di Kelana Jaya

Assalamualaikum.
Hari ni nak share tentang Salon Muslimah.
Siapa kata perempuan bertudung tidak perlu menjaga penampilan?
Eh kena jaga jugak uols demi kesihatan rambut dan kulit kepala.
Cuma selalunya tempat untuk pergi mendapatkan perkhidmatan kecantikan tu terbatas kerana kebanyakan salon jenis terbuka dan Unisex.
 
Kepada yang mencari salon yang menitik-beratkan tatasusila aurat, anda boleh berkunjung ke Hair Salon Kelana Jaya
 
Terletak di Kelana Jaya, landmark paling senang nak cari ialah Public Bank dan Kedai Jati, kedai nasi kandar. Bangunan tu terletak sebelah blok Wisma Syed.
Hah, senangkan nak cari.
 
Ok Salon ini dikenali sebagai STAR STYLE .
Salon ini kepunyaan Puan Shahira.
Yang menariknya salun ini dikenali sebagai Salun Muslimah kerana ada di sediakan pengasingan buat Muslimah. Bilik untuk mereka yang bertudung disediakan.
Alhamdulillah, sekurang-kurangnya Salun bukan hanya untuk yang free hair.
 
Antara perkhidmatan yang disediakan ialah pedicure & medicure, solekan, pelbagai hair dressing dan hair treatment.

Ada juga dianjurkan Hair Dressing & Make Up Class.

Kepada yang mencari tercari-cari tu boleh lah ke Salun STAR STYLE
 
 Alamat : Tingkat 1 Jalan SS6/5B
47301 Kelana Jaya
Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
 
 
Star Style Salon di Kelana Jaya

Muslimah  Hair Salon

Antara basic services provided

Ruangan menunggu rileks dan santai

Ruangan untuk muslimah bertudung, langsir akan diturunkan

Ruangan cuci rambut untuk muslimah bertudung di asingkan di sebalik tabir putih tu


Sambil cuci rambut, staff akan pasangkan CD Movie supaya pelanggan tidak jemu.
 
Ni ruangan cuci rambut open, anak-anak ku pun cuci rambut

Ni ruangan untuk pedicure-medicure serta treatment kaki.

Owner Salon ini berpengalaman dan bertauliah

Sekurang-kurangnya dua bulan sekali saya akan datang untuk treatment rambut dan kulit kepala

Saya pernah juga mencuba khidmat solekan untuk majlis kenduri. Cantik hasilnya

https://www.facebook.com/star.stylesalon
KLIK SINI UNTUK KE BLOG STAR STYLE


11 comments:

  1. salam kak fuza, best kan klu lebih byk salon mcm ni d Malaysia senang sikit bg org yg btudung ni potong rambut. ni org2 btudung semua pjg rambut kot sbb terhad kedai mcm ni hahaha. kat sabah pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh.. perlu sediakan perkhidmatan seperti ini di serata tempat

      Delete
  2. tu yg bgus tu..ptt ade buka bnyk lg salon muslimah cenggini..
    baru senang kita ni nk g salon kan..huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cadangkan agar semua salon ada buat bilik untuk yang bertudung.

      Delete
  3. Assalammualaikum...fuza,

    menarik aje.. boleh gi nie.. tp utk muslimah aje..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      eh unisex..tapi yang ramainya muslimah..hehe

      Delete
  4. hai...saje blog walking..boleh tawu pasal harga dy?affordable? saya duduk kt apartment pkns situ je

    ReplyDelete
  5. hai...saje blog walking..boleh tawu pasal harga dy?affordable? saya duduk kt apartment pkns situ je

    ReplyDelete
  6. My wife went there once.but its expensive. N the hair styler kept promoting product to buy..plus their careless in using the hot steamer have hurt my wife head..for me its not a professional saloon but it charged price like one.

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78