HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

24 Feb 2014

Ilmu berguna di mana sahaja


Tangga sumber ilmu Matematik


Assalamualaikum semua dan Salam Sejahtera.

Hari ni nak cerita memanfaatkan setiap sudut.
Ok,gambar ini saya dapat dari Facebook.
Disini ada diadakan pertandingan menghias sudut tangga di sekolah.
Macam-macam rupa yang masuk bertanding tu,

Yang ini mencuit hati saya.
Kenapa?
Cuba lihat..setiap sudut dimanfaatkan dengan formula Matematik.
Sekurang-kurangnya, setiap kali naik turun tangga, murid-murid dapat ilmu.
Hari-hari naik turun, InsyaAllah pasti akan lekat juga 1-2 formula kan.
InsyaAllah.

Semoga anak-anak murid sekolah ini sukses.
 

6 comments:

  1. Terjah sini untuk tengok perkembangan :)

    Mohon singgah ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. salam isnin fuza, memang betul inilah yang dikatakan visual aids learning, kalau dah hari2 dok lalu kat tangga tu sure terlekat punya formula tu... bagus macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sia sia ruang kosong di sekolah kan..

      Delete
  3. colourful..mmg menarik budak2 tgok ni.. bgusss.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknya pun boleh refresh formula..hehehe

      Delete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78