HOME DASHBOARD NEW ENTRY FACEBOOK FANPAGES INSTAGRAM SULAMAN LACE HEAVEN
Description
Blog personal santai disamping mempromosi bahan fabric sulaman terbaru dari Indonesia yang berdaftar dibawah AF DELIMA ENTERPRISE SA0285666-U

13 Feb 2014

RAJIN masak lebih penting dari PANDAI masak

Assalam semua.
Nak cerita pasal memasak.
Siapa pandai masak?
Siapa langsung tak pandai masak?
Siapa yang tak pernah masak?
 
 
Tak kisahlah kan uols.
Yang penting pandai masak maggi tu pun dah kira boleh masak lah tu kan..
 
Tetiba terfikir pasal masak kerana kadang-kadang saya sendiri buntu nak masak apa.
Yelah, hari-hari masak memang kadang-kadang blurr jugak kan uols.
Memang tak pandai lah sangat apapun, seronok memasak ni jika anak-anak puji sedap (Eceh,,cewi sat, Yelah,,budak-budak memang bercakap benar).
Kalau Mr. Husband puji, lagi lah happy kan walaupun hanya masak sardinkan.
Memasak ni satu topic yang luas.
 
Cuma apa yang kita perasan sekarang, anak-anak perempuan agak jarang kedapur kerana sibuk dengan studynya.
Kalau zaman nenek kita dulu, mana ada dapat peluang belajar tinggi.
So ssemuanya banyak masa di rumah terutamanya di dapur.
 
Apapun, memasak ni boleh aje belajar kalau mahu.
Segan nak Tanya kat mak kakak ipar duai, GOOGLE aje.
Mudah bukan.
 
Apa kata uols?
Kena pandai memasak atau kena rajin memasak??
Cer komen...
 
 
Gambar Ihsan Mr. Google
 
 


10 comments:

  1. kalau tak pandai masak tapi rajin masak, lama2 boleh jadi pandai...

    ReplyDelete
  2. Tak pandai jugak..tp suka memasak esp utk org yg suka mkn..kan..esp fmily

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. yang penting family terima seadanya

      Delete
  3. alamak...akk dua2 pon fail...hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHEHE..saya pun masih terkedek-kedek belajar

      Delete
  4. singgah balas jejak.. mmg kalau setakat pandai masak..tapi malas.. tak jadi le masak apa pun..ehe

    ReplyDelete
  5. yaya fail bab masak ni hehe tapi rajin lah memusnahkan dapur bila sampai mood rajin memasak hihi

    ReplyDelete
  6. kalau rajin masak..lepas tu mesti akan pandai masak. Semuanya bermula dari kerajinan kita kan sis :)

    ReplyDelete
  7. Betullah tu... yang penting kena rajin... semua pasti menjadi... hihi

    ReplyDelete

Terima kasih atas kunjungan dan komen anda.

Love:
Fuza Musa

 

Belong ToSulaman Lace Heaven | Designed All Reserved By KathyR’bain78